Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Τρεις κανόνες για να γλυτώσουμε την πτώχευση

Η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung δημοσιεύει ανάλυση του Γιαν Αμρίτ Πόζερ, επικεφαλής οικονομολόγου της Bank Sarasin, και αναφέρει τρεις κανόνες: για να γλυτώσουμε την πτώχευση

«Πρώτον, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει το πρόγραμμα εξυγίανσης και τις μεταρρυθμίσεις. Σε αυτό δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Ούτε οι αγορές, αλλά ούτε και οι Ευρωπαίοι εταίροι θα χρηματοδοτούσαν τη συνέχιση των ελλειμμάτων. Η ευρωβοήθεια δίνει στην Ελλάδα χρόνο για να προσαρμοστεί στα δεδομένα.
Δεύτερον, οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν μπορεί παρά να καλύψουν τις επιβαρύνσεις των επιτοκίων. Όσο δε το ύψος τους ξεπερνά εκείνο των επιτοκίων των γερμανικών ομολόγων, η ΕΕ δεν κινδυνεύει να ............μετατραπεί σε ένωση μεταφοράς κεφαλαίων.
Τρίτον, η δύναμη της αυτοΐασης που διαθέτει η οικονομία θα βοηθήσει στην αναζωογόνηση της ονομαστικής ανάπτυξης αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η εξυγίανση.
Επίσης η πληθυσμιακή εξέλιξη και το δυναμικό τεχνολογικής ανάπτυξης ενισχύουν την θέση ότι οι προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας δεν είναι ζοφερές, όπως θέλουν αυτή τη στιγμή να τις βλέπουν οι αγορές.»
 
πηγή:kafeneio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου