Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Το Der Spiegel εμπλέκει τον Τσοχατζόπουλο σε “υποβρύχιες” μίζες 55 εκ. ευρώ

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel εμπλέκει τον πρώην υπουργό Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο σε υπόθεση ύποπτων διαδρομών 55 εκατ. ευρώ για την αγορά τεσσάρων υποβρυχίων από τη γερμανική εταιρία HDW στην Ελλάδα, αλλά και τον εξοπλισμό τριών παλαιότερων.
Όπως υποστηρίζει το περιοδικό στο τελευταίο του τεύχος, η Εισαγγελία του Μονάχου ερευνά την πορεία 55 εκατ. ευρώ από την κατασκευαστική εταιρεία HDW, που ναυπηγεί υποβρύχια στο Κίελο της Γερμανίας, αλλά και την θυγατρική της Ferostahl. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το περιοδικό από την εισαγγελία του Μονάχου, οι δύο αυτές εταιρείες είχαν σχηματίσει μια ομάδα, γνωστή και ως ομάδα "Α", με στόχο την εκτέλεση δωροδοκίας ανώτερων Ελλήνων αξιωματικών για να εξασφαλίσουν τα "πολυπόθητα" συμβόλαια για την κατασκευή τεσσάρων υποβρυχίων αλλά και τη συντήρηση παλαιότερων.
Επίσης το δημοσίευμα του Spiegel προσθέτει ότι από καταθέσεις υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας στην Εισαγγελία του Μονάχου, στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται ο Έλληνας πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, με τον οποίο το περιοδικό επιχείρησε να έρθει σε επαφή αλλά ο ίδιος αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση για τo θέμα.
Την υπόθεση ερευνά η εισαγγελία πλημμελειοδικών Αθήνας, η οποία είχε έρθει σε επαφή προ διμήνου με την εισαγγελία του Μονάχου.

Πηγή: www.newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου