Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ξαναγεννήθηκα για να πληρώσω

Αν στην προηγούμενη ζωή ήμουν ο Χίτλερ, ξαναγεννήθηκα για να πληρώσω τα εγκλήματά του;

  Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει την φράση "ποιες αμαρτίες πληρώνω?" από κάποιον που προσπαθεί να κατανοήσει γιατί η ζωή του είναι γεμάτη από αναποδιές και δυσκολίες. Η αντίληψη οτι όλοι οι άνθρωποι κουβαλούν μια μοίρα, ένα κάρμα, είναι διαχρονική.
  Το pyles.tv, θα προσπαθήσει σήμερα να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα: Τι είναι το "κάρμα"? Είναι κάτι πέρα από την βούληση και τον έλεγχό μας? Γεννιόμαστε με αυτό? Διαμορφώνεται στην πορεία της ζωής μας? Μπορούμε να το αλλάξουμε? Ποιός αποφασίζει για το εαν ένας άνθρωπος θα έχει "καλό" κι ένας άλλος "κακό" κάρμα?
  Είμαστε καταδικασμένοι να κουβαλάμε τα λάθη των προηγούμενων ζωών μας και να τιμωρηθούμε γι αυτά? Αν ναι, άραγε πόσο σκληρά θα πρέπει να "πληρώσει" όποιος αποτελέσει την μετενσάρκωση του Χίτλερ?
Τι είναι το "κάρμα".
  Ο όρος "κάρμα" προέρχεται από τα σανσκριτικά και σημαίνει "να κάνεις" ή "να κατασκευάσεις". Χρησιμοποιείται για να περιγράψει την μετατροπή της ενέργειας σε δράση. Σαν γενική έννοια η αρχή του κάρμα εκφράζεται με ποικίλλους τρόπους. Είναι αυτό που λέει ο λαός "ό,τι σπείρεις θα θερίσεις"- ή αυτό που έχει αποδείξει  η επιστήμη της φυσικής "για κάθε δράση υπάρχει μια αντίδραση".
Πώς διαμορφώνετε το κάρμα του καθενός.
  Η θεωρία της  μετενσάρκωσης, δέχεται οτι όλοι οι άνθρωποι είμαστε "ενέργεια". Μια ενέργεια που χρησιμοποιεί το υλικό σώμα ως ένδυμα, για να μπορέσει να αναπτυχθεί. Καθώς η "ενέργεια" αυτη μπαίνει από το ένα σώμα στο άλλο, "κουβαλάει" μαζί της κάποια χαρακτηριστικά τα οποία την ακολουθούν στις επόμενες ζωές της. Αυτό σε καμμία περίπτωση δεν σημαίνει οτι οι άνθρωποι είμαστε καταδικασμένοι να ζήσουμε με τα βαρίδια των προήγουμενων ζωών μας.

Mπορούμε να απαλλαγούμε από το κάρμα των προηγούμενων ζωών μας;

  Σύμφωνα με τον Ted Andrews - συγγραφέα του βιβλίου "How to uncover your past lives"- oι μετενσαρκώσεις διέπονται από τρεις βασικές αρχές:
   α.την αρχή της εξέλιξης, όλοι μας γεννιόμαστε κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες που μας δίνουν ευκαιρίες για αλλαγή και εξέλιξη. Στις συνθήκες αυτές περιλαμβάνονται η κληρονομικότητα, η εποχή της γέννησης μας και τα γεγονότα που συμβαίνουν στην γη την περίοδο εκείνη, η φυλή στην οποία ανήκουμε, η θρησκεία μας, η οικογένεια, το κοινωνικό περιβάλλον κλπ
  β.την αρχή της ελεύθερης βούλησης, όλοι μας γεννιόμαστε με την ελευθερία να κάνουμε επιλογές, να κρίνουμε, να δράσουμε και να αποφασίσουμε. Δεν είναι προδιαγεγραμμένη η πορεία της ζωής μας , ούτε είναι βέβαιο οτι θα ολοκληρώσουμε την αποστολή που έχουμε κατά την στιγμη της μετενσάρκωσης μας. Υπάρχουν μεν κάποια στοιχεία που δεν μπορούμε να αλλάξουμε -π.χ. δεν γίνεται να αλλάξει η φυλή μας, τα κληρονομικά χαρακτηριστικά η κάποια γενετικά στοιχεία- αλλά έχουμε ένα τεράστιο εύρος επιλογών.

  γ.την αρχή του κάρμα, αυτό που λέμε "ανταπόδοση", "εξισορρόπηση" . Ο τρόπος που στις προηγούμενες ζωές μας χρησιμοποίησαμε την ελεύθερη βούληση, ο τρόπος κρίσης και δράσης κάποια στιγμή, σε μια επόμενη ζωή θα μας επιστραφεί- όχι όμως σαν  εκδίκηση .

Αν στην προηγούμενη ζωή ήσουν ο Χίτλερ, ήρθες σε αυτήν για να τιμωρηθείς για τα δικά του εγκλήματα;  Αυτό είναι ένα από τα πιο συχνά λάθη που γίνονται για την "μετενσάρκωση". Το γεγονός οτι σε κάποια προηγούμενη ζωή βλάψαμε κάποιον , δεν σημαίνει οτι θα υποστούμε κάτι ανάλογο στο παρόν.
  Εαν είμαστε δολοφόνοι στην προηγούμενη ζωή, ακόμη κι αν είμαστε ο ίδιος ο Χίτλερ, είναι λάθος να θεωρήσουμε οτι ξαναγεννηθήκαμε για  να τιμωρηθούμε για τα δικά του εγκλήματα! Οι λόγοι της μετενσάρκωσης μας μπορεί να είναι πολύ διαφορετικοί:
  ίσως να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τον θυμό και τη βιαιότητα με άλλον τρόπο, ίσως να ξαναβρεθούμε μπροστά σε ίδιες καταστάσεις και να κάνουμε διαφορετικές επιλογές. Το αν σε αυτήν τη ζωή θα πάρουμε τις σωστές αποφάσεις είναι σε μεγάλο βαθμό προσωπικό θέμα του καθενός -θέμα ελεύθερης βούλησης και επιλογής.
  Ας σταματήσουμε λοιπόν να βλέπουμε το "κάρμα" ως άλλοθι, ας πάψουμε να το θεωρούμε υπεύθυνο για ό,τι κακό μας συμβαίνει. Ο αυτο - έλεγχος, η σκληρή δουλειά, η αγάπη, η αυτογνωσία είναι μερικά από τα μέσα για να ξεπεράσουμε οποιοδήποτε καρμικό πρόβλημα και -γιατί όχι?- να ακυρώσουμε το ίδιο μας το κάρμα !

πηγή:pyles.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου