Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

΄Εξυπνα πορτοφόλια για... σπάταλους!

 
Αν γενικά αντιμετωπίζετε πρόβλημα στο να συγκρατείτε τον εαυτό σας κάθε φορά που εφορμάτε στα μαγαζιά και συνήθως καταλήγετε να χάνετε τον έλεγχο τινάζοντας την μπάνκα στον αέρα, τότε ίσως τη λύση να μπορούσε να δώσει ένα «έξυπνο» πορτοφόλι.

Ο λόγος για τα πορτοφόλια Ρroverbial Wallets, που ανέπτυξαν οι ειδικοί του Μedia Lab του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) με αποστολή τη συνεχή ενημέρωση του κατόχου τους κάθε φορά που αυτός πραγματοποιεί κάποια αγορά μέσω «πλαστικού χρήματος».

Συγκεκριμένα, η σειρά αποτελείται από τρία μοντέλα: το Ρeacock, το οποίο έχει την ιδιότητα να φουσκώνει και να ξεφουσκώνει ανάλογα με τις κινήσεις του λογαριασμού του κατόχου του, το Μother Βear, που φέρει στο κέντρο έναν ειδικό μηχανισμό που δυσκολεύει το άνοιγμά του όταν τα υπολειπόμενα χρήματα λιγοστεύουν και το Βublebee το οποίο δονείται κάθε φορά που ο ιδιοκτήτης του πραγματοποιεί συναλλαγές μέσω πιστωτικής κάρτας.

Σύμφωνα με τον σχεδιαστή του τολμηρού αξεσουάρ Τζον Κέστνερ, στο εσωτερικό των πορτοφολιών για... σπάταλους υπάρχει ένας μικροσκοπικός επεξεργαστής ο οποίος λαμβάνει τις τελευταίες κινήσεις του τραπεζικού λογαριασμού του κατόχου με Βluetooth από το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο συνδέεται στο Ιnternet και ενημερώνεται σχετικά.

Στόχος του επινοητή τους είναι η επαγρύπνηση των χρηστών πιστωτικών καρτών ώστε να καταλαβαίνουν εμπράκτως την πραγματική αξία των χρηματικών ποσών που καταβάλλουν κάθε φορά που δίνουν την πιστωτική τους κάρτα σε κάποιο ταμείο. « Συνήθως έχουμε πρόβλημα στο να ελέγξουμε τις καταναλωτικές μας παρορμήσεις και υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ των αποφάσεών μας και των συνεπειών που τις ακολουθούν » αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κέστνερ. « Αυτό το χάσμα διευρύνεται όταν έχουμε να κάνουμε με εικονικά χρήματα ».
 πηγή:tovima online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου