Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Πιπεριά Φλωρίνης, ρόδι και καρύδια

 Υλικά
* 1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
* 10 ρόδια ή 200 γρ. melasse ροδιού
* λίγο αλάτι
* 150 γρ. καρύδια
* ½   σκελίδα σκόρδου
* 1 λεμόνι
* 1 πιπερίτσα καυτερή


Βράζουμε σε λίγο νερό τις πιπεριές Φλωρίνης με επάνω ένα πιάτο μικρότερο από το άνοιγμα της κατσαρόλας, για να είναι όλες σκεπασμένες με υγρό. Μπορούμε να τις βρέξουμε με λαδάκι σε ένα ταψί και να τις βάλουμε να ψηθούν στο φούρνο. Μόλις ψηθούν, τις βγάζουμε από το νερό και αφήνουμε να κρυώσουν. Τις καθαρίζουμε. Χτυπάμε στο γουδί λίγο σκόρδο με αλάτι μέχρι να γίνει πολτό. Χτυπάμε μαζί και τα καρύδια να γίνουν μια μάζα με το σκόρδο. Κόβουμε τα ρόδια στα δύο και τα στύβουμε όπως το πορτοκάλι. Βράζουμε το χυμό τους σε ένα τηγάνι ώσπου να μείνει το 1/4 του αρχικού υγρού, γίνεται δηλαδή συμπυκνωμένο και έτσι δυναμώνει πολύ η γεύση του. Βάζουμε σε μπλέντερ τις πιπεριές Φλωρίνης να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε το χυμό ροδιού, λίγο λάδι, το σκόρδο με τα καρύδια, αλάτι, χυμό και ξύσμα λεμονιού, το κύμινο σε κόκκους που έχουμε καψαλίσει λίγο σε τηγάνι και λίγη καυτερή πιπερίτσα. Χτυπάμε. Αν χρειαστεί, αραιώνουμε με λίγο νερό από το βράσιμο τις πιπεριές. Αν δεν έχουμε έντονο κόκκινο χρώμα, μπορούμε να βάλουμε και ένα κουταλάκι πελτέ ντομάτας. Βάζουμε σε βαζάκια και σκεπάζουμε καλά με τα καπάκια τους. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα βαζάκια και συμπληρώνουμε με νερό ως τα 2/3 του ύψους τους. Βράζουμε για μία ώρα στους 100 C για να αποστειρωθούν. Βγάζουμε από το νερό και συντηρούμε εκτός ψυγείου. Οταν ανοιχτούν, πρέπει να μπουν στο ψυγείο και να καταναλωθούν εντός μιας εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου