Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Ηλεκτρονική απάτη στα βενζινάδικα - Πληρώνουμε αέρα αντί βενζίνη – Ατιμώρητοι οι παραβάτες

 



http://www.newsit.gr/files/Image/28-12-10/resized/ANTLIA1_533_355.jpg

- Δείτε πως “πειράζουν” την αντλία και κλέβουν ολόκληρα λίτρα
- Επίσημη καταγγελία από την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών
- 1,70 με 1,80 η τιμή και ... πληρώνουμε αέρα
- Κενά στο νόμο ... αφήνουν ελεύθερους όσους κλέβουν

Επί δεκαετίες έρχονται στο φως τρόποι κλοπής στα βενζινάδικα, επί δεκαετίες οι ηγεσίες του υπουργείου υπόσχονται πάταξη και τιμωρία, αλλά τίποτε δεν γίνεται. Η κόντρα μεταξύ των ενώσεων των βενζινοπωλών οδήγησε αυτή τη φορά σε νέες καταγγελίες για όργιο κλοπής κάτω από τη μύτη των ελεγκτών και κυρίως των καταναλωτών.
Η ΠΟΠΕΚ καταγγέλλει συναδέλφους της ότι χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά τσιπ με τηλεχειρισμό και κατακλέβουν τον κόσμο την ώρα που οι τιμές έχουν φτάσει στα ύψη.


Πως γίνεται η κλοπή;
Κάθε αντλία διαθέτει έναν ογκομετρητή.
Υπάρχει ένας μετρητής που περιστρέφεται και μετράει την ποσότητα καυσίμου και ένας παλμοδότης που μετατρέπει την πληροφορία σε ηλεκτρονικό σήμα και καταγράφει την ποσότητα του καυσίμου.

Οι επιτήδειοι τοποθετούν ένα τσιπ (έναν ψηφιακό μηχανισμό) στον παλμοδότη και αλλοιώνουν το σήμα, αλλάζουν δηλαδή τον αριθμό των παλμών, τον αυξάνουν.
Αποτέλεσμα με μια αύξηση της τάξης του 5% στα 40 ευρώ καυσίμου οι επιτήδειοι κλέβουν περίπου 2 ευρώ.
Συνήθως φροντίζουν να μην κλέβουν πολύ σε κάθε γέμισμα για να μην αντιλαμβάνεται την κλοπή ο πελάτης.
Στην περίπτωση που γίνει έφοδος ο βενζινοπώλης με ένα τηλεκοντρόλ απλά απενεργοποιεί τον παράνομο μηχανισμό και έτσι όταν κάνουν ογκομέτρηση οι ελεγκτές τα βρίσκουν όλα καλά.
Για να εντοπιστεί ο μηχανισμός πρέπει να ανοιχτεί η αντλία και αυτό γίνεται σπάνια.
Ακόμη όμως και όταν γίνεται έλεγχος στο εσωτερικό της αντλίας και εντοπίζεται ο παράνομος μηχανισμός το μόνο που γίνεται είναι να σφραγιστεί η αντλία, όχι το πρατήριο.
Αποτέλεσμα ο κλέφτης αφού πληρώσει ένα πρόστιμο την επόμενη ημέρα να συνεχίσει να δουλεύει και... λίγες ημέρες μετά να... συνεχίσει να κλέβει!

πηγή :newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου