Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Οι τροφές που πολεμούν την οσφυαλγία


Η οσφυαλγία, δηλαδή ο πόνος στη μέση, είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα υγείας στο γενικό πληθυσμό... αφού είναι η δεύτερη σε συχνότητα παθολογική κατάσταση μετά το κοινό κρυολόγημα.

Ο αριθμός των ανθρώπων που παρουσιάζουν πόνους στη μέση παρουσιάζει μια ιδιαίτερα ανησυχητική αύξηση. Εκτιμάται ότι έως 80% των ανθρώπων θα βιώσουν τουλάχιστον ένα επεισόδιο οσφυαλγίας σε κάποια φάση της ζωής τους.

Τα αίτια που προκαλούν οσφυαλγία είναι ποικίλα αλλά δεν αποτελούν αντικείμενο σχολιασμού του συγκεκριμένου άρθρου. Η αντιμετώπιση της οσφυαλγίας συνήθως περιλαμβάνει τη χορήγηση φαρμάκων (αναλγητικά, μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, τοπικές εγχύσεις γλυκοκορτικοειδούς φαρμάκου (κορτιζόνης) και τοπικού αναισθητικού.

Τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα αν και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της οσφυαλγίας είναι ισχυρά φάρμακα και συχνά προκαλούν γαστρεντερικά προβλήματα. Μπορούν να ερεθίσουν το βλεννογόνο του στομάχου και να προκαλέσουν ναυτίες, πόνο ακόμα και έλκος.

Είναι σημαντικό λοιπόν η διατροφή του ασθενούς που λαμβάνει τέτοιου είδους θεραπεία να είναι προσεγμένη. Τα γεύματα πρέπει να είναι σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Η παραμονή του στομάχου κενού για πολλές  ώρες εκθέτει το γαστρικό βλεννογόνο. Η επαρκής πρόσληψη πρωτεϊνών από τροφές όπως γάλα, κοτόπουλο, ψάρι, μελάτο αυγό μπορούν αν δράσουν θετικά στην προστασία του στομάχου. Ζυμαρικά και πατάτες επίσης δρουν καταπραϋντικά.

Τα σκληρά όσπρια όπως τα φασόλια και κάποια λαχανικά όπως το λάχανο, το κουνουπίδι και το κρεμμύδι καλό είναι να αποφεύγονται γιατί δημιουργούν αέρια και δυσπεψία.
Το ωμό σκόρδο, το λεμόνι και το ξύδι αλλά και τροφές που προκαλούν χημικό ερεθισμό του στομάχου όπως τα τηγανητά, τα τσιγαριστά, οι σούπες, ο καφές τα αναψυκτικά και το αλκοόλ καλό είναι να αποφεύγονται προληπτικά.

Είναι επίσης γνωστό πως η συγκεκριμένη κατηγορία φαρμάκων προκαλεί κατακράτηση υγρών. Η πρόσληψη αλατιού θα πρέπει λοιπόν να είναι περιορισμένη και η κατανάλωση υγρών αυξημένη για τη διευκόλυνση της λειτουργίας των νεφρών. Προσοχή στις τροφές με κρυμμένο αλάτι όπως τα αλλαντικά, τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα ακόμα και το τυποποιημένο ψωμί του τοστ, τη μουστάρδα ,την κέτσαπ, τα καπνιστά κρέατα, τα dressings εμπορίου καθώς και τις κονσερβοποιημένες σούπες ή τους ζωμούς κρέατος και λαχανικών.

Τρόφιμα που βοηθούν στην απέκκριση των υγρών είναι τα φρούτα όπως χουρμάδες, σύκα, δαμάσκηνα, μπανάνες, βερίκοκα, πεπόνι, καρπούζι, ανανάς, λεμόνια, νεκταρίνια κυρίως λόγω του καλίου και του αυξημένου νερού που περιέχουν αλλά και λαχανικά όπως ψητές ή βραστές πατάτες , καρότα, φασολάκια, αγκινάρες, ντομάτα, αγγούρι, μαρούλι. Τα δημητριακά ολικής άλεσης και ιδιαίτερα η βρώμη παρουσιάζουν και αυτά ήπια διουρητική δράση.

Τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη μπορεί να επηρεάσουν τα επίπεδα βιταμίνης C, οπότε συνίσταται η αυξημένη πρόσληψη της μέσα από φρούτα όπως το πορτοκάλι, το ακτινίδιο οι φράουλες αλλά και λαχανικά όπως για παράδειγμα η πιπέρια, ο μαϊντανός και το μπρόκολο.

Στην περίπτωση που η προτεινόμενη φαρμακευτική θεραπεία περιλαμβάνει και κορτιζονούχα σκευάσματα θα πρέπει να συνυπολογιστεί μαζί με την κατακράτηση υγρών και το πρόβλημα της αύξησης του ζαχάρου. Για την ορθότερη διαχείριση των επιπέδων του ζαχάρου στο αίμα είναι σκόπιμο να καταναλώνουμε μικρά και συχνά γεύματα και να προτιμάμε την κατανάλωση σύνθετων υδατανθράκων όπως φρούτα, δημητριακά ολικής άλεσης έναντι των απλών όπως π.χ. άσπρο ψωμί και ζάχαρη.

Η οστεοπόρωση ως συνέπεια της μακροχρόνιας θεραπείας με κορτιζόνη θα μπορούσε να προληφθεί με επαρκή πρόσληψη ασβεστίου από τα γαλακτοκομικά, τα λιπαρά ψάρια και τους ξηρούς καρπούς.

Τροφές με αντιφλεγμονώδη δράση θα μπορούσαν επιπρόσθετα να συντελέσουν στην αντιμετώπιση της φλεγμονής πέρα από την φαρμακευτική αντιμετώπιση. Ως αντιφλεγμονώδη τρόφιμα θεωρούνται το λάχανο, το σέλινο, το αναποφλοίωτο ρύζι, τα παχιά ψάρια όπως σκουμπρί, σαρδέλα και σολομός, η πιπερόριζα, το κρεμμύδι, οι σταφίδες και το σταφύλι, ο ανανάς καθώς και τα καρύδια.

Σε πρόσφατη πανελλήνια επιδημιολογική έρευνα ανάμεσα στους παράγοντες κινδύνου για την οσφυαλγία αναδείχθηκε και η παχυσαρκία. Είναι προφανές πως το επιπλέον σωματικό βάρος επιβαρύνει τη σπονδυλική στήλη. Πολλές φορές ο πόνος στη μέση υποχωρεί και μόνο από την απώλεια βάρους.

Ένα μοντέλο ισορροπημένης διατροφής και η αύξηση της σωματικής δραστηριότητας όταν τα συμπτώματα θα είναι σε ύφεση θα διασφαλίσει τη σταδιακή μείωση του βάρους στο φυσιολογικό και την ανακούφιση των συμπτωμάτων.

diatrofi.gr

Μασονία:Φρικτοί όρκοι για τυφλή υπακοή


«Όλες οι μυστικές υπηρεσίες που διοικούνται από όρκους είναι επικίνδυνες σε κάθε έθνος», Οδυσσέας Γκράντ, 18ος πρόεδρος των ΗΠΑ.«Το πρώτο καθήκον κάθε Μασόνου είναι η υπακοή στις εντολές του Διδασκάλου. Το πνεύμα αυτό της άμεσης υπακοής και υποταγής στις αρχές, αποτελεί την μεγαλύτερη ασφάλεια για το "Ίδρυμα".

Ο Ελευθεροτεκτονισμός μοιάζει περισσότερο με στρατιωτική παρά με πολιτική οργάνωση. Η διαταγή πρέπει να εκτελείται αμέσως. Ο χαρακτήρας της και οι συνέπειες της ίσως γίνουν αντικείμενα συστηματικής έρευνας. Ο Μασονικός κανόνας υπακοής μοιάζει με την ναυτική προσταγή «Υπάκουσε στις διαταγές ακόμη και αν καταστρέφουν τους δικούς μας» (Εγκυκλοπαίδεια του Ελευθεροτεκτονισμού του Μακί σ. 525)»

Έτσι ένας Μασόνος ορκίζεται τυφλή υπακοή χωρίς να έχει και την ελάχιστη γνώση για το τι είναι αυτό στο οποίο ορκίζεται. Οι όρκοι που δίδουν οι υποψήφιοι στους τρείς πρώτους βαθμούς είναι οι κατωτέρω:

Μαθητεύομενος (Πρώτος βαθμός)

«Υπόσχομαι και ορκίζομαι μετά σοβαρότητας και ειλικρίνειας χωρίς διφορούμενα και επιφιλάξεις η υπεκφυγές τα εξής: δεσμέυομαι να μην υπάρχει μικρότερη ποινή από να κοπει ο λαιμός μου απ' άκρη σ' άκρη, να ξεριζωθεί η γλώσσα μου από την ρίζα της και το σώμα μου να ταφεί στη χοντρή άμμο της θαλάσσης όπου η παλίρροια και η άμπωτη καλύπτει και αποκαλύπτει το σημείο αυτό δυο φορές το εικοσιτετράωρο, γι' αυτό βοήθησε με Θεέ και κρατησέ με σταθερό στην ακλόνητη πραγματοποίηση του παρόντος (Κάπταιν Γουίλιαμ Μόργκαν, 'Εικονογραφήσεις της Μασoνίας' σσ.21-22)». Η Ελληνική έκδοση κυκλοφορεί με τον τίτλο "Τα μυστήρια των Μασόνων" του Leo Taxil Εκδόσεις Μακρή).

(Δεύτερος Βαθμός)

«. . .δεσμεύομαι να μην υπάρχει μικρότερη ποινή από το να ανοιχτεί το στήθος μου και να ξεριζωθεί η καρδία μου και τα σπλάχνα μου να βγούν από μέσα και να ριφθούν από το αριστερό μου ώμο, να μεταφερθούν στην Κοιλάδα του Γιεχοσαφάτ, όπου να γίνουν τροφή των άγριων θηρίων του τόπου αυτού και των αρπακτικών πτηνών του αέρα εάν αποδειχθώ συνειδητά ένοχος παραβίασης οποιουδήποτε τμήματος αυτού του σοβαρού μου όρκου η υποχρέωση σε αδελφό μασόνο. Γι' αυτό βοηθησέμε Θεέ και κράτησέ με σταθερό στην ακλόνητη πραγματοποίηση του παρόντος. (Εικονογραφήσεις της Μασονίας σσ. 52-53)»

(Τρίτος Βαθμός)

«.. .δεσμεύομαι να μην υπάρξει μικρότερη ποινή από το να κοπεί το σώμα μου στη μέση και να διαχωριστεί στο Βορρά και στο Νότο και τα σπλάχνα μου να γίνουν στάχτη στο κέντρο, και σι στάχτες μου να σκορπιστούν στους τέσσερις ανέμους του ουρανού ώστε να μη μείνει καμμιά ανάμνηση μου ανάμεσα στους ανθρώπους η τους μασόνους για την αχρειότητα και την ψευδορκία μου έαν ποτέ αποδεχθώ συνειδητά ένοχος παραβίασης οποιουδήποτε τμήματος αυτού του σοβαρού μου όρκου η υποχρεώσης σε αδελφό μασόνο. (Εικονογραφήσεις της Μασονίας σσ. 75-76)

Η σοβαρότητα των όρκων αυτών συνεχίζει να αυξάνει σε κάθε βαθμό. Παρ' όλο το ότι οι όρκοι αυτοί είναι γραμμένοι σ' ένα βιβλίο του 1820, πρώην Μασόνοι μου έχουν πεί πως οι όρκοι πολύ λίγο έχουν αλλάξει τους τελευταίους δύο αιώνες και στην ουσία τους παραμένουν ίδιοι.

Ο Ιησούς μας προειδοποίησε όσον αφορά για τους όρκους: «Μην ορκίζεσαι καθόλου...Απλώς το "ΝΑΙ" να είναι "ΝΑΙ" και το "ΟΧΙ" σου "ΟΧΙ" οτιδήποτε πέρα από αυτό είναι εκ του πονηρού» (Ματθ.5:34, 37). Ο Χριστός μας έδωσε την διαταγή αυτή για δική μας προστασία. Πολλοί όμως δεν δίνουν προσοχή σ'αυτά τα λόγια.

Έαν κάποιος Μασόνος ανακαλύψει τους κρυφούς στόχους του Τάγματος και αποφασίσει να το εγκαταλείψει, οι όρκοι αυτοί χρησιμεύουν σαν τον πλέον αποτελεσματικό εκφοβισμό που προστατεύει από αποκαλύψεις οποιασδήποτε μυστικής πληροφορίας.

Σαν αποτέλεσμα, παρ' όλο που ένα μικρό ποσοστό Μασόνων αποσκίρτησαν από την οργάνωση, μόνον λίγοι από αυτούς επιθυμούν να αναλάβουν τον κίνδυνο να μιλήσουν εναντίον της.

Ο Κάπταιν Γουϊλιαμ Μόργκαν (William Morgan: 1774–1826 - φώτο), από την Μπατάβια(Batavia) της Νέας Υόρκης (που υπήρξε Μασόνος για 30 χρόνια) ήταν ένας από τους θαρραλέους ανθρώπους, το βιβλίο του οποίου, 'Εικονογραφίσεις της Μασονίας" απεκάλυψε τα μυστικά τυπικά και τους όρκους του Μασονικού Τάγματος. Η αποκάλυψη αυτή του κόστισε την ζωή του.

Όταν έγινε γνωστό πως ο Μόργκαν προετοίμαζε τα χειρόγραφα και σχεδίαζε να τα εκδώσει, οι Μασόνοι αρχηγοί κινήθηκαν για να αποτρέψουν την έκδοση του βιβλίου. Ο Κάπταιν Μόργκαν απήχθη στις 11 Σεπτεμβρίου του 1826 και κάποιοι Μασόνοι τον έπνιξαν στον ποταμό Νιαγάρα. Ο Δαυϊδ Μίλλερ, ο εκδότης, απήχθη και αυτός οι πολίτες όμως της Μπατάβια όταν το ανακάλυψαν, καταδίωξαν τους απαγωγείς και τελικά τον απελευθέρωσαν. Παρά τις προσπάθειες των Μασόνων να αποτρέψουν την έκδοση, το βιβλίο του Μόργκαν εξεδόθη στα 1827.

Ο Ελευθεροτεκτονισμός έκανε ότι μπορούσε για να αρνηθεί τον ρόλο του στην δολοφονία του Γουϊλλιαμ Μόργκαν. Το γεγονός όμως αυτό οδήγησε σε φρενίτιδα τις Ανατολικές Πολιτείες. "Η Μασονική εγκυκλοπαίδεια του Κόιλ" και άλλα αναφέρονται στο γεγονός αυτό. Ο Κόιλ λέει: «Αποσκιρτήσεις Μασόνων εξαπλώθηκαν σε όλη την Νέα Αγγλία, την Νέα Υόρκη, την Νέα Υερσέη, την Πενσυλβάνια και το Μεριλαντ. Στα 1826 η Νέα Υόρκη είχε 480 Στοές με 20.000 μέλη αλλά από το 1827 έως το 1839 μόνο 40 η 50 στοές σχετίζονταν με την Μεγάλη Στοά. Η Μεγάλη Στοά της Μασσαχουσέτης παρέδωσε τον καταστατικό της χάρτης στην πολιτεία και έγινε ανεξάρτητο σώμα13. (Μασονική Εγκυκλοπαίδεια του Κόιλ σ. 58)

Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο Ελευθεροτεκτονισμός συνέχισε να αρνείται τις κατηγορίες για την δολοφονία, Παρά το γεγονός πως ένας από τους τρείς ανθρώπους που θεωρούντο ότι πραγματοποίησαν την δολοφονία ομολόγησε τα πάντα στο νεκροκρέββατο του στα 1848. Η ομολογία εμφανίζεται στις σελίδες 11-16 του βιβλίου με τίτλο «Ο Χαρακτήρας, οι Ισχυρισμοί και τα Πρακτικά Έργα του Ελευθεροτεκτονισμού» γραμμένο από το αιδεσιμότατο Τσάρλς Τζ. Φιννευ, τον μεγάλο ευαγγελιστή του 19ου αιώνα.

πηγή:tromaktiko

Ποιό υγειινή η ζωή χωρίς ψέμματα


Μία ζωή εθισμένη στα μικρά και στα μεγάλα ψέματα είναι μια ανθυγιεινή ζωή, ενώ αντίθετα όσοι άνθρωποι λένε όσο γίνεται λιγότερα ψέματα...
έχουν καλύτερη υγεία και καλύτερες σχέσεις, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν κάνουν κακό στον οργανισμό μόνο τα σοβαρά ψέματα, αλλά και τα μικρά αθώα ψεματάκια, τα οποία κανείς λέει πολύ πιο εύκολα.

Όταν κανείς, σύμφωνα με τη μελέτη, καταφέρνει να ελέγξει τον εαυτό του και να λέει λιγότερα ψέματα, τότε βελτιώνεται η σωματική και ψυχική υγεία του.
Οι ερευνητές του καθολικού πανεπιστημίου Νοτρ Νταμ στην Ιντιάνα, που παρουσίασαν τη σχετική μελέτη στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ψυχολογικής Ένωσης, έκαναν επί δέκα εβδομάδες πειράματα με 110 άτομα, ηλικίας 18 έως 71 ετών, στο πλαίσιο μιας έρευνας για την λεγόμενη «επιστήμη της τιμιότητας», η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Τέμπλετον, που προωθεί γενικότερα τη σχέση επιστήμης και πνευματικότητας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Βρήκαμε ότι όσοι συνειδητά μείωναν δραστικά τα ψέματα που έλεγαν κάθε ημέρα, είχαν σημαντικά καλύτερη υγεία», δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας. Οι μισοί συμμετέχοντες κλήθηκαν να σταματήσουν να λένε ψέματα στο χρονικό διάστημα που κράτησε η έρευνα, ενώ οι άλλοι μισοί δεν πήραν ανάλογη εντολή και συνεπώς μπορούσαν να συνεχίσουν να λένε τα ψεματάκια τους, όπως έκαναν καθημερινά (και όπως κάνουν συνήθως οι άνθρωποι, είτε το συνειδητοποιούν, είτε όχι). Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο μέσος άνθρωπος λέει περίπου 11 ψέματα την εβδομάδα.

Οι ερευνητές κατέγραφαν τη σωματική και ψυχική υγεία και των δύο ομάδων εθελοντών, καθώς και την ποιότητα των κοινωνικών και διαπροσωπικών σχέσεων που ανέπτυσσαν οι εθελοντές με τους άλλους ανθρώπους. Για να έχουν μία πιο σαφή εικόνα για το πόσα ψέματα πραγματικά έλεγαν οι συμμετέχοντες, οι ερευνητές τους περνούσαν από τεστ «αλήθειας» με πολύγραφο (σαν αυτό που χρησιμοποιούν οι μυστικές υπηρεσίες!).

Έτσι, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όντως υπάρχει σχέση ανάμεσα στον αριθμό των ψεμάτων και στο επίπεδο της υγείας. Για παράδειγμα, όσοι εθελοντές έλεγαν τρία ψέματα λιγότερα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφεραν την ίδια εβδομάδα -κατά μέσον όρο- τέσσερα λιγότερα ψυχολογικά παράπονα (ένταση, μελαγχολία κ.α.), αλλά και τρία λιγότερα σωματικά παράπονα (πονόλαιμος, πονοκέφαλος κ.ά.).

Όσοι συστηματικά έλεγαν λιγότερα ψέματα, έως την πέμπτη εβδομάδα του πειράματος είχαν φθάσει πλέον στο σημείο να νιώθουν πιο τίμιοι άνθρωποι και, παράλληλα, να δηλώνουν πως είχαν καλύτερη υγεία και μεγαλύτερη ψυχική ευεξία. Παράλληλα, οι σχέσεις με τους γύρω τους κυλούσαν πολύ πιο ομαλά.

Αν και εκ πρώτης όψεως φαίνεται μάλλον δύσκολο να σταματήσει κανείς να λέει τα συνήθη ψεματάκια, όπως είπαν οι ερευνητές, η εμπειρία του πειράματος έδειξε ότι είναι εφικτό τελικά. Μερικές από τις πιο κλασικές κατηγορίες καθημερινών ψεμάτων περιλαμβάνουν το να «φουσκώνει» κανείς τα τωρινά και τα παλιά επιτεύγματα, καθώς επίσης να λέει διάφορες δικαιολογίες (του τύπου «άργησα στη δουλειά γιατί ήταν άρρωστο το παιδί μου» κ.λπ.).

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Τί είναι η διαλειμματική γυμναστική;


Από τότε που ήμασταν παιδιά, το διάλειμμα αποτελούσε ίσως έναν από τους βασικότερους λόγους, που πηγαίναμε σχολείο! Με τη διαλειμματική γυμναστική, το διάλειμμα, θα αποτελεί και πάλι έναν βασικό λόγο για να πάμε στο γυμναστήριο…

Ποιο ήταν το αγαπημένο σας μάθημα στο σχολείο; Αν η απάντηση είναι «το διάλειμμα», τότε, ώρα να θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια και να ξαναβάλετε το διάλειμμα στην καθημερινότητά σας απολαμβάνοντας τα πολλαπλά οφέλη του στη γυμναστική!

Η διαλειμματική γυμναστική συνδυάζει την αερόβια άθληση με τις ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης. Ωστόσο, τα δύο αυτά είδη συνυπάρχουν αρμονικά στην άσκηση αλλά παράλληλα εναλλάσσονται προσφέροντας τα μέγιστα δυνατά οφέλη για τον οργανισμό.

Ωστόσο, το βασικότερο «ατού» της διαλειμματικής άσκησης είναι το γεγονός, ότι ο ρυθμός και η ένταση τη μία κορυφώνονται και την άλλη επιβραδύνουν σταδιακά μέχρι η επιβράδυνση αυτή να θυμίζει διάλειμμα για ξεκούραση!
Για ποιους ενδείκνυται;

Η διαλειμματική γυμναστική έχει άμεσα και ορατά οφέλη για τους περισσότερους. Ωστόσο, επειδή πρόκειται για ένα αρκετά απαιτητικό είδος γυμναστικής δεν συνίσταται σε όλους να την ακολουθήσουν. Ωφελεί ιδιαίτερα όσους έχουν ήδη μια σχετική επαφή με τη γυμναστική καθώς ο οργανισμός τους μπορεί κάλλιστα να ανταπεξέλθει στους απαιτητικούς ρυθμούς της άσκησης.

Για τους λόγους αυτούς, η διαλειμματική γυμναστική, δεν συνίσταται σε συγκεκριμένες κατηγορίες ατόμων, όπως στους αρχάριους-που θα δυσκολευτούν ιδιαίτερα με τους γρήγορους ρυθμούς- καθώς και σε όσους πάσχουν από την καρδιά τους ή αντιμετωπίζουν αναπνευστικά ή μυοσκελετικά προβλήματα ή ακόμη και υπέρταση. Τέλος, η διαλειμματική άσκηση απαγορεύεται ρητά στις έγκυες καθώς οι έντονοι ρυθμοί της μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τόσο τη ζωή τους όσο και του εμβρύου.

Ποια είναι τα οφέλη;


Το βασικότερο όφελος από τη διαλειμματική άσκηση είναι η γρήγορη και άμεση απώλεια των περιττών κιλών. Οι εναλλαγές έντασης προκαλούν αυξημένη καύση θερμίδων κάτι που δεν γίνεται με τα περισσότερα είδη άσκησης. Οι ειδικοί αναφέρουν, πως μια ώρα εντατικής διαλειμματικής γυμναστικής μπορεί να «κάψει» έως και 600 θερμίδες!

Ιδιαίτερα σημαντικός είναι και ο καταμερισμός της καταπόνησης. Κάθε άσκηση συνήθως καταπονεί ένα συγκεκριμένο μέρος του σώματος, προκαλώντας πόνους, «πιασίματα» ή τραβήγματα στους μύες. Η διαλειμματική άσκηση ωστόσο, μοιράζει σε διάφορα σημεία του σώματος την καταπόνηση και έτσι ο αθλούμενος δεν έρχεται αντιμέτωπος με τις δυσάρεστες συνέπειες της εντατικής γυμναστικής.

Παράλληλα, η γυμναστική δεν είναι πια μια βαρετή επανάληψη των ίδιων ασκήσεων αλλά αποκτά νόημα και ενδιαφέρον χάρη στις εναλλαγές ασκήσεων. Ο αθλούμενος δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια λόγω ανίας αλλά αντίθετα επικεντρώνεται ακόμη περισσότερο σε αυτή καθώς δεν χάνει το ενδιαφέρον του ενώ παράλληλα απολαμβάνει γρήγορα και τα οφέλη της άσκησης.

Στα σημαντικότερα οφέλη της συγκαταλέγεται και η αφύπνιση του μεταβολισμού. Χάρη στις συχνές εναλλαγές έντασης-επιβράδυνσης, ο μεταβολισμός «ξυπνά» και έτσι ο αθλούμενος χάνει ευκολότερα θερμίδες ακόμη και μετά το τέλος της άσκησης.

Τέλος, αποτελεί ένα από τα ελάχιστα είδη άσκησης, που δεν εξαντλεί τον αθλούμενο σε σημείο που να μην μπορεί ούτε καν να περπατήσει από το γυμναστήριο στο σπίτι μετά την προπόνηση. Η διαλειμματική γυμναστική χάρη στα διαστήματα μείωσης της έντασης που επιβάλλει, ξεκουράζει ενδιάμεσα τον αθλούμενο, που στο μεταξύ ανακτά τις δυνάμεις του.
Τι πρέπει να προσέξετε;

Επειδή πρόκειται για ένα απαιτητικό είδος γυμναστικής, η διαλειμματική άθληση πρέπει πάντα να γίνεται υπό την επίβλεψη έμπειρου γυμναστή, που θα σας καθοδηγήσει με τις συμβουλές του. Επίσης, πριν καν ξεκινήσετε αυτού του είδους την άσκηση, θα πρέπει να έχετε βεβαιωθεί για την καλή κατάσταση της υγείας σας καθώς η έντασή της είναι απαγορευτική για αρκετές κατηγορίες πασχόντων.

Τέλος, ακόμη και αν η γυμναστική συμπεριλαμβάνεται στην καθημερινότητά σας και δεν συγκαταλέγεστε στην κατηγορία των αρχάριων, θα πρέπει σταματήσετε αμέσως την άσκηση, αν νιώσετε έστω και την παραμικρή ενόχληση κατά τη διάρκειά της και να συμβουλευθείτε το γυμναστή σας, αν θα πρέπει να συνεχίσετε ή όχι την εντατική προπόνηση.

clickatlife.gr

Διατροφικά tips για δέρμα που ακτινοβολεί.


Γνωρίζετε ότι χρειάζεται να θρέφετε το δέρμα σας για να το διατηρείτε όσο πιο υγιές γίνεται.
Ωστόσο λαμβάνετε αρκετές από τις σωστές θρεπτικές ουσίες από τις τροφές που καταναλώνετε; Μπορείτε να ωφεληθείτε από τη λήψη συμπληρωμάτων ή από τη δοκιμή λοσιόν που περιέχει αντιοξειδωτικά;

Η Doris Day, δερματολόγος στο New York University School of Medicine, δήλωσε ότι η ομορφιά του δέρματος έγκειται στο ότι μπορούμε να το επηρεάσουμε εσωτερικά και εξωτερικά.

Για υγιές δέρμα, δερματολόγοι αναφέρουν τα παρακάτω tips σχετικά με το πώς να τα συμπεριλάβετε στο πρόγραμμα διατροφής και φροντίδας του δέρματος.

Επιλέξτε τροφές που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα

Η υγιεινή διατροφή που περιέχει φρούτα και λαχανικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά, είναι καλή για όλο το σώμα, περιλαμβανομένου του δέρματος.

Αντιοξειδωτικά, όπως βιταμίνες C, E, και A καθώς και η β καροτίνη, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της βλάβης που προκαλείται από μη σταθερά μόρια που λέγονται ελεύθερες ρίζες. Τα συγκεκριμένα μόρια μπορούν να τραυματίσουν δερματικά κύτταρα και να προκαλέσουν σημάδια γήρανσης.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να αυξηθεί η πρόσληψη αντιοξειδωτικών, λένε οι δερματολόγοι, είναι να καταναλώνουμε ευρεία ποικιλία φρούτων και λαχανικών.

Η Day συνιστά την επιλογή όσο το δυνατόν μεγαλύτερης ποικιλίας χρωμάτων στη διατροφή. Προσπαθήστε να τρώτε ως σνακ βατόμουρα, φράουλες, γκρέιπφρουτ, λάχανο, σπανάκι και διαφόρων ειδών πιπεριές. Συνιστά επίσης να προσθέσετε λίγο τοματοπολτό, που περιέχει λυκοπένη, μαύρο ρύζι ή λαχανικά στο γουόκ και κινόα.

Είναι επίσης καλή ιδέα να γεμίσετε το καρότσι του σουπερ μάρκετ με τροφές που είναι πλούσιες σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, όπως σολομό, σαρδέλες, ενισχυμένα αυγά και καρύδια.

Ο David E. Bank, δερματολόγος στο Columbia University/New York-Presbyterian Hospital, δήλωσε ότι τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα βοηθούν να διατηρείται η εξωτερική στοιβάδα του δέρματος δυνατή και άθικτη, ώστε οι εξωτερικές τοξίνες και οι ρύποι να κρατούνται μακριά.

Επιλέξτε προϊόντα για το δέρμα που περιέχουν ρετινοειδή


Τα παράγωγα της βιταμίνης Α, γνωστά ως ρετινοειδή, μπορούν να καταστήσουν το δέρμα πιο μαλακό και πιο ομοιόμορφο σε τόνο και να βοηθήσουν με τις γραμμές, τις ρυτίδες και την ακμή, δήλωσε η Day.

Τα ρετινοειδή βρίσκονται σε πολλά προϊόντα φροντίδας δέρματος, όπως κρέμες, ορούς και ζελέ.
Καθώς τα ρετινοειδή μπορούν να κάνουν το δέρμα πιο ευαίσθητο στον ήλιο, η Day συνιστά την εφαρμογή τους τη νύχτα. Να αποφεύγετε τη χρήση ρετινοειδών στην εγκυμοσύνη, όταν είναι πιθανό να συλλάβετε ή όταν θηλάζετε. Μπορεί ενδεχομένως να αυξήσουν τον κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών.

Η Heather Woolery-Lloyd, δερματολόγος στο Μαϊάμι, δήλωσε ότι άλλες ουσίες που θα πρέπει να αναζητάτε σε προϊόντα περιποίησης δέρματος είναι αντιοξειδωτικά, όπως οι βιταμίνες C και E, έκδοχα του πράσινου τσαγιού και το συνένζυμο Q10.

Μάθετε αν μπορείτε να βοηθηθείτε από συμπληρώματα

Ο ιδανικός τρόπος να λαμβάνουμε τις θρεπτικές ουσίες που χρειαζόμαστε για δέρμα που ακτινοβολεί, είναι ακολουθώντας μια υγιεινή ισορροπημένη διατροφή.

Ωστόσο, ο Bank προτείνει τη λήψη καθημερινής πολυβιταμίνης με μέταλλα για να ενισχύσετε την πρόσληψη θρεπτικών ουσιών, αν δεν διατρέφεστε ισορροπημένα ή περνάτε πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, εκτίθεστε σε υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης και στο παθητικό κάπνισμα.

Προσέξτε τη γενική υγεία του δέρματος
Η Woolery-Lloyd, σημειώνει ότι εκτός από το να εστιάσετε στη λήψη των σωστών θρεπτικών ουσιών μπορείτε να βοηθήσετε τη διατήρηση της υγείας του δέρματος με το να μην καπνίζετε, να κοιμάστε αρκετά, να ασκείστε τακτικά και να καταναλώνετε άφθονο νερό,.

Πρόσθεσε ότι για να προστατεύσετε το δέρμα σας από έγκαυμα, καρκίνο του δέρματος και πρώιμα σημάδια γήρανσης η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολόγων συνιστά τη χρήση αντηλιακού ευρέως φάσματος με SPF τουλάχιστον 30, καθημερινά, όλο το χρόνο. Εφαρμόστε αντηλιακό, ποσότητας στο μέγεθος 50 cents, για να καλύψετε το πρόσωπο. Αν περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σε εξωτερικό χώρο επαναλάβετε την εφαρμογή κάθε 2 ώρες και φορέστε καπέλο με φαρδύ γείσο και γυαλιά κατά των ακτίνων UV.

Καταλήγοντας, να θυμάστε ότι όταν αρχίζετε να κάνετε διατροφικές αλλαγές, αλλαγές στον τρόπο ζωής ή στο πρόγραμμα φροντίδας του δέρματος δεν θα πρέπει να περιμένετε να δείτε αλλαγές σε μια νύχτα.

Σημαντικό είναι να έχετε υπομονή. Μπορεί να χρειαστούν 3 μήνες έως ένας χρόνος για να δείτε βελτίωση στο δέρμα, δήλωσε ο Bank. Επιλέξτε το δοκιμασμένο και το αληθινό και δώστε του μια ευκαιρία για να έχει αποτέλεσμα.


iatronet.gr

Οι υγιεινές συνήθειες που κάνουν περισσότερο κακό,παρά καλό.


Οι άγραφοι κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε για να προστατεύσουμε την υγεία μας είναι σαφείς: καλή διατροφή, άσκηση, καθαριότητα, αποφυγή του άγχους και καλός ύπνος. Κι όμως, πολλές από τις συνήθειες που υιοθετούμε, εν τέλει μας κάνουν περισσότερο κακό, παρά καλό. Δείτε ποιες είναι αυτές:

Υπερβολική χρήση αντισηπτικών – μας προστατεύει βραχυπρόθεσμα, αλλά κάνει τον οργανισμό μας λιγότερο ανθεκτικό απέναντι στα βακτήρια.

Συχνή αλλαγή προϊόντων ομορφιάς – πολλές γυναίκες αλλάζουν συχνά κρέμες προσώπου επειδή «δεν βλέπουν αποτελέσματα». Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται υπομονή. Η αλλαγή προϊόντων δεν είναι απλή υπόθεση, καθώς μπορεί να προκαλέσει στο δέρμα ερεθισμούς και αλλεργικές αντιδράσεις. 

Οι σαγιονάρες – άνετες και δροσερές, οι σαγιονάρες είναι η πρώτη μας εοιλογή το καλοκαίρι. Ωστόσο, η άνεση είναι σχετική, καθώς οι σαγιονάρες επιβαρύνουν τους μύες και τους τένοντες επειδή δεν δένουν στο πόδι και το «αναγκάζουν» να κάνει περιττές κινήσεις. 

Βούρτσισμα των δοντιών μετά από κάθε γεύμα – Το πολύ συχνό βούρτσισμα καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών. Μετά το φαγητό χρησιμοποιήστε ένα ήπιο στοματικό διάλυμα και περιορίστε το βούρτσισμα σε δύο φορές την ημέρα. 

Η παράλειψη γευμάτων – Παραλείποντας γεύματα πιστεύουμε ότι γλιτώνουμε θερμίδες. Στην πραγματικότητα αυτό που κάνουμε είναι να πιέζουμε τον οργανισμό μας. Αν δεν φάμε πρωινό ή μεσημεριανό, μοιραία, όταν φθάσει το βράδυ, θα πεινάμε σαν λύκοι και θα φάμε τη διπλάσια ποσότητα.

Η κατανάλωση μόνο εμφιαλωμένου νερού – το εμφιαλωμένο νερό δεν είναι απαραίτητα πιο ασφαλές από το νερό της βρύσης. Επιπλέον, στα δίκτυα ύδρευσης των πόλεων, το νερό φθοριώνεται, επομένως βοηθά στην υγεία των δοντιών. 

Υπερβολική χρήση απολυμαντικών – τα απολυματικά μας βοηθούν να αντιμετωπίζουμε τα μικρόβια, αλλά δεν είναι αθώα. Περιέχουν αρκετές τοξικές ουσίες. Το σημαντικό είναι να καθαρίζουμε συχνά και όχι να χρησιμοποιούμε το πιο ισχυρό απολυμαντικό.

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Πως φτιάχνω τυρί χωρίς πυτιά



Άρα η παρασκευή του τυριού είναι μεγάλης σημασίας για τον άνθρωπο και γι’ αυτό κάθε λαός και τόπος, έχει φτιάξει τα δικά του είδη τυριού, ανάλογα με την πρώτη ύλη που είχαν και τα μέσα που διέθεταν. Από τα πιο γνωστά τυριά στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως, είναι η Φέτα. Η φέτα, κατά την άποψη μου είναι ένα από τα καλύτερα τυριά, όχι μόνο λόγο της γεύσης της, αλλά επίσης, για τον τρόπο που παρασκευάζετε και το χρονικό διάστημα που μπορεί να συντηρηθεί.
Ο τρόπος που παράγεται η φέτα είναι μοναδικός. Μπορούμε όμως προς διευκόλυνση μας, να κάνουμε παραλλαγές και να φτιάξουμε, φυσικά, ένα άλλο είδος τυριού. Το βασικό είναι, να μπορούμε να φτιάξουμε τυρί εύκολα, με ότι διαθέτουμε. Στο ftiaxno.gr υπάρχουν οδηγίες και video για το πως μπορείτε να φτιάξετε φέτα αλλά και άλλου είδους τυριά. Με τον τρόπο που παρασκευάζουμε την φέτα, δεν καταστρέφονται τα θρεπτικά στοιχεία του γάλακτος, αφού το γάλα δεν ζεσταίνετε σε μεγάλη θερμοκρασία, συντηρείτε για μεγάλο διάστημα και επιπλέον, επειδή χρειάζεται διάστημα 2 μηνών για να γίνει, σκοτώνονται τυχόν μικρόβια που προκαλούν αρρώστιες.
Το μειονέκτημα όμως, ας πούμε, είναι οτι χρειάζεται πυτιά. Η πυτιά σήμερα, εύκολα βρίσκεται σε μαγαζιά. Τι γίνεται όμως σε μια περίπτωση έλλειψης υλικών και τροφίμων; Χωρίς πυτιά δεν φτιάχνεται τυρί; Καταρχάς να ξεκαθαρίσω οτι η πυτιά όπως αναφέρεται και στο post του ftiaxno.gr, μπορεί να φτιαχτεί με φυσικά μέσα. Όμως αυτή η διαδικασία φαντάζει από δύσκολη έως αδύνατη. Γι’ αυτό λοιπόν χρειάζεται να βρούμε άλλους εναλλακτικούς τρόπους.
Όταν ξεκινάμε να φτιάξουμε το τυρί μας, πρέπει να ξέρουμε την προέλευση του γάλακτος και την ποιότητα του. Αν έχουμε έστω και την παραμικρή υποψία ότι το γάλα μπορεί να προέρχεται από άρρωστα ζώα ή απλώς δεν ξέρουμε από που προέρχεται, τότε θα πρέπει είτε να βράσουμε το γάλα σε υψηλή θερμοκρασία (οπότε πολλά θρεπτικά στοιχεία θα καταστραφούν), είτε θα προτιμήσουμε να φτιάξουμε ένα τυρί με μεγάλο χρόνο ωρίμανσης όπως η φέτα, ώστε τυχόν αρρώστιες/μικρόβια να εξαλειφθούν.
Αφού αποφασίσουμε για την θερμοκρασία ζεστάματος/βρασίματος του γάλακτος, θα πρέπει να επιλέξουμε και ένα μέσο για να το πήξουμε. Στην φέτα είναι η πυτιά, αλλά αν δεν έχουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα υλικά, όπως ο χυμός λεμονιού και το φυσικό ξύδι. Και τα δύο στην κατάλληλη ποσότητα, θα πήξουν το γάλα και θα φτιάξουμε έτσι τυρί. Στο παρακάτω video παρουσιάζετε ο τρόπος με το ξύδι. Είναι ακριβώς το ίδιο, όπως και με την φέτα. Η κυρία στο video, προτιμά να το καταναλώσει αμέσως και ζεστό.

Eνώ στο παρακάτω video, το αφήνει για καμιά ώρα να σκληρύνει. Θα μπορούσε κάλλιστα να το βάλει και στο τυρόγαλο και να το σκληρύνει και αλατίσει όπως η φέτα.

Στην παρακάτω σελίδα, υπάρχει μια συνταγή και οδηγίες, από το Πελίτι, για το πως να παρασκευάσετε τυρί κασέρι, με χυμό λεμονιού.
Άρα η χρήση της πυτιάς δεν είναι απαραίτητη, αν και χωρίς πυτιά δεν φτιάχνεται φέτα, αλλά ένα άλλο είδος τυριού. Αν πειραματιστείτε ίσως να φτιάξετε το δικό σας, μοναδικό τυρί… πως λέτε να δημιουργήθηκε το rokfor; Μάλλον καταλάθος… ;)
Άλλες συνταγές
  • http://www.wikihow.com/Make-Paneer-%28Indian-Cheese%29
  • http://cuceesprouts.com/2011/04/homemade-farmers-cheese/
Παρασκευή παραδοσιακής Φέτας, εστάλη από “Κίνηση Αντίλαλος” [27/08/2011]
1.Ξεκινώντας σουρώνουμε το γάλα μας με ένα ύφασμα (τσαντίλα),
(μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαξιλάρι εάν δεν έχετε) για να
είμαστε σίγουροι ότι δεν έχει ξένα σώματα (τρίχες ή μαυράκια).
το βάζουμε σε ένα δοχείο κατά προτίμηση ανοξείδωτο. Η αναλόγια του
γάλακτος για την ελληνική παραδοσιακή φέτα είναι 70% πρόβειο με 30%
γιδίσιο γάλα. Το γίδινο γάλα δίνει λιγότερο τυρί και γίνεται πιο
σκληρό το πρόβειο δίνει περισσότερο τυρί και γίνεται πιο μαλακό λόγω
των περισσότερων λιπαρών που έχει.
2.Αν το γάλα μας είναι φρεσκοαρμεγμένο με τα χέρια δεν χρειάζεται
βράσιμο γιατί είναι ήδη σε διαδικασία πηξίματος.
Εάν έχει κρυώσει ή είναι παγωμένο από την προηγούμενη μέρα το βράζουμε
έως τους 60 – 65 βαθμούς Κελσίου για να είμαστε σιγουροι για την
θερμοκρασία χρησιμοποιυμε λενα μαγειρικό αδιάβροχο θερμόμετρο
Οι παλιοί για να καταλάβουν οτι το γάλα είναι έτοιμο έβραζαν το γάλα
έως τη στιγμή που το δάχτυλο τους άντεχε μέσα στο γάλα για ένα λεπτό
περίπου
(μετρούσαν μέχρι το 60). Εάν το δάχτυλό τους δεν άντεχε την
θερμοκρασία έως ότου τελειώσει το μέτρημα ή το ξεπερνούσαν το γάλα δεν
ήταν έτοιμο για να βάλουν τη πυτιά.
Αν δεν είμαστε βέβαιοι για την προέλευση του γάλατος καλύτερα θα ήταν
να το παστεριώσουμε στους 90 βαθμούς κελσίου αλλά αυτό θα μας πάρει
περισσότερο χρόνο για να το κρυώσουμε.
3. βάζουμε την πυτιά*. Σε 50 λίτρα γάλα βάζουμε 50 ml πυτιά
(η αναλογία είναι 10 ml πυτιάς για κάθε 10 λίτρα γάλα. …)
ανακατεύουμε το γάλα μας για να πάει παντού η πυτιά και το σκεπάζουμε με ρούχα .
το αφήνουμε μέχρι να πήξει περίπου μια με μιάμιση ώρα. Για να
δοκιμάσουμε αν έχει πήξει βάζουμε το χέρι μας ανάποδα στην επιφάνεια.
Δεν πρέπει να κολλάει.
4. το τυρί μας είναι έτοιμο! το ξεσκεπάζουμε, και με ένα φαρδύ και
κοντό ξύλο το σπάμε και το χαλάμε σε μικρά κομματάκια και το ρίχνουμε
σε 3-4 τσαντίλες μέχρι να σταματήσει να τρέχει το τυρόγαλο. Το
τυρόγαλο που στράγγισε από την παραγωγή του τυριού μας μπορούμε να το
χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε και μυζήθρα, εάν δεν το θέλουμε το
πετάμε.
Το δένουμε και το κρεμάμε για 5-8 ώρες μέχρι το θρυματισμένο τυρί να
γίνει ένα σώμα.
5. Μετά το λύνουμε και το κόβουμε κομμάτια. Το βάζουμε σε ένα δοχείο
κατά προτίμηση ξύλινο για να γίνει παλαίωση και ρίχνουμε λίγο αλατάκι
χονδρό (2% περίπου_. Ανά 3 μέρες το γυρνάμε (το τουμπάρουμε) μαζί με
το τυρόγαλο που βγάζει σε άλλο δοχείο, προσθέτοντας λίγο αλατάκι .Στις
10 μέρες το τυρί μας είναι έτοιμο για βαρέλιασμα. Το βάζουμε στο
βαρέλι και σε κάθε στρώση ρίχνουμε αρκετό αλάτι, καλύτερα να είναι
αλμυρό το τυρί μας και να θέλει ξέβγαλμα παρά να μας χαλάσει. Ρίχνουμε
το τυρόγαλο που έχει βγάλει το τυρί αυτές τις 10 μέρες και το
καπακώνουμε. Για να καταναλωθεί χρειάζονται να περάσουν 2 μήνες
περίπου.
* Η πυτιά βρίσκεται στα στομάχια των μικρών ζώων 10 – 15 ημερών τα
οποία είναι ακόμη στο στάδιο του θηλασμού και δεν έχουν ξεκινήσει να
τρώνε χόρτα. Το πρωτόγαλα . Η πυτιά από μοσχαράκι δίνει πιο γλυκό
τυρί, από κατσίκι πιο πιπεράτο και από αρνί πιο πικάντικο. Παίρνουμε
το στομάχι του ζώου, το αλατίζουμε ελαφρά εξωτερικά για να συντηρηθεί
και το κρεμάμε για ένα μήνα περίπου.
Όταν αποξηρανθεί την παίρνουμε και την κόβουμε κομματάκια και την
βάζουμε σε τετραπλή τσαντίλα.. Σ ένα μπωλάκι βάζουμε 200 – 250 γρ.
νερό βυθίζουμε μέσα την τσαντίλα και αρχίζουμε να την στραγγίζουμε,
την τρίβουμε και να την πιέζουμε, έως ότου σταματήσει να βγαίνει άλλο
υγρό. Το υγρό που έχει βγει το βάζουμε σε ένα μπουκάλι μαζί με νερό
και αλάτι (2 χούφτες για να συντηρηθεί) η αναλογία είναι 800ml νερό
200 ml υγρό. Και η πυτιά μας είναι έτοιμη.

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Η Άννα και η "εξωμνημονιακή" πεμπτουσία των μεταρρυθμίσεων...



thumb
Από το Μαρικάκι
Σκληρή μάχη για τη ζωή … του νόμου 4009/2011 δίνει η Άννα Διαμαντοπούλου. Σε αυτόν το νόμο έχει επενδύσει την υστεροφημία της και τη συνέχιση της πολιτικής της καριέρας ως δελφίνας αξιώσεων. Δεν μπορεί επομένως, να κυκλοφορεί στην πολιτική πιάτσα «αποκαθηλωμένη» κι «έκπτωτη», αν υπολογίσει κανείς και τις...
φήμες που τη θέλουν να ψάχνεται μαζί με άλλα «συντρόφια» να τα βροντήξουν από το ΠΑΣΟΚ του Μπένι, και να πάνε να κάνουν ένα ΠΑΣΟΚ σεπτό και άριστο, plus και βάλε σε σαλονάτο ευρωπαϊκό αέρα.
Η ίδια σε δήλωσή της τη Δευτέρα παρουσιάζει το νόμο (της) ως πεμπτουσία των μεταρρυθμίσεων και της … λαϊκής βούλησης»!
«Με το πρώτο σχέδιο Νόμου που ετοιμάζεται για τη νέα Βουλή, αντί νέων μεταρρυθμίσεων αρχίζει το ξήλωμα μιας από τις ελάχιστες μεταρρυθμίσεις που δεν επιβλήθηκε από το μνημόνιο ούτε από την τρόικα.
Μιας μεταρρύθμισης που αποτύπωσε, με εντυπωσιακή πλειοψηφία στη Βουλή, τη θέληση του ελληνικού λαού για δημόσια Πανεπιστήμια και ΤΕΙ με αξιοκρατία, εξωστρέφεια, σύνδεση με την παραγωγή, διεθνή αναγνώριση και ουσιαστική προσφορά στην ελληνική νεολαία, θέτοντας στο περιθώριο κατεστημένες καταστάσεις.
Η προβαλλόμενη ως  συμφωνία των τριών αρχηγών στην αλλαγή ενός νόμου, επειδή αρνούνται να τον εφαρμόσουν βίαιες μειοψηφίες και δημόσιοι λειτουργοί που υπηρετούν  δικές τους σκοπιμότητες, είναι ύβρις για τη Δημοκρατία.
Πως μπορεί να ανακτηθεί αξιοπιστία της χώρας και του πολιτικού μας συστήματος, πως θα προωθηθούν άλλες δύσκολες μεταρρυθμίσεις, ξεχνώντας μια πλειοψηφία των 4/5 της Βουλής, δημιουργώντας συνειδησιακό πρόβλημα στους βουλευτές, απαξιώνοντας την κοινοβουλευτική διαδικασία; Πρόκειται για επιβεβαίωση καταδικασμένων λογικών και πρακτικών συνολικά του πολιτικού  συστήματος που οδήγησε τη Χώρα μας στο σημερινό αδιέξοδο.
Η επιτυχία μιας ευρύτατης συναίνεσης για την Παιδεία στη Βουλή, δημιούργησε αίσθημα αισιοδοξίας και ανάτασης. Η τύχη αυτής της μεταρρύθμισης θεωρώ ότι θα λειτουργήσει ως βαρόμετρο όχι μόνο για το μέλλον της Κυβέρνησης αλλά και της Χώρας.  
Σε κάθε περίπτωση όμως υπάρχουν υγιείς δυνάμεις, σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας , αυτή τη κρίσιμη ιστορικά στιγμή που θα ανοίξουν τους δρόμους που χρειάζεται η χώρα».
Μια … «υγιής» παρατήρηση αν μας το επιτρέπει η Μαρκησία: στα μνημόνια, αόριστα είναι η αλήθεια, υπάρχει η πρόβλεψη για μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, όμως η όλη λογική που τα διατρέχει είναι αυτή της συρρίκνωσης των δημοσίων δαπανών για υγεία, παιδεία, κ.λπ. και το άνοιγμα των σχετικών «υπηρεσιών» στην αγορά.
Με το νόμο 4009 τα πανεπιστήμια αποκτούν μάνατζερ και ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια λειτουργίας προκειμένου να διαχειριστούν τα όλο και πιο περιορισμένα κονδύλια τα οποία, σύμφωνα με το νόμο χορηγούνταν υπό προϋποθέσεις και όχι «άνευ» όπως προβλέπει το Σύνταγμα και η πρόβλεψη για το αυτοδιοίκητο. Ο τρόπος για να περάσει όλο αυτό ήταν τα ελεγχόμενα από το υπουργείο Συμβούλια Διοίκησης, τα οποία συνάντησαν ευρείες αντιδράσεις (ενδεχομένως και από «συντεχνίες» που δεν είδαν με καλό μάτι τις «συντεχνίες» που ήθελε να εγκαταστήσει το υπουργείο μέσα στα ΑΕΙ - ΤΕΙ).
Ας μη μας λέει μπαρμπούτσαλα λοιπόν…
"Το Ποντίκι"

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Ανακουφίστε τα κουρασμένα πόδια με απλά tips


Ανακουφίστε τα κουρασμένα πόδια με απλά tips

Λόγω της έντονης καθημερινότητας τα πόδια μας είναι τα πρώτα που κουράζονται και καταπονούνται. Για να τα ανακουφίσετε λοιπόν, αλλά και για να αποφύγετε μελλοντικούς τραυματισμούς, να θυμάστε πάντα τα εξής:
  • Μην κάθεστε ποτέ σταυροπόδι
  • Αν δουλεύετε καθιστοί, φροντίστε να σηκώνεστε συχνά και να περπατάτε
  • Μην φοράτε σφιχτές κάλτσες
  • Μετά από μια κουραστική μέρα, γεμίστε μια λεκάνη με ζεστό νερό και αιθέρια έλαια και μουλιάστε τα πόδια σας μέσα
  • Να αγοράζετε παπούτσια το απόγευμα, όταν τα πόδια σας θα είναι ήδη πρησμένα και δεν θα κάνετε το λάθος να αγοράσετε μικρότερο νούμερο, και πάντα να τα περπατάτε λίγο
  • Όταν ξεκουράζεστε να έχετε τα πόδια σας ανασηκωμένα πιο ψηλά από την καρδιά.

πηγή:queen


Τι έκαναν οι Έλληνες για τον... κόσμο;

Είστε βολεμένοι, είναι μία μόνο από τις φράσεις που χρησιμοποιούν σήμερα οι περισσότεροι Ευρωπαίοι -πολιτικοί και απλός λαός- για να μας χαρακτηρίσουν! Η κρίση μπορεί να έφερε τα πάνω-κάτω, όμως κανείς από αυτούς δεν πρέπει να ξεχνάει!
Τι;

Αυτά που η Ελλάδα έκανε για τον κόσμο ολόκληρο, προσφέροντας βασικά στοιχεία πολιτισμού και ανθρωπισμού. Κι αν το ερώτημα «Τι έκαναν οι Έλληνες για τον κόσμο» σάς φαίνεται… ρητορικό, ελάτε να δούμε μαζί 10 σημαντικά πράγματα που… ταξίδεψαν από τη χώρα μας σε ολόκληρο τον πλανήτη, για να γίνει καλύτερος!

1. Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες

Οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν το 1896 στην Αθήνα. Αν και το ελληνικό κράτος αντιμετώπιζε πολλά οικονομικάπροβλήματα, οι Έλληνες κατάφεραν να οργανώσουν τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες με μεγάλη επιτυχία. Η μικρή τότε Ελλάδα έστειλε στον κόσμο ένα μήνυμα ειρήνης και φιλίας μεταξύ των λαών, ενώ αυτή η πρώτη διοργάνωση έβαλε τα θεμέλια για μια διεθνή αθλητική οργάνωση που έμελλε να γίνει η μεγαλύτερη αθλητική γιορτή του πλανήτη!

2. Σύσταση Δικαστηρίων

Η αρχική έννοια σύστασης δικαστηρίου για την απονομή δικαιοσύνης βρίσκεται στην ελληνική μυθολογία και μάλιστα γινόταν από τους ίδιους τους Ολύμπιους Θεούς, από τους οποίους προϊστορικά πέρασε στην Αρχαία Ελλάδα, αρχικά να απονέμεται από τους βασιλείς και αργότερα ανατέθηκε στα δικαστήρια. Στην αρχαία Αθήνα ονομαστά ποινικά δικαστήρια ήταν η Βουλή του Αρείου Πάγου, το Παλλάδιο, το Δελφίνιο και η Ηλιαία.

3. Θέατρο

Κάθε πόλη στην αρχαία Ελλάδα είχε τουλάχιστον ένα θέατρο. Οι πόλεις-κράτη είχαν μεγάλο ανταγωνισμό μεταξύ τους, παρουσιάζοντας πολλές παραστάσεις εν είδει διαγωνισμού, ενώ η σημασία του θεάτρου ήταν τόσο μεγάλη για τους αρχαίους, αφού άφηναν ακόμη και τους κρατούμενους των φυλακών να παρακολουθούν κάποια έργα. Χτισμένα πάνω σε λόφους, έτσι ώστε να μπορούν οι θεατές να βλέπουν με ευκολία τη σκηνή, το Αρχαίο Θέατρον άφησε το στίγμα του στον πολιτισμό ανά τους αιώνες.

4. Δημοκρατία


Η αθηναϊκή δημοκρατία ήταν το πολιτικό σύστημα που αναπτύχθηκε στην αρχαία ελληνική πόλη-κράτος της Αθήνας και ήταν η πρώτη γνωστή δημοκρατία αλλά και η πιο σημαντική κατά την αρχαιότητα. Το δημοκρατικό πολίτευμα της κλασικής Αθήνας αποτελεί ένα ανεπανάληπτο πρότυπο συμμετοχής του λαού στα κοινά, ενώ η δημοκρατική διακυβέρνηση έφτασε σε βαθμό υποδειγματικού δημοκρατικού πολιτεύματος στα χρόνια του Περικλή, στο λεγόμενο «χρυσό αιώνα».

5. Ντους

Οι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που είχαν αποχετευτικό σύστημα, ενώ διοχέτευαν τα νερά των υδραγωγείων σε ένα μεγάλο κοινόχρηστο ντους (που χρησιμοποιείτο από πλούσιους και φτωχούς). Οι ανακαλύψεις στην Πέργαμο αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, ενώ οι Ρωμαίοι πήραν την ιδέα αυτή από τους Έλληνες και την εξέλιξαν.

6. Ο αναλογικός υπολογιστής

Πάνω από έναν αιώνα πριν ανακαλύφθηκε ένα »περίεργο» εργαλείο από δύτες στο βυθό της θάλασσας των Αντικυθήρων. Ήταν ένας αστρολάβος; Ήταν ένα αστρονομικό ρολόι; Ή κάτι άλλο; Για πολλά χρόνια, η συστηματική εξέταση του αντικειμένου απέτυχε να φωτίσει τη σκοπιμότητα του περίεργου αυτού μηχανήματος. Όμως, η έρευνα τα τελευταία πενήντα χρόνια έχει ρίξει λίγο φως. Ο περίφημος Μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι ασχολείτο με τα αστρονομικά φαινόμενα, λειτουργώντας ως ένας περίπλοκος μηχανικός «υπολογιστής» που παρακολουθούσε και κατέγραφε τους κύκλους του ηλιακού συστήματος.

7. Πίτσα

Οι πίτες με διάφορους γευστικούς συνδυασμούς (ελιές, τυρί και χόρτα) ήταν το αγαπημένο σνακ των αρχαίων, ενώ το πρώτο είδος πίτσας ήταν ο επονομαζόμενος «πλακούς», δηλαδή μία βάση από ψωμί πάνω στην οποία τοποθετούσαν διάφορα βότανα και στη συνέχεια την έψηναν σε καυτές πέτρες.

8. Μαθηματικά

Η Ευκλείδεια Γεωμετρία, το Πυθαγόρειο Θεώρημα και η Τριγωνομετρία είναι ελληνικά. Και μπορεί όλα αυτά να έχουν φέρει… ανείπωτη δυστυχία σε αμέτρητες γενιές μαθητών, χωρίς αυτές, όμως, τις ανακαλύψεις δεν θα είχαμε την αρχιτεκτονική, ούτε καν την πλοήγηση βρε αδερφέ(!)… και ούτω καθ’ εξής! Ο κατάλογος είναι σχεδόν ατελείωτος.

9. Ο καταπέλτης

Χάρη σε όλα αυτά τα μαθηματικά που αναφέραμε πιο πάνω, οι αρχαίοι Έλληνες δημιούργησαν έναν καταπέλτη που αύξησε το εύρος και τη δύναμη των πυρομαχικών τους. Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος καταπέλτης κατασκευάστηκε την εποχή των Καρχηδονίων το 399 π.Χ., ενώ το τόξο εμφανίστηκε ακόμη νωρίτερα, στα τέλη του 5ου π.Χ. αιώνα.

10. Η ατμομηχανή

Η πρώτη ατμομηχανή κατασκευάστηκε από τον Ήρωνα, περίφημο Έλληνα μαθηματικό, φυσικό και μηχανικό της αρχαιότητας, που έζησε τον 1ο αι. π.Χ. (κατ’ άλλους τον 1ο αι. μ.Χ.) και καταγόταν από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Η «αιολόσφαιρα» όπως ονομαζόταν ήταν μία συσκευή που κινούνταν με τη δύναμη του ατμού, ενώ υπήρξε ο πρόδρομος της εφεύρεσης της ατμομηχανής.

Συμπέρασμα: Πολλά από τα πράγματα που οι «προηγμένοι» λαοί απολαμβάνουν σήμερα ως αναπόσπαστο κομμάτι της ελευθερίας τους ή του σύγχρονου τρόπου ζωής τους προέρχονται από την ανάπτυξη τους κατόπιν της υιοθέτησης προτύπων από τους Έλληνες του παρελθόντος. Είπατε τίποτα;




diadrastiko.blogspot.gr

Συναγερμός για τη νόσο των κλιματιστικών

Προειδοποιητική ανακοίνωση για τη νόσο των λεγεωνάριων εξέδωσε... το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς, όπως επισημαίνεται, μπορεί να παρουσιαστούν ιδανικές συνθήκες πολλαπλασιασμού του μικροβίου στα δίκτυα διανομής νερού των διαφόρων κτιρίων και ειδικότερα στα κλιματιστικά μηχανήματα.

Το βακτηρίδιο της λεγεωνέλλας (legionella) μεταδίδεται κυρίως αερογενώς μέσω λεπτότατων σταγονιδίων με μορφή αερολύματος που σχηματίζονται από τα κλιματιστικά μηχανήματα. Η μετάδοση μπορεί να γίνει και με τα σταγονίδια που εκπέμπονται με το ντους, στο τζακούζι ή στο spa, στα συντριβάνια, αλλά και κατά το πλύσιμο των χεριών αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Ωστόσο η προϊσταμένη του τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Σιδηροπούλου, διευκρινίζει στο ΑΜΠΕ ότι δεν υπήρξε μέχρι στιγμής κανένα κρούσμα ενώ η ανακοίνωση εκδόθηκε μετά από ενημέρωση του υπουργείου προς τις αρμόδιες υπηρεσίες των περιφερειών, για προληπτικούς λόγους.

Επειδή είμαστε πολύ ζεστή χώρα και υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της νόσου, δεδομένων και των συστημάτων κλιματισμού στα ξενοδοχεία, οφείλαμε να ενημερώσουμε τον κόσμο και να επιστήσουμε την προσοχή του τονίζει χαρακτηριστικά.

Επισημαίνεται ότι τα συμπτώματα εκδηλώνονται δύο με δέκα μέρες μετά την μόλυνση ενώ η κλινική εικόνα είναι αυτή της άτυπης πνευμονίας, με εξελισσόμενη ακτινολογική εικόνα και βαρύτητα. Η θνησιμότητα είναι περίπου 15%, αλλά η έγκαιρη διάγνωση αυξάνει τα ποσοστά επιβίωσης.

Στις ομάδες υψηλού κινδύνου ανήκουν άτομα άνω των 50 ετών, καπνιστές, άτομα με χρόνιες πνευμονοπάθειες, διαβητικοί, άτομα με νεοπλασίες, μεταμοσχευμένοι, άτομα με νεφρική ανεπάρκεια ή εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και όσοι βρίσκονται σε αγωγή με κορτικοστεροειδή.

Τα μέτρα προστασίας περιλαμβάνουν τη σωστή λειτουργία των υδραυλικών και κλιματιστικών εγκαταστάσεων, την αποφυγή δημιουργίας εστιών μόλυνσης στα σημεία των δικτύων, την απολύμανση του δικτύου και την αποφυγή διαρροών στον κλιματισμό.

prismanews.gr

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012


Πέντε χρήσεις για το γάλα που δεν γνωρίζατε!

Το γάλα είναι για πολλούς απαραίτητο συστατικό του πρωινού τους και δεν μπορούν να ξεκινήσουν την ημέρα τους χωρίς αυτό. Σε ποιες άλλες περιπτώσεις όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί;Για να αφαιρεθεί λεκές από μελάνι: Είτε από στυλό είτε από εκτυπωτή, αυτοί οι λεκέδες δύσκολα εξαφανίζονται. Εκτός κι αν βάλετε επάνω του λίγο γάλα πριν βάλετε το ρούχο στο πλυντήριο. Τα ένζυμα που περιέχονται στο γάλα διαλύουν το μελάνι, χωρίς να καταστρέφουν το υλικό.

Για να γυαλίσετε ασημικά: Εάν ψάχνετε έναν μη τοξικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο για να γυαλίσετε τα ασημικά σας, δεν έχετε παρά να… ανοίξετε το ψυγείο! Βάλτε σε ένα ποτήρι γάλα μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και… περάστε τα ασημικά σας. Αφήστε να περάσει μια νύχτα και την επόμενη μέρα θα είναι σαν καινούρια.

Μαλακτικό μαλλιών: Το γάλα αποτελείται από πολλές πρωτεΐνες και φυσικά ένζυμα κάνοντάς το ένα πολύ καλό μαλακτικό για τα ταλαιπωρημένα μαλλιά σας. Αφού λουστείτε ρίξτε το 1/8 της κούπας στα μαλλιά σας και αφαιρέστε με νερό.

Για να γυαλίσετε δερμάτινα είδη: Ό,τι ισχύει για τα μαλλιά, ισχύει και για το δέρμα. Τα ένζυμα, οι πρωτεΐνες και τα λιπαρά του γάλακτος μπορούν να αποκαταστήσουν τη γυαλάδα του. Βρέξτε ένα πανί με αρκετό γάλα και τρίψτε ελαφρά την επιφάνεια που σας ενδιαφέρει.

Για να «γεμίσετε» τις ρωγμές στις πορσελάνες: Αν έχετε παρατηρήσει ρωγμές στην αγαπημένη σας κινέζικη πορσελάνη… τη λύση θα τη βρείτε στο γάλα. Το γάλα περιέχει καζεΐνη, μια πρωτεΐνη που αποτελεί δομικό στοιχείο σε… κολλητικά υλικά. Απλά τοποθετήστε την πορσελάνη σε μια κατσαρόλα με γάλα και ζεστάνετέ το. Μετά σβήστε το μάτι και αφήστε το σκεύος να απορροφήσει το γάλα. Αν μπορείτε αφήστε όλη τη νύχτα.
ofono.gr