Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Η επιστροφή των Ανδρομέδιων




epistrofi andromediwn katerini Η παρουσίαση του βιβλίου Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΩΝ στην Κατερίνη
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12-05 ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΑΒΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ. ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ.
ΠΡΟΛΟΓΙΖΕΙ Ο ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ Ο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ.
ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝΤΕΣ. ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ. ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ. ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΕ.
Δείτε το βίντεο από την παρουσίαση…
epistrofi andromediwn katerini 2 199x300 Η παρουσίαση του βιβλίου Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΩΝ στην ΚατερίνηΛίγα λόγια για το βιβλίο…
Σε ένα παράλληλο σύμπαν τον Ιούλιο του 2015 τριάντα χιλιάδες ενεργειακές στήλες εμφανίζονται ξαφνικά σε όλη την υφήλιο. Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών σε συνεργασία με τους επιστήμονες της N.A.S.A. και την βοήθεια της Ελληνοαμερικανίδας αστροφυσικού Ελένης Πάλλας προσπαθούν να κατανοήσουν το φαινόμενο. Αρωγός τους στην προσπάθεια αυτή είναι ο εκκεντρικός Έλληνας ερευνητής Ιάσων Βουράκης. Οι επικυρίαρχοι του πλανήτη όμως θα δημιουργήσουν ανυπέρβλητα εμπόδια στους στόχους των ηρώων μας. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τους επιτραπεί να κατανοήσουν πλήρως τον δυσεπίλυτο γρίφο που προοιωνίζει την επιστροφή ενός διαγαλαξιακού πολιτισμού μετά από χιλιάδες χρόνια στη Γη.
Μέσα από μία έντονη πλοκή και καταιγιστική δράση στο έργο αυτό συνδυάζονται παρά πολλά στοιχεία της ελληνικής άλλα και της παγκόσμιας μυθολογίας δοσμένα με μυθιστορηματικό τρόπο.
Σκοπός είναι να αποτελέσουν κίνητρο στον αναγνώστη μετά το τέλος του βιβλίου να μελετήσει κομμάτια της παγκόσμιας γνώσης που δεν έχουν υποπέσει στην αντίληψη του. Σε ένα κόσμο που τα κοινωνικά και ηθικά πρότυπα καταρρέουν είναι σίγουρο ότι με μοχλό τους μεγάλους μυθιστοριογράφους της Αρχαίας Ελλάδας θα ταξιδέψει σε κόσμους διαφορετικούς από ότι έχει συνηθίσει μέχρι σήμερα. Δίπλα στον Όμηρο, τον Ησίοδο, τον Απολλόδωρο και τον Διόδωρο τον Σικελιώτη στέκονται στιβαροί ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης, ο Πλούταρχος, ο Ηράκλειτος και τόσοι άλλοι μεγάλοι φιλόσοφοι εκείνης της από πολλούς ξεχασμένης εποχής. Εκεί είναι που θεωρούμε ότι ο σύγχρονος Έλληνας πρέπει να στραφεί τελικά για να αντιμετωπίσει τα δύσκολα προβλήματα που τον απασχολούν. Ευχή μας είναι το πόνημα αυτό να είναι η σκανδάλη που θα πυροδοτήσει την στροφή του προς αυτή την κατεύθυνση.

πηγή:portalpierias



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου