Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Οι υγιεινές συνήθειες που κάνουν περισσότερο κακό,παρά καλό.


Οι άγραφοι κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε για να προστατεύσουμε την υγεία μας είναι σαφείς: καλή διατροφή, άσκηση, καθαριότητα, αποφυγή του άγχους και καλός ύπνος. Κι όμως, πολλές από τις συνήθειες που υιοθετούμε, εν τέλει μας κάνουν περισσότερο κακό, παρά καλό. Δείτε ποιες είναι αυτές:

Υπερβολική χρήση αντισηπτικών – μας προστατεύει βραχυπρόθεσμα, αλλά κάνει τον οργανισμό μας λιγότερο ανθεκτικό απέναντι στα βακτήρια.

Συχνή αλλαγή προϊόντων ομορφιάς – πολλές γυναίκες αλλάζουν συχνά κρέμες προσώπου επειδή «δεν βλέπουν αποτελέσματα». Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται υπομονή. Η αλλαγή προϊόντων δεν είναι απλή υπόθεση, καθώς μπορεί να προκαλέσει στο δέρμα ερεθισμούς και αλλεργικές αντιδράσεις. 

Οι σαγιονάρες – άνετες και δροσερές, οι σαγιονάρες είναι η πρώτη μας εοιλογή το καλοκαίρι. Ωστόσο, η άνεση είναι σχετική, καθώς οι σαγιονάρες επιβαρύνουν τους μύες και τους τένοντες επειδή δεν δένουν στο πόδι και το «αναγκάζουν» να κάνει περιττές κινήσεις. 

Βούρτσισμα των δοντιών μετά από κάθε γεύμα – Το πολύ συχνό βούρτσισμα καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών. Μετά το φαγητό χρησιμοποιήστε ένα ήπιο στοματικό διάλυμα και περιορίστε το βούρτσισμα σε δύο φορές την ημέρα. 

Η παράλειψη γευμάτων – Παραλείποντας γεύματα πιστεύουμε ότι γλιτώνουμε θερμίδες. Στην πραγματικότητα αυτό που κάνουμε είναι να πιέζουμε τον οργανισμό μας. Αν δεν φάμε πρωινό ή μεσημεριανό, μοιραία, όταν φθάσει το βράδυ, θα πεινάμε σαν λύκοι και θα φάμε τη διπλάσια ποσότητα.

Η κατανάλωση μόνο εμφιαλωμένου νερού – το εμφιαλωμένο νερό δεν είναι απαραίτητα πιο ασφαλές από το νερό της βρύσης. Επιπλέον, στα δίκτυα ύδρευσης των πόλεων, το νερό φθοριώνεται, επομένως βοηθά στην υγεία των δοντιών. 

Υπερβολική χρήση απολυμαντικών – τα απολυματικά μας βοηθούν να αντιμετωπίζουμε τα μικρόβια, αλλά δεν είναι αθώα. Περιέχουν αρκετές τοξικές ουσίες. Το σημαντικό είναι να καθαρίζουμε συχνά και όχι να χρησιμοποιούμε το πιο ισχυρό απολυμαντικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου