Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Μνημοσύνη-Αναδρομική Θεραπεία-Αναμνήσεις από προηγούμενες ζωές...



π



Η 2Η Μνημοσύνη ( γνωστή μερικές φορές και ως Μνήμη, που όμως ήταν άλλη θεότητα) ήταν η προσωποποίηση της μνήμης στην ελληνική μυθολογία. Ανήκε στους Τιτάνες, ήταν κόρη της Γαίας και του Ουρανού και μητέρα των Μουσών από τον Δία.
Στη Θεογονία του Ησίοδου, οι βασιλείς και οι ποιητές λαμβάνουν τις δυνάμεις του εξουσιαστικού τους λόγου από την κατοχή τους επί της Μνημοσύνης και των ειδικών σχέσεών τους με τις Μούσες.
Ο Δίας κοιμήθηκε με τη Μνημοσύνη για εννέα συνεχόμενες μέρες και έτσι δημιουργήθηκαν οι εννέα Μούσες. Μνημοσύνη ήταν επίσης το όνομα ενός ποταμού στον Άδη, παράλληλου της Λήθης, σύμφωνα με μια σειρά ελληνικών ταφικών επιγραφών του 4ου αιώνα π.Χ. σε δακτυλικό εξάμετρο. Οι ψυχές των νεκρών έπιναν από τη Λήθη, έτσι ώστε να μη θυμούνται τις προηγούμενες ζωές τους όταν μετενσαρκώνονταν. Οι αρχάριοι ενθαρρύνονταν να πίνουν από τον ποταμό Μνημοσύνη όταν πέθαιναν, αντί από τη Λήθη. Αυτές οι επιγραφές μπορεί να συνδέονται με μια ιδιωτική μυστική θρησκεία, ή με Ορφική ποίηση.
Παρομοίως, όσοι ήθελαν να συμβουλευτούν το μαντείο του Τροφωνίου στην Βοιωτία έπρεπε να πιουν εναλλάξ από δύο πηγές που αποκαλούνταν «Λήθη» και «Μνημοσύνη», (προκειμένου να λησμονείται το παρελθόν και η μνήμη να ξεκινά απ΄ το παρόν). Ανάλογο σκηνικό περιγράφεται και στην Πολιτεία του Πλάτωνα.

3χρονη Ρωσίδα Tatti Valo απο την πόλη Anapa της νότια! Ρωσίας ισχυρίζεται ότι μπορεί να μιλά 120 γλώσσες και ότι αυτή η ικανότητα είναι αποτέλεσμα ενθύμησης περασμένων της ζωών. Γλωσσολόγοι που την εξέτασαν, αναγνώρισαν ότι μεταξύ άΑναδρομική Θεραπεία (Regression Therapy) είναι η διαδικασία μέσω της οποίας προσπαθούμε να εντοπίσουμε την ρίζα κάποιου προβλήματος ψυχολογικής φύσης. Αυτό γίνεται με την ανάκληση, αναβίωση και επεξεργασία καταστάσεων που υπήρξαν τραυματικές και που εξακολουθούν να παρεμβάλλονται στην ικανότητα του ατόμου να λειτουργήσει σε καθημερινό επίπεδο. Με την ανάκληση, αναβίωση και επεξεργασία όμως, επέρχεται συνήθως μία κάθαρση που συνοδεύεται από έντονη ανακούφιση των συμπτωμάτων και μια μακροπρόθεσμη αλλαγή στην στάση ζωής. Αυτό που διαφοροποιεί την αναδρομική θεραπεία από άλλες σχολές συμβατικών θεραπειών είναι το γεγονός πως αποδέχεται το ενδεχόμενο η πηγή του προβλήματος ενός ατόμου να μην βρίσκεται απαραίτητα στις εμπειρίες που έζησε κατά την διάρκεια της ζωής του, ή ως έμβρυο στην κοιλιά της μητέρας του, αλλά πιο πίσω στο χρόνο, πίσω σ΄αυτό που πολλοί ονομάζουν προηγούμενες ζωές. Η πλειονότητα των αναδρομέων θεραπευτών παραδέχονται την προΰπαρξη των ψυχών, την επιβίωση της συνείδησης μετά τον σωματικό θάνατο και την μετενσάρκωση. Μ'άλλα λόγια οι αναδρομείς θεραπευτές θεωρούν ότι όντως συγκεκριμένα προβλήματα στην τωρινή ζωή ενός ατόμου μπορεί να οφείλονται σε άκρως τραυματικές εμπειρίες που αποκόμισαν σε προηγούμενες ενσαρκώσεις και που έχουν αντίκτυπο μέχρι και στη σημερινή τους ζωή. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν οριστικά θεραπευθεί από χρόνιες ασθένειες που τους ταλάνιζαν με ελάχιστες συνεδρίες ή ακόμα και με μία μόνο αναδρομή. Παθήσεις που αντιστέκονταν σε συμβατικές θεραπείες επιλύθηκαν με την θεραπεία μέσω αναδρομών σε προηγούμενες ζωές. Έτσι φοβίες, κρίσεις πανικού, αλλεργίες, επαναλαμβανόμενοι εφιάλτες, σεξουαλικά προβλήματα και πολλά άλλα επιλύθηκαν με αυτή την πρωτοποριακή μέθοδο. Η αναδρομή ως διαδικασία επιφέρει συνήθως αλλοίωση της συνείδησης που είναι επιθυμητή για την επίτευξη του στόχου, δηλαδή του εντοπισμού της ρίζας του προβλήματος. Κάποιοι από τους τρόπους που χρησιμοποιούνται περισσότερο για να εισέλθει κανείς σε τέτοιου είδους καταστάσεις «τροποποιημένης συνείδησης» είναι η ύπνωση, η ολοτροπική αναπνοή, η χρήση των συναισθηματικών, σωματικών ή πνευματικών γεφυρών, η υπνοσκόπησις [1]καθώς και ο δημιουργικός οραματισμός.


Η 23χρονη Ρωσίδα Tatti Valo απο την πόλη Anapa της νότια! Ρωσίας ισχυρίζεται ότι μπορεί να μιλά 120 γλώσσες και ότι αυτή η ικανότητα είναι αποτέλεσμα ενθύμησης περασμένων της ζωών. Γλωσσολόγοι που την εξέτασαν, αναγνώρισαν ότι μεταξύ άλλων μιλάει Αγγλικά του 16ου αιώνα, Κινεζικά, Περσικά, Αιγυπτιακά, Μογγολικά, Βιετναμέζικα, Κορεάτικα και Σουαχίλι. Όπως ανέφερε η ίδια η Valo: «Είναι απλά γλώσσες που θυμάμαι από προηγούμενες ζωές μου. Μου συνέβη μια μέρα πριν από δέκα χρόνια, όταν βρισκόμουν σε μια αίθουσα του σχολείου. Μέσα σε κλάσματα δευτερο­λέπτου ξέχασα τα Ρωσικά. Δεν μπορούσα να πω ούτε μια λέξη στα ρωσικά, αλλά ξάφνιασα το δάσκαλο και τους συμμαθητές μου μιλώντας γλώσσες που δεν γνώριζα. λων μιλάει Αγγλικά του 16ου , Κινεζικά, Περσικά, Αιγυπτιακά, Μογγολικά, ΒιΗΗηετναμέζικα, Κορεάτικα και Σουαχίλι. Όπως ανέφερε η ίδια η Valo: «Είναι απλά γλπππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππππώσσες που θυμάμαι από προηγούμενες ζωές μοΗ 23χρονη Ρωσίδα Tatti Valo απο την πόλη Anapa της νότια! Ρωσίας ισχυρίζεται ότι μπορεί να μιλά 120 γλώσσες και ότι αυτή η ικανότητα είναι αποτέλεσμα ενθύμησης περασμένων της ζωών. Γλωσσολόγοι που την εξέτασαν, αναγνώρισαν ότι μεταξύ άλλων μιλάει Αγγλικά του 16ου αιώνα, Κινεζικά, Περσικά, Αιγυπτιακά, Μογγολικά, Βιετναμέζικα, Κορεάτικα και Σουαχίλι. Όπως ανέφερε η ίδια η Valo: «Είναι απλά γλώσσες που θυμάμαι από προηγούμενες ζωές μου. Μου συνέβη μια μέρα πριν από δέκα χρόνια, όταν βρισκόμουν σε μια αίθουσα του σχολείου. Μέσα σε κλάσματα δευτερο­λέπτου ξέχασα τα Ρωσικά. Δεν μπορούσα να πω ούτε μια λέξη στα ρωσικά, αλλά ξάφνιασα το δάσκαλο και τους συμμαθητές μου μιλώντας γλώσσες που δεν γνώριζα.υ. Μου συνέβη μια μέρα πριν από δέκα χρόνια, όταν βρισκόμουν σε α αίθουσα του σχολείου. Μέσα σε κλάσματα δευτερο­λέπτου ξέχασα τα Ρωσικά. Δεν μπορούσα να πω ούτε μια λέξη στα ρωσικά, αλλά ξάφνιασα το δάσκαλο και τους συμμαθητές μου μιλώντας γλώσσες που δεν γνώριζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου