Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Οι "Ατρόμητοι Ιππείς", από την Κατερίνη στο Ρέθυμνο

 



Ο Δήμος Ρεθύμνης σε συνεργασία με τον ιππικό σύλλογο Γεωργαλίδικων αλόγων «Άγιος Γεώργιος» υποδέχτηκαν 30... «ατρόμητους ιππείς» από την Κατερίνη Πιερίας το Σάββατο 21-4-2012.

Οι ιππείς έχουν ξεκινήσει την ιππική τους πορεία στο νησί της Κρήτης από τις 16 Απριλίου, με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας, η οποία αφιερώνεται στους Κρήτες που με την αυτοθυσία τους κράτησαν ζωντανή τη φλόγα του μακεδονικού αγώνα.

Το πρόγραμμα της φιλοξενίας τους στο Ρέθυμνο ξεκίνησε με την επίσκεψη των ιππέων στο Δημαρχείο της πόλης ,όπου τους καλωσόρισε ο Δήμαρχος κ. Γιώργης Μαρινάκης παρουσία της προέδρου της ΚΕΔΗΡ κ. Πέπη Μπιρλιράκη, αποδίδοντάς τους αναμνηστικά δώρα της πόλης και αποδεχόμενος μία αναμνηστική πλακέτα από τον πρόεδρο του Συλλόγου των ιππέων κ. Τσίντζηρα Ηρακλή.

Συνοδεία της δημοτικής συμβούλου κ. Αποστολάκη Αναστασίας ακολούθησε ξενάγηση στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου από την κ. Αρβανίτη Ματίνα, αρχαιολόγο του Γραφείου Παλιάς Πόλης, η οποία προκάλεσε άριστες εντυπώσεις στους επισκέπτες.


Εν συνεχεία, έφιπποι και με τη συνδρομή της Τροχαίας την οποία ευχαριστούμε για άλλη μια φορά, απένειμαν φόρο τιμής στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και διένυσαν την παραλία, προκαλώντας τον θαυμασμό ντόπιων και επισκεπτών.

Η φιλοξενία ολοκληρώθηκε με ένα πλουσιότατο παραδοσιακό γεύμα που προσέφερε το Δ.Σ. του Συλλόγου Γεωργαλίδικων αλόγων.

Οι συνάδελφοι ιππείς είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν δώρα και ευχές, αφού δέχτηκαν και το καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος» κ. Λαχνιδάκη Ιωάννη και τον κ. Σπανουδάκη Μιχάλη.

Με την ευγενική χορηγία του αντιπροέδρου του Συλλόγου κ. Δασκαλάκη Μανώλη η φιλοξενία των ιππέων ολοκληρώθηκε με την ανάπαυσή τους σε ξενοδοχείο της πόλης μας.
 
flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου