Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

O Άρχων του χαρατσιού της ΔΕΗ και όχι μόνο...

 

Το σκέφθηκαν, το παζάρεψαν και τελικά το αποφάσισαν. Τα περισσότερα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ προσέρχονται στην κοινωνία και της προτείνουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως τον ιδανικό πρωθυπουργό της νέας Ελλάδας, αυτής που θα προκύψει μετά το οριστικό τέλος(;) της Μεταπολίτευσης.

Συγνώμη αλλά δεν θα πάρω γιατί πολύ απλά ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν αντέχεται. Με ενοχλεί αισθητικά, με εξοργίζει πολιτικά, με προκαλεί προσωπικά.
Ακόμα και τις λίγες εκείνες στιγμές που δεν μιλάει, οι κινήσεις και οι μορφασμοί του προδίδουν έναν άπληστο άνθρωπο με τεράστια αυτοπεποίθηση στη δύναμη της γλώσσας του. Η δύναμη του στα λόγια είναι τόσο μεγάλη που τον βοήθησε για χρόνια να υποκρίνεται ότι μπορεί να τα καταφέρει εξίσου καλά και στις πράξεις.

Πολιτικά, υπήρξε πάντοτε λάτρης των διαδρόμων κι εχθρός των ιδεολογιών. Η ρητορική του είναι σχεδόν απολιτίκ, αν και προσιδιάζει περισσότερο σε ένα λόγο εθνικοπατριωτικό που επιχειρεί να γοητεύσει τα "εύκολα" κοινά. Καθόλου τυχαία, σε μια από τις πρώτες του ομιλίες ως υπουργός Οικονομικών επικαλέστηκε τον Θεό της Ελλάδας, εκείνον που θα φροντίσει να πάνε όλα καλά.
Ως υπουργός Οικονομικών, υπήρξε όσο αλαζονικά ανεπαρκής περιμέναμε. Δεν μείωσε τις δαπάνες, σκόρπισε τους δικούς του ανθρώπους σε θέσεις-κλειδιά και κυρίως ξεκαθάρισε ότι...πιέστηκε να αναλάβει κι εφαρμόζει μια Πολιτική που δεν τον βρίσκει σύμφωνο.

Μόλις πρόσφατα, εξασφάλισε τη στήριξη και της ομάδας του Ανδρέα Λοβέρδου και κάπως έτσι αναβαθμίζει σημαντικά την ποιότητα των υποστηρικτών του. Μέχρι προχθές, μπορούσε να ισχυριστεί ότι οι μόνοι πελάτες της ακατάσχετης κενολογίας του ήταν πολιτικοί ογκόλιθοι όπως ο Δημήτρης Λιντζέρης και η Τόνια Αντωνίου.
Συνοψίζοντας,μπορώ να καταλάβω γιατί πρακτικά το ΠΑΣΟΚ επιλέγει απλά να επιβιώσει στρεφόμενο στο γκαφατζή ρήτορα του Βορρά. Αυτό όμως που θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι εγώ δεν θα πουλήσω την ψυχή μου στο Διάολο γιατί πολύ απλά το αντίτιμο δεν με ικανοποιεί. Το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου μου μοιάζει ήδη αποκρουστικό.


parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου