Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Απάντηση στη δήλωση του βο(υ)λευτή Αμοιρίδη Γιάννη


Απάντηση στη δήλωση του βο(υ)λευτή Αμοιρίδη Γιάννη «Θα διεκδικήσω και πάλι την εκλογή μου στην βουλή με το ΠΑΣΟΚ στην Πιερία. Δεν θα εγκαταλείψω τον πολιτικό μου χώρο και τον νομό μου, αυτή τη δύσκολη περίοδο».

«Κε» Αμοιρίδη, όσοι σε γνωρίζουν, σε χαρακτηρίζουν αναμφίβολα ως ένα ιδιαίτερο έξυπνο άνθρωπο και για αυτό άλλωστε με σχετική ευκολία αναδείχθηκες στην πολιτική σκηνή από πολύ νωρίς. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι όλοι εμείς οι υπόλοιποι που σε φτάσαμε εκεί με την στήριξη και την ψήφο μας, είμαστε ηλίθιοι και μπορείς με τις δηλώσεις σου να υποτιμάς την νοημοσύνη μας.

Καταρχήν ανήκεις στην κατηγορία των πολιτικών που μπήκαν στην πολιτική με τα λιγότερα και θα βγουν με τα περισσότερα!!

Τη στιγμή λοιπόν που η τσέπη μας καθημερινά αδειάζει και το αύριο φαίνεται πιο απαισιόδοξο από ποτέ γιατί εσύ και η συντεχνία σου με τις αποφάσεις και τις υπογραφές σας υποθηκεύσατε το μέλλον μας αλλά και μέλλον των παιδιών μας, έρχεσαι με τις δηλώσεις σου να προκαλέσεις ζητώντας ξανά την στήριξη του λαού της Πιερίας . Γιατί λοιπόν πρέπει ο λαός της Πιερίας να σου ξαναδώσει ψήφο εμπιστοσύνης ; Τι ήταν αυτό που εσύ και οι άλλοι δύο βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στην Πιερία, κάνατε για εμάς τους απλούς «αναλώσιμους» πολίτες όταν κληθήκατε να αποφασίσετε για περικοπές σε μισθούς και συντάξεις , για εφεδρείες και καταργήσεις θέσεων και οργανισμών , για τα χαράτσια και τους ανελέητους φόρους που μας γονάτισαν, για τα άρθρα 31 και 37 που καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις και μαζί καταργούν την εργασιακή κατοχύρωση του εργαζόμενου ή μήπως για όλα αυτά που έγιναν για εμάς χωρίς εμάς και για όλα αυτά που ψήφισες χωρίς να γνωρίζεις; Και όλα αυτά για να κάνετε πλάτες μαζί με τα άλλα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ (Βενιζέλο, Λοβέρδο, Διαμαντοπούλου) στους μεγαλοκαρχαρίες, τραπεζίτες , μεγαλοεργολάβους, μεγαλοεκδότες, τον ΣΕΒ κ.α.

Τι έκανες για τον νομό μας όπου η ανεργία καλπάζει, οι επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη και η τοπική αγορά ψυχορραγεί;

Δώσε μας λοιπόν ένα καλό λόγο για να σε ξαναψηφίσουμε. Μήπως γιατί αν δεν εκλεγείς δε θα μπορείς να έχεις την ίδια πρόσβαση σε έγκυρες πληροφορίες για το σε ποιες εταιρίες να εμπλακείς και σε ποιες μετοχές να επενδύσεις; Και αν αυτά που λέω φαίνονται υπερβολικά σε κάποιους, σε προκαλώ να δημοσιεύσεις τα περιουσιακά σου στοιχεία τα τελευταία χρόνια για να δούμε αν οι αποζημιώσεις ως βουλευτής ή ως πρώην δήμαρχος δικαιολογούν το πόθεν έσχες σου. Αλλά να μας τα δείξεις όλα. Καταλαβαίνεις τι λέω.Έτσι; Να σε ψηφίσω λοιπόν για να γεμίζεις τις τσέπες σου και να κάνεις τις λοβιτούρες σου, τη στιγμή που στις δικές μου τσέπες σύντομα δεν θα υπάρχει ούτε σέντ για να αγοράσω γάλα για τα παιδιά μου;

Εμείς σήμερα πληρώνουμε το τίμημα για τις καταχρήσεις, την κακοδιαχείριση ,τις πελατειακές σχέσεις , τους κομματικούς διορισμούς και την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος που εσύ και η όμοιοι σου κάνατε . Εσύ τι πλήρωσες;

Εμένα ο Βενιζέλος μου παίρνει νταβατζίδικα και ερήμην μου από το μισθό κάθε μήνα εισφορά αλληλεγγύης , αλλεπάλληλους φόρους και με έχει ξεσκίσει στα χαράτσια. Εσύ τι πληρώνεις και τι προσφέρεις υπέρ λαού και πατρίδας; Μήπως την υπογραφή σου σε συμφωνίες που καταδυναστεύουν και συνθλίβουν οικονομικά και ψυχολογικά το λαό;

Ο ρόλος σου πλέον αν δεν το κατάλαβες είναι διακοσμητικός αφού απαιτούν την υπογραφή σου, σε εκβιάζουν για την βάλεις, υπογράφεις χωρίς να ξέρεις τι, κανείς δεν σε ρωτάει και απλά εκτελείς άνωθεν εντολές. Για γλάστρα λοιπόν μου κάνεις πολύ ακριβός.

Μαύρο λοιπόν σε αυτούς που μας μαυρίσανε τη ζωή. Και αν στις επόμενες εκλογές δεν βρεθούν παλικάρια βουλευτές και Μπουμπουλίνες βουλευτίνες να σηκώσουν το βάρος της πολιτικής ευθύνης για ότι αποφασίσουν και πράξουνε, τότε ας αφήσουμε τη χώρα ακυβέρνητη. Άλλωστε και τώρα ακυβέρνητη είναι αφού οι άβουλες μαριονέτες που την κυβερνάνε είναι φερέφωνα και υποχείρια των τραπεζιτών και των ξένων συμφερόντων!!

Φτάνει πια λοιπόν. Σας έχουμε σιχαθεί όλους. Η αλητεία, η απαξίωση και η ειρωνεία των δηλώσεων σας πρέπει να σταματήσει. Πλέον πρέπει να μιλήσει η καρδιά, η λογική και η ψυχή του απλού πολίτη στο νέο πολιτικό σκηνικό που θα διαμορφωθεί. Και τα συναισθήματα που τελικά θα διαμορφώσουν την ψήφο μας πιστεύω ότι είναι κοινά σε όλους μας. Αηδία, αποστροφή, αγανάκτηση και αχαλίνωτο μίσος για αυτούς που ενώ τους ψηφίσαμε για να προστατέψουν τα δίκαια μας, αυτοί καταδυνάστευσαν και υποθήκευσαν τις ζωές μας δημιουργώντας για πάρτη τους μικρές οικονομικές αυτοκρατορίες και πλούτη με «ματωμένα» χρήματα.

Μαύρισμα λοιπόν και κρεμάλες . Μόνο αυτό θα μας σώσει τελικά !!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
 
πηγή:tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου