Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Όλη η αλήθεια για την έκρηξη στο γραφείο του Υπουργού Μ. Χρυσοχοΐδη



Ήταν οι ημέρες όπου η εξεταστική επιτροπή της βουλής για το σκάνδαλο της Siemens είχε πάρει «φωτιά». Πράγματι, τότε υπήρξαν βουλευτές όπως ο Π. Καμμένος που έδωσαν το είναι τους για να σπάσουν την ομερτά των επίορκων πολιτικών που ακόμα γονατίζουν την χώρα, αιώνια υπόδουλοι στις μίζες που πήραν από την Siemens.
Σε εκείνη την φάση, υπουργός προστασίας του πολίτη ήταν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο άνθρωπος που συνέβαλλε αποφασιστικά ως ένα σημείο στην διερεύνηση της υπόθεσης προσφέροντας κάθε δυνατή βοήθεια όταν του ζητείτο.


 Εδώ κρύβεται το νήμα της δολοφονικής επίθεσης που στοίχισε την ζωή στον στενό συνεργάτη του Χρυσοχοΐδη ενώ ο ίδιος γλίτωσε από θαύμα.

Λίγες ημέρες πριν από την επίθεση, μία μυστική επιχείρηση της ΕΥΠ εξελίσσετο με την προσωπική επιστασία του υπουργού. Στόχος; Η πολυτελής κατοικία στα βόρεια προάστεια όπου διέμενε η οικογένεια ενός από τους φυγόδικους της υπόθεσης. Αυτός ο άνθρωπος τυπικά δεν είχε καμία σχέση με την επιχείρηση από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 …

Σκοπός; Να βρεθεί η απόδειξη που οι αρχές πίστευαν ότι διατηρούσε κρυμμένη στην οικία του. Ότι αυτός ή μάλλον συγγενικό του πρόσωπο ήταν ο διαχειριστής υπεράκτιας offshore από την οποία διακινήθηκαν εκατομμύρια Ευρώ μίζας και όχι μόνο για Έλληνες αποδέκτες.

 Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε και ήταν ανορθόδοξη. Άγνωστο εάν βρέθηκαν τα στοιχεία…
Την επόμενη ημέρα, όπως φάνηκε από την εξέταση, ταχυδρομήθηκε ο δολοφονικός φάκελος! Ακαριαία, δηλαδή πράγμα που υποδηλώνει πανίσχυρο, εν ενεργεία παρακρατικό μηχανισμό. Διαρροές από συγκεκριμένους κύκλους της αστυνομίας φωτογράφιζαν τον αποστολέα του επίμαχου φακέλου χωρίς αυτό να επιβεβαιωθεί επίσημα … Ξεκάθαρος παραδειγματισμός δηλαδή. «μην τολμήσει άλλος να μ’ αγγίξει».

ΠΩΣ ΠΕΡΑΣΕ Πολλοί χρέωσαν ανεπάρκεια στην ΕΛΑΣ για το ότι ο φάκελος πέρασε ενώ ακούστηκαν αστείες εξηγήσεις. Η αλήθεια είναι απλή, δείγμα ότι ο «ενδιαφερόμενος» γνώριζε και την τελευταία λεπτομέρεια γι’ αυτό και διάλεξε αυτόν τον τρόπο για να χτυπήσει. 
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε μόλις παντρευτεί. Έφταναν λοιπόν στο γραφείο του δώρα. Κάποια από αυτά ήταν ίσως «παρεξηγήσιμα». Έτσι, δόθηκε η εντολή τα δέματα που απευθύνονταν προσωπικά στον υπουργό να πηγαίνουν στο γραφείο του παρακάμπτοντας τον έλεγχο…
…έτσι πέρασε πιθανότατα το μοιραίο δέμα στο γραφείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου