Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Πες μου πως περπατάς να σου πω πόσο θα ζήσεις…

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012


 

Το γρήγορο περπάτημα είναι δείγμα μακροζωίας. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο ρυθμός του βηματισμού μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο προγνωστικό παράγοντα στον υπολογισμό των ετών ζωής κάθε ατόμου...
Σύμφωνα με τη γενετίστρια Στέφανι Στατένσκι, που διεξήγαγε τη μελέτη, όταν περπατάμε, τίθενται σε λειτουργία ποικίλα ζωτικά όργανα, όπως η καρδιά, οι μυς, οι αρθρώσεις, τα οστά και ο εγκέφαλος.Με άλλα λόγια η ίδια η ταχύτητα με την οποία περπατάμε είναι δείκτης υγείας δεδομένου ότι ένα πρόβλημα θα ανάγκαζε το σώμα μας να μειώσει τους ρυθμούς του.
Ωστόσο, σημειώνει, πως ο σκοπός της μελέτης δεν ήταν να κάνει τους ανθρώπους να περπατούν πιο γρήγορα με την ελπίδα ότι θα ζήσουν περισσότερο. Όπως τονίζει η Σταντένσκι, συνήθως το σώμα επιλέγει την ταχύτητα του βήματος που είναι καταλληλότερη για τη διατήρηση της υγείας, πιθανότατα όμως να δείχνει κάποιο πρόβλημα που θα μπορούσαμε να ρυθμίσουμε μέσω της διατροφής, της άσκησης ή φαρμακευτικής αγωγής.
Μάλιστα, προτείνει τη μέτρηση του βηματισμού τουλάχιστον μια φορά το χρόνο και σε περίπτωση που παρατηρήσουμε σημαντικές αλλαγές να απευθυνθούμε στο γιατρό μας.
 
πηγή:tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου