Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Το καρτέλ του βαμβακιού

 



Ένα απίστευτο παιχνίδι παίζεται αυτές τις ημέρες εις βάρος των αγροτών και αφορά τη διάθεση του βαμβακιού από τους παραγωγούς στα εκκοκκιστήρια.

Οι παραγωγοί υποχρεώθηκαν να παραδώσουν με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα της τελευταίας στιγμής την παραγωγή τους σε χαμηλότερες τιμές δεχόμενοι εκβιαστικές πιέσεις ότι αν δεν παραδώσουν την παραγωγή τους μέχρι 31 Ιαν 2012 δεν θα λάβουν ΟΛΟΙ την αποσυνδεδεμένη επιδότηση καλλιέργειας βαμβακιού ανά στρέμμα, ακόμη και αυτοί που... "συμμορφώθηκαν" με το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα παράδοσης, αφαιρώντας τους στην ουσία το κέρδος της προσωπικής τους εργασίας καταργώντας στην ουσία τον νόμο της προσφοράς και ζήτησης.

Κατά την περίοδο της συγκομιδής (Σεπ-Οκτ) λόγω μη καθορισμού τιμής έναρξης πώλησης του βαμβακιού υποχρέωσαν τους αγρότες να παραδίδουν την παραγωγή τους με "ανοιχτή τιμή" (στην ουσία πωλούσαν χωρίς να γνωρίζουν πόσα θα πάρουν) και τώρα σε όσους δεν υπέκυψαν, τους υποχρέωσαν να πωλήσουν όλοι μέχρι τέλος Ιαν με αποτέλεσμα να υπάρξει υπερπροσφορά και να πέσει η τιμή πώλησης επ΄ ωφελεία των εργοστασίων εκκοκκισμού βάμβακος.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στο υπουργείο Γεωργίας που με τις διαδικασίες που καθόρισε ενισχύει το εισόδημα των βιομηχάνων αφαιρώντας το αντίστοιχα από τους αγρότες που πλέον μιλούν ανοιχτά για το "καρτέλ βαμβακιού" που τους συρρικνώνει το εισόδημα.
 
πηγή:greki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου