Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Ότι θα έκανε κι ένας Ρουμάνος διαρρήκτης, αν τον έκανες πρωθυπουργό...



Απαράδεκτη η χθεσινή  τηλεοπτική εμφάνιση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο.
Την ώρα που εκατομμύρια συμπολίτες του, περίμεναν με αγωνία να ακούσουν από τα πιο επίσημα χείλη,  συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την αποφυγή του ολέθρου, ο Παπανδρέου με μια ανερμάτιστη ομιλία, από την οποία επίτηδες είχαν εξαφανισθεί οι τελείες, μας είπε μία από τα ίδια.
Μιλούσε ακατάπαυστα για πράσινη ανάπτυξη και πράσινα άλογα, επανέλαβε τις...γνωστές γενικολογίες περί πάταξης της διαφθοράς, με φόντο την ατιμωρησία του Μαντέλη, κατηγόρησε τη ΝΔ-SATURN, ώσπου και τα ιδιωτικά κανάλια βαρέθηκαν και τον έκοψαν.
Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος, για να μεταφράσει, τα δήθεν περισπούδαστα που ετοιμάζει ο πρωθυπουργός και τα οποία θα αναγγείλει μετά το Πάσχα, παρότι οι μισοί υπουργοί της  κυβέρνησής του-και καλά κάνουν-είναι άθεοι.
Όχι, δεν είναι το βουκολικό Πάσχα των χαζονεολλήνων , με τις παγανιστικές τελετές, όπως το σούβλισμα των αμνοεριφίων, που σεβάστηκε πρωθυπουργός μας. 
Είναι η κυβερνητική ασχετοσύνη και ανεπάρκεια που δεν της επιτρέπει να εφαρμόσει κανένα πρόγραμμα, πέρα από το πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων.
Ότι δηλαδή θα έκανε κι ένας Ρουμάνος διαρρήκτης, αν τον έκανες πρωθυπουργό.
Ήταν τόσο φλούφλικη η ομιλία του Παπανδρέου, τόσο πέρα βρέχει, τόσο «αλλού» που αυτή τη στιγμή τα spreads έχουν εκτιναχθεί στα ύψη και οι αγορές παρακολουθούν με ενδιαφέρον την θανατηφόρα απραγία των κυβερνώντων.
Ρε που μπλέξαμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου