Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Τί είναι η Ελλάδα μας;


 

του Σωκρατη Τσιχλια
Η Ελλάδα, λοιπόν, είναι μια χώρα πολλοί πολίτες της οποίας μπορούν και αποκρύπτουν από την εφορία περίπου τον μισό πλούτο που παράγεται στη χώρα.
Εν συνεχεία οι φοροφυγάδες ενώνουν τη φωνή τους με όσους δεν θέλουν ή δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν και βρίζουν το φτωχό κράτος. Είναι μία χώρα όπου όλοι γνωρίζουν ότι ένας σημαντικός αριθμός εφοριακών λαδώνεται, αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα γι’ αυτό.
Κανείς ποτέ στην Ελλάδα δεν καταγγέλλει συνάδελφό του, ακόμη και αν είναι γιατρός που χειρουργεί χωρίς πτυχίο. Αλλά και κανείς επαγγελματίας δεν θα στραφεί εναντίον εφοριακού, ακόμα και αν τον γδέρνει σε ετήσια βάση, ή διότι όλο και κάποια λαδιά λαχταράει να κάνει, είτε γιατί ένα πλέγμα νόμων και διατάξεων τον καθιστούν σχεδόν πάντοτε ένοχο, έρμαιο στα χέρια του εφοριακού.
Στην ίδια χώρα, ένας αγράμματος υδραυλικός, πολύ συχνά με μετριότατες επιδόσεις και στην υδραυλική τέχνη, μπορεί ανέτως να κερδίζει δέκα φορές περισσότερα από έναν ευσυνείδητο και νομοταγή καθηγητή πανεπιστημίου. Το ίδιο και μια χυμώδης τηλεπερσόνα που περιφέρει τα κάλλη της στα κανάλια. ΄Η ένας παπαγάλος της ενημέρωσης.
Στην Ελλάδα, γιατροί του ΕΣΥ έχουν μετατρέψει κρατικά νοσοκομεία σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Χειρουργούν με ταρίφα. Μαύρο χρήμα. Ολοι ξέρουν, όλοι σιωπούν.

Μόνο στην Ελλάδα, ακόμη και ένας καλός μαθητής που φοιτά σε καλό σχολείο είναι απαραίτητο να παρακολουθήσει φροντιστήρια για να εισαχθεί σε σχολή της προτίμησής του. Ανυπολόγιστα εκατομμύρια, τα περισσότερα αφορολόγητα, δαπανά η μέση οικογένεια για σπουδές αμφίβολης αξίας.

Μόνο εδώ μεγάλη τράπεζα θα μπορούσε να δανείσει δημοσιογράφο εκδοτικής εταιρείας για να αγοράσει την εταιρεία στην οποία εργαζόταν με ενέχυρο τις μετοχές που απέκτησε! Στην ίδια χώρα, η ίδια τράπεζα και άλλες μαζί δάνεισαν εκατοντάδες εκατομμύρια το ALTER με εγγύηση το πρόγραμμά του!!
Αυτήν την Ελλάδα, της ενοχής και της συνενοχής, όπου ο ένας κλέβει τον άλλο και τα κορόιδα πληρώνουν, πρέπει να αλλάξουμε. Εμείς κυρίως. Το πολιτικό προσωπικό που κυβέρνησε τον τόπο ή γνώριζε και δεν έκανε τίποτα ή δεν κατάλαβε. Σε κάθε περίπτωση είναι ακατάλληλο.

http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου