Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Έλληνας και Άνθρωπος χρειάζεται να είναι έννοιες σχεδόν ταυτόσημες



Το κείμενό μου και το συνοδό video, το απευθύνω στους Ανθρώπους κάθε φυλής, στους Έλληνες και στους Φιλέλληνες.Δεν το απευθύνω στους Ελληναράδες που κάνουν ζημιά στην Ελλάδα. Μπορούν όμως να το διαβάσουν και αυτοί, γιατί μπορεί να φωτισθεί το μυαλό τους, να βοηθηθούν και να γίνουν χρήσιμοι τελικά στην υπόθεση της χώρας.

Εμείς οι άνθρωποι έχουμε αυτό που λέμε εαυτό. Ο καθένας ξεχωριστά, έχει μια εικόνα, σαν σε ψυχικό καθρέφτη, για τουν ΕΑΥΤΟ του. Αυτό που «βλέπει», που νομίζει ότι είναι. Αυτή η εικόνα, δεν είναι σταθερή. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ένας απ΄ αυτούς, πολύ σημαντικός, είναι το πώς μας νομίζουν, το πώς μας βλέπουν και οι άλλοι. Έτσι γίνεται με τη σύνθεση αυτή η εικόνα μας. Την εικόνα μας, ενισχύουν θετικά ή την καταρρακώνουν οι άλλοι.
Όταν αγοράζουμε ένα καινούργιο ρούχο και μας αρέσει, ζητούμε και τη γνώμη των φίλων μας, ιδίως οι γυναίκες. «Πώς σου φαίνομαι; Μου πάει;» Ρωτούμε.
Το ίδιο για ένα χτένισμα, κούρεμα, μακιγιάζ κλπ
Κατ΄αναλογία και για την ψυχοκινητικότητά μας, για το τι τύπος είμαστε, πάντα υπάρχει στο προσκήνιο, δυνατά, η γνώμη που έχουν οι άλλοι και ιδίως οι σημαντικοί για μας, άλλοι.
Όμως, πώς μας αντιλαμβάνονται αυτοί οι άλλοι; Μα από αυτό που εκπέμπουμε ! ! !
Ένας με χαμηλή αυτοεκτίμηση, είναι σαν να γράφει στο κούτελο: Είμαι ανάξιος, λυπηθήτε με, δώστε μου τον οίκτο σας. Του δίνουν τον οίκτο και τον αποφεύγουν !!! ή τον «βοηθούν» να συντηρεί την αναξιότητά και αθλιότητά του!!!
Ένας με υψηλή αυτοεκτίμηση, είναι σαν να γράφει στο μέτωπο και να εκπέμπει την υποσυνείδητη εντολή: Θαυμάστε με, αγαπήστε με, δώστε μου δικαιώματα. Τον θαυμάζουν, τον αγαπούν, του δίνουν δικαιώματα, σαν να είναι το αυτονόητο. Θέλουν να είναι μαζί του και να έχουν την εκτίμησή του.
Το 2011 μας είπαν Έλληνες = Τεμπέληδες και παραλίγο να το πιστέψουμε. Ευτυχώς υπάρχουν και φιλέλληνες και είπαν την αλήθεια. Ότι οι Έλληνες είναι από τους πιο σκληρά εργαζόμενους. Ότι οι Έλληνες είναι από τη φύση τους δημιουργοί. Φυσικά υπάρχουν και οι τεμπέληδες και τα παράσιτα.
Φρόντισαν (επί σκοπόν λέω εγώ) συστηματικά να μας ρίξουν στη διαφθορά. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι (λέει ο λαός), αλλά και σε όλα τα επίπεδα στοχεύοντας, πέτυχαν και ομολογίες υψηλότατα ισταμένων: «Το νόμιμο είναι και ηθικό»…..« Μαζί τα φάγαμε»…… «Κυβερνώ ένα έθνος διεφθαρμένων» (μπορεί κάπως αλλιώς, αλλά η ουσία είναι αυτή).
Τι πιστεύουμε όμως εμείς; Ο καθένας ξεχωριστά; Ότι είμαστε τεμπέληδες, διεφθαρμένοι; Όσοι δεν πιστεύουν ότι είναι τεμπέληδες και διεφθαρμένοι, χρειάζεται να αποτινάξουν από πάνω τους τη ρετσινιά, να νοιώσουν και να πιστέψουν ότι δεν είναι. Να συνειδητοποιήσουν ότι είναι δημιουργοί, που μεγαλουργούν (δες τους Έλληνες στο εξωτερικό). Και αυτό να το προβάλλουν και στους άλλους.
Το ξύπνημα του Έλληνα, δεν είναι μόνο η αντίστασή του.
Το ξύπνημα του Έλληνα, είναι να αποκτήσει την Αυτοεκτίμησή του. Που είναι το υπέρ πάντων. Με γνώμονα την αλήθεια. Με γνώμονα το «Έλληνα, γνώθι σ’ αυτόν».
Παρακάτω προτείνω να δείτε ένα ενδιαφέρον βίντεο. Αξίζει νομίζω να διαθέσετε μισή ώρα απ΄ τον πολύτιμο χρόνο σας. Νομίζω ότι θα διδαχθείτε πολλά, όπως άλλωστε και εγώ.
http://www.youtube.com/watch?v=Wvyq5AHVrhM&context=C2fb07ADOEgsToPDskJW0NDDGk-DHHcokewmDwjc






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου