Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Γιατί ΔΕΝ θα χρεοκοπήσουμε!

  Τα διάφορα «κοράκια» σε εσωτερικό και εξωτερικό θέλοντας να πιουν και την τελευταία σταγόνα αίματος της Ελλάδας, παίζουν καθημερινά το σενάριο της χρεοκοπίας της χώρας μας.
 Προχθές ήρθε ένα γνωστό λαμόγιο – χρηματιστής με βρήκε και μου είπε εμπιστευτικά: «Έμαθα ότι σε ένα μήνα χρεοκοπούμε και μας γυρνάνε στη δραχμή. Αν έχεις τίποτα καταθέσεις στην τράπεζα να τις βγάλουΜΕ έξω».
 Μόνο που δεν τον πλάκωσα στις μπουνιές τον αλητάμπουρα, αυτό το παράσιτο στο ελληνικό πρόβλημα, που ποιος ξέρεις και σε πόσους άλλους πούλησε το παραμύθι του. Ξέρετε ότι δεν σας έκρυψα ποτέ την αλήθεια και δεν μπορώ να τζογάρω δημοσιογραφικά στην αγωνία σας.
  Μείνετε μακριά από όλους αυτούς’ τους σπεκουλαδόρους που παίζουν με τους φόβους σας.

 Πρώτον: Δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις σας στις ελληνικές τράπεζες - όσοι έχετε...- και δεν υπάρχει περίπτωση να καταρρεύσουν καθότι είναι από τις πιο υγιείς τράπεζες της Ευρώπης χωρίς «τοξικά» δάνεια. Και τις καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ τις εγγυάται το Ελληνικό Δημόσιο.
 Δεύτερον: Δεν θα μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε γιατί τα διάφορα funds, οι ξένες τράπεζες και οι παγκόσμιοι επενδυτές τύπου Σόρος, που έχουν αγοράσει ελληνικά ομόλογα, θα χάσουν 500 εκατ. ευρώ αν χρεοκοπήσουμε. Και επειδή δεν έχουν μάθει να χάνουν ποτέ και μόνο να κερδίζουν δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να καταρρεύσει για να έχουμε μια ζωή να ξοφλάμε το χρέος μας.
 Αυτή η αλήθεια, όσο πικρή κι αν είναι , είναι παράλληλα και η μεγάλη ασπίδα της χώρας μας προς την χρεοκοπία. Ας μείνουμε όρθιοι κόντρα στα κοράκια -ντόπια και εισαγωγής- και ας πάρουμε ένα γερό  μάθημα για την επόμενη φορά που θα κληθούμε να δείξουμε την τεράστια δύναμή μας στις κάλπες!


  Και να απαντήσουμε σε όσους προεξοφλούν ότι "η Ελλάδα πέθανε", πως -επιτέλους!!- εμείς είμαστε η Ελλάδα! Και είμαι σίγουρος πως όλοι μαζί οργισμένοι, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!

Κώστας Χαρδαβέλλαςwww.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου