Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Δίαιτα που "οχυρώνει" τον οργανισμό, απέναντι στον καρκίνο του μαστού!

  H δρ Μέρι Φλιν, κλινική διατροφολόγος στο νοσοκομείο Μίριαμ και επίκουρη καθηγήτρια Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Μπράουν, υποδεικνύει στις γυναίκες μια νέα δίαιτα, βασισμένη στο ελαιόλαδο, τα λαχανικά και τα φρούτα με στόχο να "οχυρώσουν" τον οργανισμό τους απέναντι στον καρκίνο του μαστού.
  Η διατροφή αυτή απευθύνεται σε όσες προληπτικά επιθυμούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού όσο και στις γυναίκες που αναρρώνουν από αυτόν, ενώ λόγω των μειωμένων θερμίδων που περιλαμβάνει βοηθάει και στην απώλεια βάρους.
  «Συγκεκριμένες τροφές, κυρίως όσες περιέχουν καλά λιπαρά όπως το ελαιόλαδο, σκουρόχρωμα λαχανικά, φρούτα πλούσια σε καροτενοειδή, ορισμένα δημητριακά και γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το τυρί, βοηθούν τον οργανισμό να καταπολεμήσει τον καρκίνο του μαστού» αναφέρει η δρ Φλιν.

Το διαιτολόγιο- ασπίδα στον καρκίνο

Συγκεκριμένα η δρ Φλιν προτείνει στις γυναίκες να καταναλώνουν:

  • τρεις μερίδες φρούτων την ημέρα
  • τουλάχιστον τέσσερις μερίδες λαχανικών
  • μία μερίδα  την ημέρα αποβουτυρωμένο γάλα, γιαούρτι και τυριά
  • 340 γραμμάρια θαλασσινών ή πουλερικών την εβδομάδα ή 170 γραμμάρια μοσχαρίσιου, χοιρινού ή αρνίσιου κρέατος τον μήνα.
  • τα γλυκά επιτρέπονται αρκεί να έχουν ως συστατικά αλεύρι ολικής άλεσης και ελαιόλαδο.
  Με αυτή την δίαιτα η ημερήσια πρόσληψη θερμίδων δεν ξεπερνά τις 1.500, ενώ οι ποσότητες των τροφών συνδυάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται ότι ο οργανισμός θα προσλαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

πηγή:pyles.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου