Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Ψηφιακό Σχολείο -On line φροντιστήρια

 
 

On line φροντιστήρια σε τρία μαθήματα, θα έχουν εφέτος οι μαθητές της Γ΄Λυκείου για την προετοιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων του καλοκαιριού.
Ήδη σε Μαθηματικά, Φυσική και Αρχαία οι... βιντεοπαραδόσεις από καθηγητές δημόσιων σχολείων αποτελεί πραγματικότητα με 52.000 «χτυπήματα» από την αρχή του προγράμματος.
Πρόκειται για μια ιδέα της υπουργού Παιδείας κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου και του γενικού γραμματέα της κ. Βασ. Κουλαϊδή που «έτρεξαν» το σχετικό πρόγραμμα από την αρχή και θα το παρουσιάσουν εκ νέου αύριο το πρωί στις 12.30 στο κτίριο του υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι.
Στο πλαίσιο του Ψηφιακού Σχολείου το υπουργείο Παιδείας, θα παρουσιάσει τα πρώτα αποτελέσματα της προσπάθειας στήριξης μέσω «ψηφιακών» φροντιστηρίων των μαθητών της Γ΄τάξης του Λυκείου που θα δώσουν το καλοκαίρι πανελλαδικές εξετάσεις.
Συγκεκριμένα, στον ιστότοπο «Προετοιμάζομαι για Πανελλαδικές - Ψηφιακά Εκπαιδευτικά Βοηθήματα» έχουν αναπτυχθεί ψηφιακά βοηθήματα για τα μαθήματα «Μαθηματικά Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης», «Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης» και «Αρχαία Ελληνικά - Φιλοσοφικός Λόγος».
Με την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς 2011-2012 θα έχουν ολοκληρωθεί και θα λειτουργούν επιπλέον και τα βοηθήματα για τα μαθήματα «Μαθηματικά & Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας», «Βιολογία Γενικής Παιδείας» και «Λατινικά» τα οποία θα αποτελέσουν τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος.
Η ανάπτυξη του περιεχομένου των ψηφιακών βοηθημάτων θα γίνεται σταδιακά από εισηγητές - καθηγητές και υπό την εποπτεία αρμόδιων επιστημονικών επιτροπών. Για τα μαθήματα του πρώτου κύκλου η ανάπτυξη θα ολοκληρωθεί το Φεβρουάριο του 2011.
Ο ιστότοπος θα λειτουργήσει πιλοτικά έως το τέλος Νοεμβρίου και στη συνέχεια θα τεθεί σε κανονική λειτουργία.
Εκτός από τη σελίδα των μαθημάτων στο http: //digitalschool. minedu. gov. gr/, τα βοηθήματα θα παρέχονται ξεχωριστά και στη σελίδα  
 

πηγή :tovima online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου