Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

"Έχω αποδείξεις ότι τα ζώδια είναι λάθος!"

Ο Ανρί Μπροκ (Henri Broch), είναι καθηγητής Φυσικής και Ζητητικής στο Πανεπιστήμιο Σοφία-Αντίπολις της Νίκαιας στη Γαλλία. Ένας σημαντικός επιστήμονας, ένας ευγενικός άνθρωπος που πιστεύει μόνο στην επιστήμη. Μιλώντας στο pyles.tv και την Μαργαρίτα Τζαγκαράκη, υποστηρίζει πως μέσα από τις πολύχρονες έρευνές του και τα πειράματά του, θεωρεί πως έχει αποδείξει ότι τα πάντα έχουν μία επιστημονική εξήγηση και ότι ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα τέλος στα "υποτιθέμενα ανεξήγητα φαινόμενα".
 
"Η αστρολογία είναι λάθος!"

  "H Ζητητική δεν αντιτίθεται σε κάτι, η Ζητητική ψάχνει να βρει πού βρίσκεται η αλήθεια. Εμείς είμαστε υπέρ της επιστήμης, υπέρ της μεθοδολογίας, υπέρ της αλήθειας για να μπορούν οι άνθρωποι να παίρνουν αποφάσεις έχοντας πλήρη γνώση όλων των πραγμάτων. Και σε αυτήν την περίπτωση, η αστρολογία δεν είναι επιστήμη.
  Η αστρολογία είναι ψευδοεπιστήμη. Αυτό σημαίνει ότι προσπαθεί να παρουσιαστεί ως επιστήμη, θέλει να μιμηθεί της επιστήμη. Και πώς το κάνει αυτό; Κάνει υπολογισμούς, με τη βοήθεια υπολογιστών, έτσι ο καθένας βλέπει ωροσκόπια και γενικά  ό,τι έχει να κάνει με τα άστρα,  για να αποδείξει με κάποιο τρόπο ότι έχει επιστημονικό υπόβαθρο. Κάνει υπολογισμούς  οπότε έχει επιστημονικό περιεχόμενο."

"Κάνουν λάθος υπολογισμούς οι αστρολόγοι"!

  "Το πρόβλημα είναι ότι οι αστρολόγοι δεν είναι ικανοί να κάνουν σωστούς υπολογισμούς. Όταν για παράδειγμα παρακολουθούν τη θέση των αστεριών στον ουρανό, ξεχνάνε ότι η Γη  είναι σαν μία μπάλα με ένα άξονα και περιστρέφεται όλο το 24ωρο αλλά ο άξονας της περιστροφή της Γης κάνει αυτήν εδώ την κίνηση. Σαν σβούρα. Κι αυτή η κίνηση έχει ως αποτέλεσμα ο ουρανός να έχει μετακινηθεί ολοκληρωτικά από τη στιγμή που δημιουργήθηκε η αστρολογία.
  Οι σύγχρονοι αστρολόγοι λειτουργούν πάντα σύμφωνα με  το ουρανό που υπήρχε  πριν από 2000 χρόνια. Οπότε όλοι οι τρόποι που χρησιμοποιούν για να καθορίσουν τη θέση των αστεριών στη σημερινή εποχή, όλοι είναι εντελώς λάθος."

"Οι αποδείξεις που αποκαλύπτουν ότι η αστρολογία είναι όλη ένα λάθος"

  "Πρώτο μέγα λάθος των αστρολόγων. Τα ζώδια δεν έχουν μία σταθερή χρονική απόσταση. Τα ζώδια έχουν μία χρονική απόσταση που εξαρτάται από το σημείο στο οποίο εντάσσεται κάποιος. Για παράδειγμα στο Σκορπιό, αυτή η χρονική απόσταση είναι πολύ μικρή, είναι μόνο 6 μέρες, και μετά έχουμε μεγάλα ζώδια, όπως ο Λέων ή ο Παρθένος που πάνω από 40 ή 45 μέρες. Κατά συνέπεια, τα ζώδια δεν έχουν απόσταση ενός μήνα το ένα από το άλλο, όπως λένε οι αστρολόγοι. Τα ζώδια έχουν διαφορετική χρονική απόσταση το ένα από το άλλο. Πρώτο μέγα λάθος των αστρολόγων.

  Το δεύτερο μεγάλο λάθος των αστρολόγων είναι ότι δεν υπάρχουν 12 αστερισμοί του ζωδιακού κύκλου. Υπάρχουν 13 αστερισμοί του ζωδιακού κύκλου. Και ο αστερισμός που έχει ξεχαστεί δεν δημιουργήθηκε πρόσφατα. Εντοπίστηκε, σχηματίστηκε και ονομάστηκε από έναν Έλληνα αστρονόμο, τον Εύδοξο τον από 2200 χρόνια. Τον 2ο αιώνα στη Γη μας είχε ήδη σχηματίσει αυτόν τον αστερισμό και είχε δείξει ότι ο ήλιος, κατά τη διάρκεια της κίνησής του γύρω από τη Γη διασχίζει αυτόν τον αστερισμό. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχουν 12 αστερισμοί, αλλά 13 ζωδιακοί αστερισμοί. Αυτό είναι το δεύτερο λάθος των αστρολόγων.
  Και το τρίτο λάθος, είναι ότι ξεχνάνε την αργή περιστροφή του άξονα της Γης. Τον άξονα Βορρά- Νότου, τον ουράνιο άξονα της Γης. Ο Βόρειος Πόλος μετακινείται σιγά-σιγά βέβαια, αλλά είναι σίγουρο ότι μετακινείται. Υπάρχουν κι άλλα λάθη φυσικά, αλλά κυρίως αυτά τα τρία αποδεικνύουν ότι οι τρόποι που χρησιμοποιούν οι σύγχρονοι αστρολόγοι  για να κάνουν υπολογισμούς είναι τελείως λάθος."
 

πηγή:pyles.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου