Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Παϊδάκια με γιαούρτι και δυόσμο




Υλικά για 2 άτομα
½ κιλό παϊδάκια αρνίσια
Για τη μαρινάδα
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
4-5 κόκκοι πράσινο πιπέρι
4-5 κόκκοι πιπέρι
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι
Για τη σάλτσα
1 κεσεδάκι γιαούρτι
3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
½ σκελίδα σκόρδο λιωμένο
αλάτι
πιπέρι λευκό
1 κουτ. του γλυκού δυόσμος ξερός
Εκτέλεση
1. Ετοιμάζετε τη μαρινάδα αναμιγνύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Πλένετε τα παϊδάκια, τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας και τα αραδιάζετε σε ένα ταψάκι.
2. Τα περιχύνετε με τη μαρινάδα, ανακατεύετε ώστε να πάει παντού, και Βάζετε το ταψάκι σκεπασμένο με πλαστική μεμβράνη στο ψυγείο, για 2 ώρες τουλάχιστον.
3. Στραγγίζετε τα παϊδάκια από τη μαρινάδα -την οποία κρατάτε στην άκρη- και τα ψήνετε σε γκριλιέρα στο μάτι της κουζίνας, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τέλος, τα περιχύνετε με τη μαρινάδα και αφήνετε να βράσουν μαζί για 10', μέχρι να μείνουν με λίγη σάλτσα.
4. Σερβίρετε τα παϊδάκια συνοδεύοντας τα με σάλτσα γιαουρτιού, που θα έχετε φτιάξει, αναμιγνύοντας όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου