Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Το ψυγείο του μέλλοντος!




  Το ψυγείο του μέλλοντος θα ελέγχει τα ράφια του για να δει τι τρόφιμα υπάρχουν και με βάση αυτές τις πληροφορίες θα στέλνει online παραγγελίες στο σούπερ μάρκετ για να ανανεώσει το περιεχόμενό του. Επίσης θα προτείνει συνταγές ανάλογα με τα τρόφιμα που υπάρχουν στο εσωτερικό του αλλά και ανάλογα με την εποχή του χρόνου και την χώρα όπου βρίσκεται.

  Πρόκειται για μια συνεργασία των επιστημόνων του πανεπιστημίου του Central Lancashire με το online super market Ocado σε μια προσπάθεια να αναπτύξουν ένα «έξυπνο» ψυγείο ελπίζοντας ότι αυτό θα περιορίσει τη σπατάλη των τροφίμων. Μεταξύ άλλων θα αυτό-καθαρίζεται και θα μετακινεί στο μπροστινό τμήμα των ραφιών του τα τρόφιμα που είναι κοντά στην ημερομηνία λήξης τους, ώστε να καταναλωθούν πρώτα και να περιοριστεί η ποσότητα τροφίμων που πετιούνται γιατί έληξαν ή χάλασαν επειδή ξεχάστηκαν. Θα υπάρχουν ειδικοί αισθητήρες που θα εντοπίζουν τυχόν αέρια από τρόφιμα σε φάση αποσύνθεσης.
  Με μια παρόμοια τεχνολογία θα ήταν εφικτό το «έξυπνο» ψυγείο να συνδεθεί με τον κάδο απορριμμάτων δίνοντας μια πιο ακριβή μέτρηση της ποσότητας των φαγητών που πετιούνται. Ως αποτέλεσμα το ψυγείο στηριζόμενο σε αυτές τις πληροφορίες θα μπορούσε  να περιορίσει τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή γευμάτων βοηθώντας έτσι στην αποφυγή της σπατάλης τροφίμων.

  Το ψυγείο του μέλλοντος θα είναι ο προσωπικός βοηθός των πολυάσχολων ανθρώπων, που θέλουν να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα.

 πηγή :pyles.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου