Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Η σοκαριστική άποψη του Πλούταρχου για την κρεατοφαγία

Η σοκαριστική άποψη του Πλούταρχου για την κρεατοφαγία

Στη συλλογή του «Ηθικά» ο Πλούταρχος αναζητά την εφαρμογή της αρετής στην πρακτική πλευρά της ζωής.
Στους «Περί σαρκοφαγίας» λόγους του μάλιστα προβληματίζεται έντονα. Προφανώς απαυδημένος από τα ελληνορωμαϊκά συμπόσια αναρωτιέται πώς γίνεται – έχοντας στη διάθεσή μας τέτοια νόστιμη ποικιλία από φρούτα, λαχανικά και καρπούς – να θέλουμε με το ζόρι να νοστιμίσουμε τη ματωμένη σάρκα ενός ζώου «σβήνοντας με μύρια καρυκεύματα τη γεύση του αίματος» για να μπορέσουμε να τη φάμε.
Οι απόψεις του για την κρεατοφαγία είναι... ωμές και σοκαριστικές...
Τι ονομάζουμε λιχουδιά;
«...εγώ απορώ τι έπαθε και τι ένιωθε ο πρώτος άνθρωπος και ακούμπησε το στόμα του σε αίμα σκοτωμένου πλάσματος, πλησίασε τα χείλη του σε σάρκα πεθαμένου ζώου και, παραθέτοντας σε τραπέζι μπαγιατεμένα πτώματα, ονόμασε λιχουδιές και νοστιμιές τα μέρη που λίγο πριν βρυχούνταν, μιλούσαν, κινούνταν και έβλεπαν. Πώς τα μάτια του άντεξαν να δουν αίμα πλασμάτων που σφάζονταν, γδέρνονταν, διαμελίζονταν, πώς η όσφρησή του άντεξε την αποφορά, πώς η σκέψη του μιάσματος δεν απέτρεψε τη γλώσσα να αγγίζει ξένα έλκη και να απολαμβάνει τους χυμούς και τα υγρά θανάσιμων τραυμάτων».
Πού είναι τα κοφτερά δόντια σου;
«Το ότι δεν είναι στη φύση του ανθρώπου να τρώει κρέας φαίνεται κατ' αρχάς από την κατασκευή του σώματος. Πράγματι το ανθρώπινο σώμα δε μοιάζει με κανενός ζώου από όσα έχουν φτιαχτεί για να τρώνε κρέας: Δεν υπάρχουν προτεταμένα χείλη, μυτερά νύχια, κοφτερά δόντια, γερό στομάχι και θερμή πνοή ικανή να μετατρέψει και να επεξεργαστεί τα βαριά συστατικά του κρέατος. Έτσι η φύση με τα λεία δόντια, το μικρό στόμα, τη μαλακή γλώσσα και την αδυναμία της πνοής για πέψη αποκλείει τη σαρκοφαγία».
Σκότωσε ο ίδιος αυτό που θέλεις να φας...
«Αν υποστηρίζεις ότι είσαι φτιαγμένος για τέτοιου είδους τροφή, πρώτα σκότωσε ο ίδιος αυτό που θέλεις να φας, από μόνος σου, χωρίς να χρησιμοποιήσεις κοπίδι, ρόπαλο ή πελέκι. Αντίθετα, όπως οι λύκοι, οι αρκούδες και τα λιοντάρια σκοτώνουν μόνα τους τα ζώα που τρώνε, σκότωσε με δάγκωμα βόδι ή με το στόμα γουρούνι, ξέσκισε αρνί ή λαγό και πέσε πάνω του να το φας όσο είναι ακόμα ζωντανό, όπως κάνουν εκείνα».
Εξαπατημένη γεύση
«Αν περιμένεις να βρεθεί νεκρό αυτό που τρως (και η παρουσία ψυχής σε κάνει να ντρέπεσαι στο να φας τη σάρκα), τότε γιατί τρως το άψυχο πηγαίνοντας ενάντια στη φύση; Ωστόσο ούτε άψυχο και νεκρό το τρώνε όπως είναι, αλλά το βράζουν, το ψήνουν, το μεταβάλλουν με φωτιά και χημικές ουσίες αλλοιώνοντας, μετατρέποντας και σβήνοντας με μύρια καρυκεύματα τη γεύση του αίματος, ώστε το γευστικό όργανο (σ.σ. η γλώσσα, ο ουρανίσκος) να εξαπατηθεί και να δεχτεί ό,τι του είναι ξένο».
Με μέλι και μυρωδικά
«Εμείς όμως είμαστε τόσο λεπτεπίλεπτοι (μολονότι μολύνουμε τα χέρια μας με αίμα), ώστε αποκαλούμε το κρέας προσφάγι κι έπειτα χρειαζόμαστε άλλα συμπληρώματα για το ίδιο το κρέας, ανακατεύοντας λάδι, κρασί, μέλι, ψαρόζουμο, ξίδι μαζί με μυρωδικά από τη Συρία και την Αραβία, σαν να ενταφιάζουμε πράγματι νεκρό».
Πηγή:Golden Magazine, iefimerida.gr

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

NSA - Έγγραφο της παραδέχεται επικοινωνία με εξωγήινους!

NSA - Έγγραφο της παραδέχεται επικοινωνία με εξωγήινους!



Στις 21 Οκτωβρίου του 2004, στην NSA είχε εγκριθεί για την ενημέρωση στο κοινό ένα μέρος της ΕΑΑ Εφημερίδας Τόμος XIV Νο 1...
Πρόκειται για μια έκθεση σχετικά με την παρουσίαση που δόθηκε στην NSA από τον Δρ Χάουαρντ Campaigne (ο Δρ. Campaigne είναι ένας από τους κορυφαίους cryptologists στον πλανήτη με πολλά χρόνια υπηρεσίας στο Naval Security Group, του Στρατού στον Οργανισμό για την Ασφάλεια) όσον αφορά την αποκωδικοποίηση των μηνυμάτων εξωγήινης νοημοσύνης που είχε ληφθεί "από το διάστημα".
Προφανώς, αυτά τα μηνύματα είχαν υποβληθεί μέσω του δορυφόρου Σπούτνικ, αλλά κανείς δεν είχε καμία ιδέα για το πώς μπορεί να αποκωδικοποιήσει αυτή τη στιγμή. Σε κάποια στιγμή, απροσδιόριστη στο έγγραφο, ο Δρ Χάουαρντ Campaigne και μερικοί άλλοι μαθηματικοί της NSA στο τμήμα τους είχαν αναλάβει το έργο της αποκωδικοποίησης των μηνυμάτων.
Υπήρχαν συνολικά 29 μηνύματα που πρέπει να αποκωδικοποιηθούν. Είναι περίεργο, να πούμε ότι το έγγραφο αυτό εγκρίθηκε για την απελευθέρωση του προς το κοινό στις 21 Οκτωβρίου του 2004.
Επειδή όμως η NSA πήγε το θέμα δικαστικός δεν θα κυκλοφορούσε σε δημόσιες πληροφορίες μέχρι την 21 Απριλίου του 2011. Η άδεια που πήρε η NSA είχε την κωλυσιεργία, μαζί με εκατοντάδες άλλα έγγραφα της NSA για επαφή με UFO και εξωγήινους, μέχρι όμως να χάσει από αγωγή που ασκήθηκε από τον Peter Gersten, ένα δικηγόρο από την Αριζόνα.
Όταν πήγαν καλά τα πράγματα και πραγματικά είχαν χάσει,από τον δικαστή έπρεπε να πραγματοποιηθούν οι αποκαλύψεις, καθώς και τα έγγραφα έπρεπε να κυκλοφορήσουν για το κοινό.
Κανείς από την κυβέρνηση δεν έδωσε συνέντευξη μπροστά σε κάμερες για να ομολογήσουν την πραγματικότητα για τους εξωγήινους ακόμη. Αλλά, εδώ έχουμε την πιο μυστική οργάνωση νοημοσύνης στις ΗΠΑ, την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας, αποκαλύπτοντας ανοιχτά ότι υπήρξε επαφή με ευφυείς εξωγήινους,και όχι μόνο αυτό, αλλά έχουν αποκωδικοποιηθεί και τα μηνύματά τους.
Το έγγραφο αυτό δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα της www.nsa.gov και μπορεί να διαβαστεί εδώ: http://www.nsa.gov/public_info/_files/ufo/key_to_et_messages.pdf

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Έντεκα τροφές που βλάπτουν την εγκεφαλική λειτουργία



Έντεκα τροφές που βλάπτουν την εγκεφαλική λειτουργία



Υπάρχουν τροφές που είναι γνωστό ότι έχουν καταστροφικές συνέπειες για τη λειτουργία του εγκεφάλου μας. Ας δούμε μερικές από αυτές… Υπάρχουν πολλά είδη τροφών: οι λεγόμενες υπερτροφές που αποτελούν τους μεγαλύτερους συμμάχους μας για την υγεία και τη σιλουέτα μας και άλλες που τονώνουν τη νοητική λειτουργία μας και βελτιώνουν τη μνήμη μας.
Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν τροφές που είναι γνωστό ότι έχουν καταστροφικές συνέπειες για τη λειτουργία του εγκεφάλου μας και τις οποίες οι διατροφολόγοι μας συμβουλεύουν να καταναλώνουμε με μέτρο, προκειμένου να περιορίσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις τους.
Ας δούμε μερικές τροφές που μπορεί να βλάψουν το… μυαλό μας, αργά αλλά σταθερά:
1. Προϊόντα που περιέχουν ζάχαρη
Η ζάχαρη και τα προϊόντα που περιέχουν ζάχαρη, δεν είναι μόνο βλαβερά για τη σιλουέτα μας, αλλά και για τη λειτουργία του εγκεφάλου μας. Η μακροχρόνια κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να δημιουργήσει πληθώρα νευρολογικών προβλημάτων και μπορεί επίσης να επηρεάσει τη μνήμη μας. Επίσης, η ζάχαρη μπορεί να επιβραδύνει τη μαθησιακή μας ικανότητα, γι’ αυτό συνιστάται να αποφεύγετε τα προμαγειρεμένα τρόφιμα, τη ζάχαρη, το σιρόπι καλαμποκιού και τα προϊόντα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη.
2. Aλκοόλ
Το αλκοόλ είναι γνωστό ότι βλάπτει το συκώτι μας σε μακροπρόθεσμη βάση, ενώ επίσης προκαλεί αυτό που είναι γνωστό ως «ομίχλη του εγκεφάλου». Όπως υποδηλώνει το όνομά του, ο όρος αυτός αναφέρεται σε ένα αίσθημα διανοητικής σύγχυσης, που δρα σαν ένα σύννεφο που επηρεάζει την ικανότητά μας να σκεφτόμαστε καθαρά, καθώς και τη μνήμη μας. Έχετε παρατηρήσει ποτέ να μη μπορείτε να θυμηθείτε κοινά ονόματα αντικειμένων ή να μη μπορείτε να θυμηθείτε ορισμένα γεγονότα ή να μη θυμάστε αν ήταν όνειρα ή πραγματικότητα; Αυτό θα μπορούσε να επηρεαστεί από την υψηλή πρόσληψη οινοπνεύματος, που επηρεάζει την ισορροπία του εγκεφάλου. Ευτυχώς, τα συμπτώματα αυτά είναι αναστρέψιμα με την προϋπόθεση ότι θα σταματήσετε την κατανάλωση αλκοόλ ή θα περιορίσετε την πρόσληψή του σε ένα ή δύο ποτά την εβδομάδα.
3. Γρήγορο φαγητό
Μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, έδειξε ότι το πρόχειρο φαγητό μπορεί να αλλάξει τις χημικές ουσίες στον εγκέφαλο, οδηγώντας σε συμπτώματα που σχετίζονται με την κατάθλιψη και το άγχος. Εκτός αυτού, τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε λίπος μπορεί επίσης να προκαλέσουν κάποια συμπτώματα που είναι παρόμοια με τα συμπτώματα στέρησης, όταν σταματάμε την κατανάλωσή τους. Αυτές οι τροφές επηρεάζουν την παραγωγή της ντοπαμίνης, μιας σημαντικής χημικής ουσίας που προάγει την ευτυχία και τη γενική αίσθηση της ευημερίας. Επιπλέον, η ντοπαμίνη υποστηρίζει επίσης τη γνωστική λειτουργία, την ικανότητα μάθησης, την εγρήγορση, την παροχή κινήτρων και τη μνήμη. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να αποφεύγουμε όλα τα τρόφιμα που περιέχουν υπερβολικό λίπος.
4. Τηγανητά
Σχεδόν όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν χημικές και χρωστικές ουσίες, πρόσθετα, τεχνητά αρώματα, συντηρητικά και άλλες ουσίες που μπορούν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά και τη γνωστική μας λειτουργία, λόγω των χημικών τους που προκαλούν υπερκινητικότητα, τόσο σε παιδιά, όσο και σε ενήλικες. Τα τηγανητά ή επεξεργασμένα τρόφιμα, καταστρέφουν αργά τα νευρικά κύτταρα που βρίσκονται στον εγκέφαλο. Ωστόσο, ορισμένα έλαια είναι πιο επικίνδυνα από άλλα -το ηλιέλαιο θεωρείται από τα πιο τοξικά.
5. Επεξεργασμένα ή προμαγειρεμένα τρόφιμα
Όπως και τα τηγανητά, τα επεξεργασμένα ή προμαγειρεμένα φαγητά, επηρεάζουν επίσης το κεντρικό νευρικό μας σύστημα και επίσης αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης εκφυλιστικών διαταραχών του εγκεφάλου αργότερα στη ζωή μας (όπως η νόσος του Alzheimer).
6. Πολύ αλμυρά τρόφιμα
Όλοι γνωρίζουν ότι οι αλμυρές τροφές επηρεάζουν την αρτηριακή μας πίεση και είναι βλαβερές για την καρδιά μας. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει, πως τα τρόφιμα που περιέχουν υψηλές ποσότητες αλατιού, μπορεί επίσης να επηρεάσουν τη γνωστική μας λειτουργία και την ικανότητά μας να σκεφτόμαστε. Μάλιστα, έχει αποδειχθεί πως η κατανάλωση αλμυρών τροφών και η νικοτίνη, έχουν τα ίδια αποτελέσματα ως ουσίες που προκαλούν ακραία συμπτώματα στέρησης και επιθυμία για αλμυρά τρόφιμα.
7. Σιτηρά, εκτός από σιτηρά 100% ολικής άλεσης
Όλα τα είδη των σιτηρών, έχουν επιπτώσεις στη λειτουργία του εγκεφάλου μας και στη γενικότερη υγεία μας, εκτός από τα 100% ολικής άλεσης σιτηρά, που είναι πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες και είναι γνωστό πως βοηθούν στην πρόληψη της αρτηριακής γήρανσης. Εάν καταναλώνετε τακτικά δημητριακά, το σώμα σας κινδυνεύει να «γεράσει» πιο γρήγορα από όσο είναι το φυσιολογικό, ενώ επίσης υπάρχει πιθανότητα αν εμφανίσετε απώλεια μνήμης και ομίχλη του εγκεφάλου. Δοκιμάστε λοιπόν να αντικαταστήσετε τους συνηθισμένους υδατάνθρακες με σύνθετους υδατάνθρακες -το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προτιμάτε το ψωμί ολικής άλεσης!
8. Επεξεργασμένες πρωτεΐνες
Οι πρωτεΐνες είναι τα δομικά στοιχεία των μυών και είναι πολύ σημαντικές για τη σωστή λειτουργία του σώματός μας. Το κρέας είναι η πλουσιότερη πηγή πρωτεϊνών υψηλής ποιότητας, αλλά θα πρέπει να αποφεύγουμε υπερβολικά επεξεργασμένες ζωικές πρωτεΐνες, όπως τα λουκάνικα, το σαλάμι και άλλα παρόμοια. Σε αντίθεση με τις φυσικές πρωτεΐνες που βοηθούν το νευρικό μας σύστημα, οι μεταποιημένες ζωικές πρωτεΐνες κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Προτιμήστε τα ψάρια (ιδίως τον τόνο και το σολομό), τα γαλακτοκομικά, τα καρύδια και τους ξηρούς καρπούς, που αποτελούν φυσικές πηγές υψηλής ποιότητας πρωτεϊνών.
9. Αποφύγετε τα τρανς λιπαρά με κάθε τρόπο
Τα τρανς λιπαρά προκαλούν μια σειρά από προβλήματα, από θέματα που σχετίζονται με την καρδιά, μέχρι την αυξημένη χοληστερόλη και την παχυσαρκία. Επίσης, βλάπτουν τον εγκέφαλό μας, καθώς μας κάνουν πιο υποτονικούς, επηρεάζουν τα αντανακλαστικά μας και την ποιότητα ανταπόκρισης του εγκεφάλου μας -για να μην αναφέρουμε ότι αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου!
Tα τρανς λιπαρά οξέα έχουν όμως κι άλλες επιδράσεις στον εγκέφαλό μας: όταν καταναλώνονται για πάρα πολύ καιρό, μπορούν να οδηγήσουν σε ένα είδος συρρίκνωσης του εγκεφάλου που είναι κάπως παρόμοια με τη συρρίκνωση που προκαλείται από τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Η συρρίκνωση του εγκεφάλου οφείλεται στο γεγονός ότι τα τρανς λιπαρά βλάπτουν σιγά-σιγά τις αρτηρίες -μπορείτε να το αποφύγετε και να μειώσετε τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, περιορίζοντας απλά την πρόσληψη τρανς λιπαρών οξέων.
10. Τεχνητές γλυκαντικές ουσίες
Όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να χάσουν βάρος, έχουν την τάση να πιστεύουν ότι αυτό θα γίνει σε μια νύχτα, απλά αντικαθιστώντας τη ζάχαρη με τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Είναι αλήθεια ότι οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες περιέχουν λιγότερες θερμίδες, αλλά μπορεί στην πραγματικότητα να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό! Οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, όταν χρησιμοποιούνται για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, μπορεί να προκαλέσουν εγκεφαλική βλάβη και να παρέμβουν στη γνωστική μας ικανότητα, ειδικά αν χρησιμοποιούμε μεγάλες ποσότητες γλυκαντικού.
11. Νικοτίνη
Παρά το γεγονός ότι η νικοτίνη δεν αποτελεί ουσιαστικά προϊόν διατροφής, εντούτοις προκαλεί σοβαρά προβλήματα στον εγκέφαλό μας, εμποδίζοντας τη ροή του αίματος σε αυτό το σημαντικό όργανο, αλλά και τη φυσιολογική ροή της γλυκόζης και του οξυγόνου. Η νικοτίνη δεν προκαλεί μόνο πρόωρη γήρανση, κακή αναπνοή και αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του πνεύμονα, αλλά επίσης επηρεάζει την παραγωγή και τη λειτουργία των νευροδιαβιβαστών συσφίγγοντας τα τριχοειδή αγγεία, τα μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία που παίζουν σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του εγκεφάλου.
clickatlife.gr