Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Νικήστε τον χρόνο σε 24 ώρες!


Hydrating

Μπορεί οι υποχρεώσεις μέσα στην ημέρα να είναι πολλές, αλλά ξεχνάτε πως πολλές φορές το στρες και η κούραση αποτελούν τις σημαντικότερες αιτίες της πρόωρης γήρανσης. Ακολουθήστε αυτά τα μυστικά αντιγήρανσης και νικήστε τον χρόνο.

7:00 π.μ.: Ξυπνήστε ξεκούραστοι
Είναι κοινό μυστικό ότι ο οχτάωρος ύπνος αποτελεί πηγή ομορφιάς. Πόσοι από εμάς καταφέρνουν να κοιμηθούν οχτώ ώρες συνεχόμενα σε καθημερινή βάση; Μόνο ο ύπνος μπορεί να γεμίσει τις μπαταρίες σας πραγματικά και είναι υπεύθυνος για την υγεία σας αλλά και για τη νεανική όψη της επιδερμίδας σας. Γι’ αυτό αν θέλετε να ξυπνάτε φρέσκοι και λαμπεροί για πολλά χρόνια ακόμα, κοιμηθείτε! Επίσης, ξεκινήστε την περιποίηση της επιδερμίδας σας από το προηγούμενο βράδυ. Μετά τον σχολαστικό καθαρισμό- που εννοείται ότι δεν παραλείπετε ποτέ- απλώστε μια κρέμα νύχτας για να βοηθήσετε τη διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων.
11:30 π.μ.: Aσκηθείτε
Κατά τη διάρκεια της ημέρας βρείτε λίγο χρόνο να τεντωθείτε και να κάνετε μερικές βαθιές εισπνοές. Το σώμα σας χρειάζεται οξυγόνο προκειμένου να νιώσει αναζωογονημένο το ίδιο και η επιδερμίδα σας. Το οξυγόνο επιταχύνει την διαδικασία παραγωγής νέων και υγιών κυττάρων της επιδερμίδας. Ενώ βρίσκεστε στο γραφείο σας δοκιμάστε την εξής απλή άσκηση: Καθίστε με την πλάτη ίσια και κολλημένη στην καρέκλα. Τα πόδια σας ακουμπούν στο πάτωμα, τα χέρια και οι ώμοι σας είναι χαλαροί. Πάρτε αργά μια βαθιά ανάσα ανασηκώνοντας το στήθος σας και στη συνέχεια εκπνεύστε αργά αφήνοντας το σώμα σας ελεύθερο. Κάντε αυτή την άσκηση αρκετές φορές μέχρι να νιώσετε το σώμα σας να χαλαρώνει.
1:00 μ.μ.: Lunch time
Η βελτίωση της εξωτερικής σας εμφάνισης εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από την τήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής. Ωστόσο από μόνη της η διατροφή δεν επαρκεί για να λαμβάνει η επιδερμίδα όλα τα απαραίτητα συστατικά που θα της επιτρέψουν να λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και το δέρμα λόγω διαφόρων ορμονικών διαταραχών και ελλείψεων δεν είναι σε θέση να αναπτύξει τους μηχανισμούς άμυνας για να αντιμετωπίσει τις εξωτερικές επιθέσεις -μεταβολές της θερμοκρασίας -ατμοσφαιρικούς ρύπους, ηλιακή ακτινοβολία, κάπνισμα, στρες- που το καθιστούν ευάλωτο στις φθορές που προκαλεί το πέρασμα του χρόνου. Η επιδερμίδα σας μπορεί να είναι θαμπή, αφυδατωμένη, χωρίς ελαστικότητα, με πολύ έντονες γραμμές έκφρασης, που σε συνδυασμό με την κούραση την κάνουν να δείχνει πολύ μεγαλύτερη από την ηλικία της. Τρώτε καθημερινά φρούτα και λαχανικά, δώστε σημασία στα αντιοξειδωτικά και πίνετε πολύ πολύ νερό!
3:00- 4:00 μ.μ.: Κάντε ένα διάλειμμα
Αυτή την ώρα η κούραση γίνεται πιο αισθητή. Αν εν τω μεταξύ νιώσετε την επιδερμίδα σας θαμπή και κουρασμένη χαρίστε της άμεσα ενέργεια με ένα αναζωογονητικό από χαμομήλι και νερό από άνθη πορτοκαλιάς: θα απαλύνει,θα τονώσει και θα δώσει στην επιδερμίδα σας την υγρασία που χρειάζεται.
8:00 μ.μ.: Ανανεωθείτε
Προς το τέλος της ημέρας οι γραμμές και οι ρυτίδες γίνονται πιο έντονες καθώς οι επαναληπτικές κινήσεις του χαμόγελου, των εκφράσεων των ματιών και του μετώπου χειροτερεύουν την εμφάνισή τους .Αυτές οι συνεχείς συστολές και διαστολές της επιδερμίδας μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε αποδιοργάνωση της δομής των ινών του κολλαγόνου κάνοντας το δέρμα πιο επιρρεπές στη χαλάρωση. Για να ανανεώσετε την εμφάνισή σας χρησιμοποιήστε ένα φον ντε τεν που θα καλύψει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και θα αναδείξει την επιδερμίδα σας. Αναζητήστε ένα φον ντε τεν νέας γενιάς με ρετινόλη που θα ενεργοποιήσει τη σύνθεση του κολλαγόνου και θα ενισχύσει την κυτταρική της συνοχή.

Το μυστικό

Το δικό μυστικό αντιγήρανσης για λαμπερό δέρμα είναι η διαρκής ενυδατώση: πίνω πολύ νερό καθημερινά και ενυδατώνω το πρόσωπό με κρέμα και αντηλιακό.
πηγή:ομορφα μυστικα.gr
p

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου