Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Διατηρήστε τα μυρωδικά φρέσκα στην κατάψυξη



Χρησιμοποιείτε τον καταψύκτη σας για να διατηρήσετε βότανα, λαχανικά ή φρούτα; Η κατάψυξη μπορεί να είναι μια ισχυρή, αλάνθαστη μέθοδος συντήρησης.
Πέστο, πουρές φρούτων, σάλτσα ντομάτας – καταψύξτε τα τώρα για το χειμώνα! Τα φρέσκα βότανα είναι ένα από τα απλούστερα υλικά που μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξη, και μόλις μάθαμε έναν νέο, καλύτερο τρόπο για να παγώσουμε: Μέσα σε ελαιόλαδο!

Η διατήρηση των βοτάνων μέσα σε λάδι μειώνει τις αλλοιώσεις που προκαλεί ο πάγος. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να έχετε τα βότανα έτοιμο για τα βραστά, τα ψητά και τις σούπες του χειμώνα. Αυτά τα πιάτα ξεκινούν συνήθως με λάδι και έτσι μπορείτε να πάρετε έναν κύβο κατεψυγμένου ελαιόλαδου με βότανα και το χρησιμοποιήσετε ως βάση του πιάτου σας.

Η μέθοδος αυτή λειτουργεί καλύτερα με τα πιο σκληρά βότανα, όπως το δεντρολίβανο, το φασκόμηλο, το θυμάρι και η ρίγανη, τα οποία μαγειρεύονται όταν προστίθεται σε ένα πιάτο.

Αντίθετα, τα τρυφερά μυρωδικά όπως η μέντα, ο βασιλικός, ο άνηθος κλπ, συνήθως προστίθενται ωμά σε ένα πιάτο, και δεν ανταποκρίνονται το ίδιο καλά σε αυτό το είδος της συντήρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου