Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Με ποιούς είναι ο κ. Παπαδήμος;

Διαβάζω ότι ο κ. Λουκάς Παπαδήμος απειλεί με παραίτηση, αν οι πολιτικοί αρχηγοί δεν δεχθούν τις απαιτήσεις της Τρόϊκα. Δηλαδή, ο κ. Πρωθυπουργός τις δέχεται; Και αν τις αποδέχεται, μπορεί να διαβεβαιώσει τον ελληνικό λαό οτι οι προτάσεις αυτές προσφέρουν ελπίδες διεξόδου από την κρίση;

Προφανώς και δεν μπορεί (αλλά και να μπορούσε λίγη σημασία είχε) γιατί το πρόγραμμα της Τρόϊκα έχει οδηγήσει τη χώρα, την οικονομία και την κοινωνία σε πλήρη κατάρρευση. Μόνο ένας ξεροκέφαλος (ή ιδιοτελής) θα επέμενε στην συνέχιση μιας πολιτικής, προδήλως καταστροφικής.

Θέλουμε, λοιπόν, να ρωτήσουμε ευθέως τον κ. Παπαδήμο: Με ποιά πλευρά συντάσσεται; Με αυτή των δανειστών ή με την πλευρά του ελληνικού λαού. Ενός λαού που στενάζει, δεν αντέχει άλλο, και δεν τρέφει καμιά εμπιστοσύνη στις επιπλέον θυσίες που του ζητάνε να υποβληθεί.

Το πρόγραμμα της Τρόϊκα δεν απέτυχε απλά και μόνο επειδή είναι αδιέξοδο. Απέτυχε πρωτίστως επειδή σε καμιά περίπτωση δεν έπεισε τον ελληνικό λαό ο,τι οι θυσίες του πιάνουν τόπο.

Ερχεται τώρα ο κ. Παπαδήμος (οποίος έως λίαν προσφάτως καλλιεργούσε προσδοκίες συγκρατημένες αισιοδοξίας) να μας θέσει ενώπιον εκβιαστικών διλημμάτων. Λυπούμαι, αλλά ο κ. Παπαδήμος παίζει το παιχνίδι τηςΤρόϊκα! Εκβιάζοντας τους πολιτικούς αρχηγούς και δια αυτών τον ελληνικό λαό στέλνει ένα μήνυμα οτι αυτό που προτείνει η Τρόϊκα είναι μονόδρομος! Δεν επελέγη για αυτό το λόγο ο κ. Παπαδήμος! Αυτά μας τα έλεγε και ο κ. Παπανδρέου!

Ο κ. Παπαδήμος επελέγη επειδή, πολλοί πείστηκαν, οτι θα μπορούσε να υπερασπιστεί καλύτερα τα συμφέροντα της χώρας. Οχι για να μας υπαγορεύει τις απαιτήσεις των δανειστών μας. Αν δεν μπορεί, τότε όντως η παραίτηση είναι μια λύση και οι εκλογές ίσως αποτελέσουν μια λυτρωτική διέξοδο.
                                                                                                            ΚΡ
πηγή:kostasxan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου