Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Aνακύκλωση συσκευασιών και υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων!!


Ένα μεγάλο πρόβλημα ρύπανσης του αγροτικού χώρου από τα κενά συσκευασίας των γεωργικών φαρμάκων, επιχειρεί να αντιμετωπίσει ο Δήμος Χαιρώνειας που εγκαινίασε «Πρόγραμμα ανακύκλωσης των κενών συσκευασίας γεωργικών φαρμάκων».


Ειδικοί κάδοι χρώματος κόκκινου με σήμανση έχουν τοποθετηθεί σε επιλεγμένα σημεία στον κάμπο, για την συλλογή των κενών κουτιών και φιαλών. Λίγες ημέρες μετά την εγκατάσταση των κάδων, η ανταπόκριση των αγροτών είναι ενθουσιώδης, γεγονός που επιταχύνει τη λειτουργία του προγράμματος. Το επόμενο διάστημα σχεδιάζεται η εγκατάσταση συστήματος έκπλυσης των γεωργικών μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται για τον ψεκασμό.
Αναλυτική ενημέρωση για το πρόβλημα μαζί με οδηγίες για την αντιμετώπισή του, δόθηκαν στους αγρότες το προηγούμενο διάστημα από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο στα πλαίσια ειδικού προγράμματος. Το συνολικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται πιλοτικά, αφορά τη μείωση του νερού, της ενέργειας και των φαρμάκων στις αγροτικές καλλιέργειες.
Ευελπιστούμε η συγκεκριμένη πρωτοβουλία να αποτελέσει ένα παράδειγμα καλής πρακτικής και για άλλες αγροτικές περιοχές, δεδομένου ότι αφενός οδηγεί σε εξοικονόμηση προς όφελος των αγροτών και αφετέρου μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της ρύπανσης των εδαφών και των υπόγειων και επιφανειακών νερών.
 
Να το δούμε γρήγορα σε όλη την Πιερία


http://www.kipouroi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου