Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Ανθρωποθυσίες Παπανδρέου στους διεθνείς τρομοκράτες

 

Τελικά τι είναι οι αγορές; Τρομοκράτες που διαλύουν χώρες ή καθ’ όλα σεπτοί μηχανισμοί έναντι των οποίων πάση θυσία πρέπει να κερδίσουμε την «αξιοπιστία» μας;

Ας μας πει ο πρωθυπουργός που πότε πιπιλάει τη μία καραμέλα πότε την άλλη.

Σύμφωνα με συνέντευξη του πρωθυπουργού στο γερμανικό περιοδικό Stern η χώρα αντιμετωπίζει «πραγματική τρομοκρατία από τις αγορές».

Άρα, είναι οι «τρομοκράτες» έναντι των οποίων πρέπει να κερδίσουμε την αξιοπιστία μας...
Οποία αξιοπρέπεια φέρει αυτή η παραδοχή!

Να κερδίσουμε την αξιοπιστία μας χάνοντας την υπόστασή μας: κοινωνία, δημόσια περιουσία, πλουτοπαραγωγικές πηγές, εθνική κυριαρχία.

Όλα στο σφυρί για να εξευμενιστούν οι «τρομοκράτες»;

Πρέπει να πονάει πολύ γι’ αυτή την κατάσταση ένας οραματιστής της «Δίκαιης Κοινωνίας» και της «Συμμετοχικής Δημοκρατίας» όπως ο ΓΑΠ.

Η ανθρωποθυσία στα πόδια των «τρομοκρατών» μέσα στο 2012 θα μεταφραστεί σε ένα 20 % - 22% ανεργία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ όπως τις μετέφερε χτες ο επιστημονικός του διευθυντής Σάββας Ρομπόλης μιλώντας στην Ειδική Επιτροπή της Βουλής για το σύστημα Παρακολούθησης της Κοινωνικής Ασφάλισης. Δηλαδή ένας στους τέσσερις άνεργος, στο σύνολο πάνω από 1.200.000 θα είναι άνεργοι.

Την ίδια ώρα η Λούκα υπόσχεται «πακέτα στήριξης της απασχόλησης». Της ελαστικής απασχόλησης.

Με αυτές τις προοπτικές μπροστά μας ο Παπανδρέου, αφού δεν διστάζει να παραδεχτεί ότι υποκύπτουμε οικειοθελώς στα κελεύσματα των τρομοκρατών των αγορών δεν διστάζει να παραδεχτεί τον λόγο για τον οποίο όπου βρεθεί και όπου σταθεί διαλαλεί την ακέραιη αποπληρωμή του χρέους και των τόκων, μέχρι δεκάρας : όπως είπε στο Stern η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάρρευση τις ελληνικές τράπεζες, ενδεχομένως και γερμανικές.

Με άλλα λόγια και, δια πρωθυπουργικών χειλέων, βουλιάζουμε για να μπορούν να κερδοσκοπούν οι τρομοκράτες των αγορών και για να επιζήσουν μέσα από τα συντρίμμια οι τράπεζες...

Ο άνθρωπός τους στην Αθήνα...


πηγή:ας μιλήσουμε επιτέλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου