Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Η αδούλωτη Αθήνα ξύπνησε


Η πρωτεύουσα της Ελλάδας, η πόλη των Αθηνών, έχει ζήσει ιστορικές στιγμές. Απ’ αυτή την πόλη ξεκίνησε η ιδέα της δημοκρατίας και σε αυτή την πόλη ιδρύθηκαν και λειτούργησαν για πρώτη φορά δημοκρατικοί πολιτειακοί θεσμοί. Αυτή η Πόλη αναπτύχθηκε ταυτόχρονα με τον νεοελληνικό κράτος.
Σε αυτή την πόλη, την πρωτεύουσα του νεοελληνικού κράτους, σε όποιο κεντρικό δρόμο και να περπατήσεις, αντικρίζεις ένα κομμάτι της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας.
Στις 23 Απριλίου 1941 ο στρατηγός Τσολάκογλου υπέγραψε στην Θεσσαλονίκη την άνευ όρων παράδοση του Ελληνικού Στρατού στις Γερμανικές και Ιταλικές Δυνάμεις Κατοχής, τις οποίες εκπροσωπούσαν οι Στρατηγοί Άλφρεντ Γιόντλ (Γερμανία) και Αλμπέρτο Φερρέρο (Ιταλία).
Στις 23 Απριλίου 2010, 69 χρόνια μετά από την θλιβερή επέτειο της άνευ όρων παράδοσης του Ελληνικού Στρατού στις Γερμανό-Ιταλικές δυνάμεις κατοχής, η Ελλάδα και ευνοήτως και η πόλη των Αθηνών, παραδόθηκαν από τον Γιώργο Παπανδρέου και την υπό αυτού ηγετική ομάδα, και μάλιστα με Διάγγελμα από το Καστελόριζο, στην εποπτεία της περιβόητης Τρόικας και του ΔΝΤ. ...
Τραγική Ιστορική Ειρωνεία…
Η σύμπτωση των δύο θλιβερών για την Ιστορία της νεότερης Ελλάδας ημερομηνιών, θα πει κάποιος καλοπροαίρετος, ίσως…
Με την συνθηκολόγηση αρχίζουν τα δεινά για τον Ελληνικό Λαό και ιδιαίτερα για τους κατοίκους της Αθήνας, που υποφέρουν πιο πολύ από όλους τους Έλληνες στην μεγάλη πείνα του 1941-42.
Στις 23 Φεβρουαρίου 1943 ιδρύεται στην Αθήνα η θρυλική ΕΠΟΝ. Η Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων – ΕΠΟΝ ως νεολαιίστικη οργάνωση ενταγμένη στο ΕΑΜ έγραψε χρυσές σελίδες ιστορίας στο έπος της Αντίστασης εναντίον της Γερμανό-Ιταλικής Κατοχής. ...
Σήμερα 23 Φεβρουαρίου 2011, 68 χρόνια μετά την ίδρυση της ΕΠΟΝ και 10 ακριβώς μήνες μετά την παράδοση της χώρας στην εποπτεία της Τρόικας και του ΔΝΤ, οι κάτοικοι της Αθήνας έδωσαν την πρώτη πραγματικά μαζική ειρηνική και ηχηρή πολιτικά απάντηση, σε όσους πίστεψαν ότι ο Ελληνικός Λαός θα καθίσει άβουλός και άπραγος να παρακολουθεί την πατρίδα του να διαλύεται.
Ελπιδοφόρο σημάδι της Ιστορίας η σύμπτωση των δύο ημερομηνιών που σηματοδοτούν την έναρξη της πορείας προς την Εθνική Αναγέννηση, θα παρατηρήσει κάποιος καλοπροαίρετος, μπορεί…
Ένα όμως είναι σίγουρο. Εάν οι Κύριοι της Τρόικας και η επιλήσμονα ηγεσία του νέο-ΠΑΣΟΚ είχαν απλά διαβάσει την Ελληνική Ιστορία, θα γνώριζαν ότι μετά από κάθε εθνική ήττα και σε πολύ λίγο χρόνο, ο Ελληνισμός θεραπεύει τα δεινά της ήττας, σηκώνεται και πάλι όρθιος και προχωρά μπροστά.
Μην πάρετε θάρρος, αγαπητοί κύριοι της Τρόικας και επιλήσμονες ηγέτες του νέο-ΠΑΣΟΚ, από την αρνητική εξαίρεση της πολύχρονης σκλαβιάς από τους Τούρκους. Μπορεί τα 400 χρόνια της σκλαβιάς από τους Οθωμανούς να φαίνονται πολλά, αλλά είναι μικρό ιστορικό μέγεθος μπροστά σε 3.500 χρόνια Ελληνικής Ιστορίας.
Από σήμερα η Ιστορία έχει τεθεί και πάλι σε κίνηση: Η Αδούλωτη Αθήνα Ξύπνησε!
πηγή:blognews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου