Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Τροφές κατά της κυτταρίτιδας


Εάν θέλετε να μειώσετε τη χαρακτηριστική όψη «φλοιού πορτοκαλιού» στους γλουτούς , στα γόνατα ακόμα και στην κοιλιά, τότε πρέπει να εντάξετε συγκεκριμένες τροφές στο διατροφολόγιό σας…
- Καταναλώνετε άφθονα φρούτα και λαχανικά, τα οποία δρουν ως διουρητικά και φυσικά αποτοξινωτικά.
- Προτιμήστε ιδιαίτερα όσα είναι πλούσια σε βιταμίνη C (π.χ. εσπεριδοειδή, πολύχρωμες πιπεριές, ακτινίδια, φράουλες), που είναι απαραίτητη για την αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος.
- Βάλτε στο πιάτο σας πορτοκαλί και σκουροπράσινα λαχανικά, όπως είναι το σπανάκι, τα καρότα και οι ντομάτες, τα οποία είναι πηγές της προβιταμίνης Α, η οποία συμβάλλει στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος.πολυακόρεστων λιπαρών οξέων.
- Τρώτε 2-3 φορές την εβδομάδα παχιά ψάρια, που είναι καλές πηγές πρωτεΐνης, αλλά και ευεργετικών - Μην ξεχνάτε να πίνετε άφθονο νερό σε καθημερινή βάση.
- Προτιμήστε το πράσινο τσάι που, σύμφωνα με έρευνες, έχει φανεί ότι αποτελεί έναν αξιόλογο σύμμαχο στη μάχη κατά της κυτταρίτιδας.
- Κρατηθείτε μακριά από ό,τι μπορεί να επιδεινώσει την κυτταρίτιδα, δηλαδή από το αλάτι -που επιτείνει την κατακράτηση υγρών-, από τα γλυκά και τα αναψυκτικά -που παρέχουν περιττές θερμίδες-, από τα ζωικά λίπη και τα τηγανητά, καθώς και από το αλκοόλ.

πηγή:newsbomb.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου