Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Χοιρινά κότσια σε μαρινάδα μπύρας



            Υλικά που θα χρειαστείτε

4 χοιρινά κότσια (2,5 – 3 κιλά)
1,5 – 2 λίτρα μπύρα     
6 σκελίδες σκόρδο 
3 ξερά κρεμμύδια 
1 κουταλιά σούπας πιπέρι
1,5 κουταλιά σούπας αλάτι
1 κουταλιά ξερό θυμάρι
1 κουταλιά πάπρικα γλυκιά
1 κουταλάκι πάπρικα καυτερή
4 κουταλιές μουστάρδα 
         
      Οδηγίες παρασκευής
      Χοντροκόβετε τις σκελίδες σκόρδου και τα κρεμμύδια και τα ανακατεύεται
     σε μεγάλο  πλαστικό μπολ με όλα τα υλικά της μαρινάδας. Προσθέτετε τα κότσια , σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο όλη  την νύχτα. Αν τα κότσια δεν σκεπάζονται εντελώς, θα πρέπει  να τα γυρίσετε 2 – 3 φορές μέσα στη μαρινάδα.
    Την επομένη προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς. Βάζετε τα κότσια σε ταψί. Στραγγίζετε την μαρινάδα και την κρατάτε. Ρίχνετε λίγη στο ταψί και βάζετε στο φούρνο. Μετά μια ώρα χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 160. Ψήνετε για 3,5 ακόμη ώρες. Σε όλη τη διάρκεια του ψησίματος περιχύνετε με την μαρινάδα.
    Αν θέλετε 2 περίπου ώρες πριν κλείσετε το φαγητό, χοντροκόβετε  πατάτες, τις αλατοπιπερώνετε και τις ρίχνετε στο ταψί. Τις περιχύνετε κι αυτές με μαρινάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου