Θυμάμαι το 1994 ο Γεώργιος Παπανδρέου ως υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων είχε εκδιωχθεί από το Τ.Ε.Ι Καβάλας και είχε θεωρηθεί ...
"persona non grata" . Αυτό που μου έκανε εντύπωση σε αυτό τον άνθρωπο ήταν η ανικανότητα του να μιλήσει , να προβάλλει αντίλογο και η έκφραση του προσώπου του καθώς έφευγε. Μου θύμισε τον "χλαπάτσα" από την σειρά του ΑΝΤ1 , "Της Ελλάδος τα παιδιά" . Μόνο το "θα σας δείξω εγώ, θα δείτε τι θα πάθετε" δεν είπε. Φυσικά κράτησε το λόγο του και πάθαμε αρκετά.....
Από την άλλη μεριά ο Αντώνης Σαμαράς, συγκάτοικος με τον Παπανδρέου στα φοιτητικά χρόνια στις Η.Π.Α , ο οποίος το 1992 πάλευε για την πατρίδα και την Μακεδονία ως δεύτερος Κολοκοτρώνης, εν έτη 2012 παραδίδει την εθνική κυριαρχία στις τράπεζες αφού προεκλογικά δούλεψε κανονικά τον Ελληνικό λαό , λέγοντας ότι δεν θα υπάρξει άλλη μείωση μισθών και συντάξεων και πολλά πολλά άλλα....
Αυτοί οι δύο λοιπόν , αφού ανακάλυψαν ξαφνικά και τελείως αναπάντεχα ότι η Ελλάδα δεν πάει καλά οικονομικά , αποφάσισαν να αναλάβουν δράση για να την σώσουν.
Μέχρι στιγμής λοιπόν τι κατάφεραν;
-Εισαγωγή της Ελλάδας στο Δ.Ν.Τ
-Κούρεμα του χρέους.
-Δανεισμός δισεκατομμυρίων ευρώ από τον μηχανισμό στήριξης και την Ε.Ε με αντάλλαγμα μέτρα που θα εξαφανίσουν το έλλειμμα της χώρας και θα φέρουν επενδύσεις.
Αυτά λοιπόν τα μέτρα έφεραν:
-Ανεργία στο 23,6%
-Οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν την τελευταία τριετία κατά 22,5%
-Η αγορά έχει νεκρώσει και 70.000 επιχειρήσεις εκτιμάται ότι θα βάλουν λουκέτο μέσα στο 2012 εκτός από τις χιλιάδες που έχουν κλείσει έως τώρα.
-Η τιμή της βενζίνης στο 1,95 και συνεχώς ανεβαίνει, ενώ τα εισοδήματα έχουν υποστεί μείωση 25 - 30% κατά μέσο όρο.
-Η υγεία έχει μπει στην εντατική και μόνο οι έχοντες και κατέχοντες θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε αυτήν.
- Το κοινωνικό κράτος έχει εξαφανιστεί και οι αδύναμες ομάδες του πληθυσμού είναι πλέον απροστάτευτες.
-Η φορολογική καταιγίδα δεν έχει τελειωμό και παίρνει ότι έχει απομείνει από τον μισθωτό και τον συνταξιούχο.
-Ετοιμάζεται ξεπούλημα όλων τον κρατικών επιχειρήσεων και των πλουτοπαραγωγικών πηγών μας , σε τιμές κόστους.
-Οι Έλληνες μεταναστεύουν. Όχι μόνο το εργατικό δυναμικό , αλλά και επιστήμονες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανασυγκρότηση της χώρας , αν φυσικά υπήρχε μία στρατηγική ανάπτυξης και ένα σχέδιο για το μέλλον.
- Η ιδιοκτησία σε λίγα χρόνια θα είναι αδύνατη και όλα θα περάσουν στα χέρια των λίγων (ξένων ή Ελλήνων).
-Παράλληλα πολύ λίγα γίνονται για τον έλεγχο της φοροδιαφυγής , για την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος , για την εξάλειψη της γραφειοκρατίας ,για την συγκράτηση των τιμών, για την τήρηση των νόμων και έτσι οδηγούν τον κόσμο προς τα άκρα με την κοινωνική έκρηξη να φαντάζει αναπόφευκτη.
Πάρα πολλοί οικονομολόγοι, εκφράζουν την άποψη ότι αυτή η οικονομική πολιτική δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα.
Επειδή λοιπόν δεν νομίζω ότι άνθρωποι τέτοιας μόρφωσης και τέτοιου επιπέδου , πάσχουν από κάποιο είδος μικροβίου που κατατρώει τα εγκεφαλικά κύτταρα και δεν μπορούν να καταλάβουν τα αυτονόητα, θα πρέπει να απαντήσω σε ένα ερώτημα που γεννιέται.
Γιατί καταστρέφουν την χώρα;
1.Δεν υπάρχει άλλος δρόμος;
2.Υπάρχει κάποιος σκοπός που δεν μπορούμε να δούμε;
Αυτές είναι οι δύο πιο λογικές απαντήσεις που μπορούν να ισχύουν στο παραπάνω ερώτημα. Υπάρχουν βέβαια και άλλες πιθανές απαντήσεις , αλλά θα θεωρηθώ εγκάθετος, φαντασιόπληκτος και κακόβουλος.
Όσο αφορά την πρώτη απάντηση , πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι δρόμοι. Ίσως αν πεινούσαμε λιγότερο αλλά περισσότεροι, ίσως αν χτυπούσαμε το χέρι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.Ίσως αν ζητούσαμε αλλού υποστήριξη. Μπορούσαμε πάλι μέχρι και εκβιασμό να κάναμε , εκμεταλλευόμενοι την γεωπολιτική θέση της Ελλάδας στο κόσμο. Πάντως δεν νομίζω κανένας να διαφωνεί ότι παραδοθήκαμε πολύ εύκολα.
Ερχόμαστε έτσι στην δεύτερη απάντηση στο ερώτημα.Τι σκοπός άραγε μπορεί να υπάρχει πίσω από αυτό που γίνεται;
Αν πάρουμε την ροή των πραγμάτων και την ακολουθήσουμε , πού θα φτάσουμε;
Σε μία Ελλάδα εξαθλίωσης όπου το μεγάλο τμήμα του πληθυσμού θα έχει μόνο τα απαραίτητα προς το ζην(αν τα έχει). Χωρίς ιδιοκτησία , χωρίς φωνή , αφού τα εργατικά συνδικάτα , στο όνομα του γενικότερου καλού δεν θα έχουν καμία δύναμη. Με το νερό το ρεύμα , την υγεία ,την παιδεία , να ανήκει στους ιδιώτες και με ένα κράτος χωρίς καμία εξουσία παρά μόνο αυτή της καταστολής.
Θα υπάρχει όμως και ένα μικρό τμήμα του πληθυσμού , το οποίο ,μαζί με τους ξένους (επενδυτές!!!) θα συγκεντρώσει όλο τον πλούτο της χώρας.
Αυτό το συμπέρασμα δεν είναι αυθαίρετο. Έτσι όπως βαδίζουμε είναι βέβαιο.
Δεν ξέρω αν αυτή είναι η απάντηση στο ερώτημα. Δεν ξέρω αν έχω δίκιο ή όχι. Αυτό που ξέρω είναι ότι όταν ο αφέντης χτυπάει τον δεμένο σκύλο του και τον αφήνει να πεινάσει, τότε ο σκύλος αγριεύει επικίνδυνα.
Αναγνώστης
πηγή:tromaktiko