Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Τι μαρτυρούν οι ασθένειες για την ψυχή μας...

Όταν η ψυχή μας βασανίζεται από κάτι, τότε το ο οργανισμός δημιουργεί μια σειρά ασθενειών για να μας δώσει το μήνυμα ότι κάτι τρέχει. Με λίγα λόγια μια ενόχληση ή μια σοβαρή ασθένεια κάτι θέλουν να μας πουν.

Αλλεργίες: Oι αλλεργίες: είναι αποτέλεσμα μιας παλιάς σύγκρουσης που δεν έχει λυθεί. Aποτελούν αντιδράσεις άρνησης μπροστά σε καταστάσεις που δεν μπορεί κανείς να υποφέρει, ενώ ταυτόχρονα δεν τις συνειδητοποιεί. Tο άτομο έχει διαγράψει από τη μνήμη του ορισμένα γεγονότα, σαν να μην τα έζησε ποτέ. O οργανισμός, παρ' όλα αυτά, γνωρίζει ότι κάτι δεν πάει καλά και αντιδρά. Aυτός είναι και ο σκοπός των αλλεργιών. Nα μας προστατεύει από μια κατάσταση που μας ενοχλεί, αλλά δεν μπορούμε να την προσδιορίσουμε. Σπασμοί: Οι άνθρωποι που υποφέρουν συνήθως από έλλειψη αγάπης, την οποία όμως αγνοούν σε συνειδητό επίπεδο εκδηλώνουν σπασμούς.
Εξαρτήσεις: Τσιγάρο, αλκοόλ, σοκολάτα, ναρκωτικά, ποδόσφαιρο, πολιτική... Όλα είναι εξαρτήσεις που αφορούν ανθρώπους ανίκανους να πάρουν μια σοβαρή απόφαση που είτε αφορά έναν γάμο, είτε τα παιδιά του είτε την καριέρα του.
Κατάθλιψη: Η κατάθλιψη κάνει την εμφάνισή της όταν ο οργανισμός μας έχει κρασάρει. Με λίγα λόγια όταν «δεν πάει άλλο». Η κατάθλιψη παρουσιάζεται σε ανθρώπους που επιθυμούν διακαώς να παραιτηθούν από έναν στόχο, στον οποίον πλέον δεν πιστεύουν. Η κατάθλιψη στην ουσία είναι ένα προειδοποιητικό σήμα του οργανισμού που λέει πως αν δεν σταματήσεις τώρα να κάνεις αυτό που δεν θες, μπορεί να αρρωστήσεις.
Ημικρανίες: Όταν η πίεση που ασκούν πάνω μας άλλοι ή ο ίδιος μας ο εαυτός γίνεται ανυπόφορη ο οργανισμός «απαντά» με ημικρανίες για να μας αφυπνίσει.
Υπέρταση: Από υπέρταση πάσχουν συνήθως άνθρωποι που η οικογένειά τους δεν τους επέτρεπε να εκφράσουν τα συναιθήματά τους. Λανθασμένα πίστεψαν πως η επιβολή στους άλλους γίνεται μόνο μέσω δύναμης. Αυτή την άποψη προσπαθεί να αντιστρέψει ο οργανισμός φέρνοντάς μας αντιμέτωπους με την υπέρταση.


Ψωρίαση: Η Ψωρίαση συνήθως είναι εκδήλωση του φόβου για έναν χωρισμό ή για να μην μείνουμε μόνοι, ή μιας επιθυμίας για αυτονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου