Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011
ΑΦΩΝΟ ΤΟ ΒΒC AΠΟ ΛΟΓΟ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ
Ο χρηματιστής που άφησε άφωνο το BBC...
Ο Alessio Rastani, χρηματιστής, μιλά στο
τηλεοπτικό δίκτυο για τα σχέδια διάσωσης της Ευρωζώνης και λέει απλά και
ξεκάθαρα, αυτό που όλοι γνωρίζουν, αλλά κανείς δε λέει!
Πώς δηλαδή μέσω του...χρηματοπιστωτικού συστήματος η Goldman Sachs ελέγχει ολόκληρο τον
κόσμο, ενώ οι εκάστοτε κυβερνήσεις έχουν απλά τυπικό ρόλο.
πηγή:sibilla
Έκανε προϊσταμένη τη γραμματέα του...
Τι κρίσεις και κουραφέξαλα. Ο πρόεδρος έχει προσωπική άποψη και την επιβάλει...
Έκανε προϊσταμένη τη γραμματέα του...
Από
το aftodioikisi.gr, μέσω "press-gr"
Νέες διαστάσεις στην έννοια «αξιοκρατία» δίνει ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ Κυριάκος Σουλιώτης.
Υπερπηδώντας τα «εμπόδια» 26 υπαλλήλων που προηγούνταν στον πίνακα κατάταξης των κρινόμενων υπαλλήλων, όρισε την 27η στη σειρά, προϊσταμένη του...
Νέες διαστάσεις στην έννοια «αξιοκρατία» δίνει ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ Κυριάκος Σουλιώτης.
Υπερπηδώντας τα «εμπόδια» 26 υπαλλήλων που προηγούνταν στον πίνακα κατάταξης των κρινόμενων υπαλλήλων, όρισε την 27η στη σειρά, προϊσταμένη του...
τμήματος
Περιφερειακών Υπηρεσιών.
Όπως αντιλαμβάνεστε, η κ. Βαρβάρα Ηλιοπούλου (αυτό είναι το όνομα της νέας προϊσταμένης) δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Ήταν μέχρι πρότινος γραμματέας του προέδρου του ΟΠΑΔ.
Άρα έχει δίκιο. Τι κρίσεις και κουραφέξαλα. Ο πρόεδρος έχει προσωπική άποψη και την επιβάλει με το έτσι θέλω.
Όπως αντιλαμβάνεστε, η κ. Βαρβάρα Ηλιοπούλου (αυτό είναι το όνομα της νέας προϊσταμένης) δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Ήταν μέχρι πρότινος γραμματέας του προέδρου του ΟΠΑΔ.
Άρα έχει δίκιο. Τι κρίσεις και κουραφέξαλα. Ο πρόεδρος έχει προσωπική άποψη και την επιβάλει με το έτσι θέλω.
Μάλιστα, η εισήγηση για την κρίση και την κατάταξη των προϊσταμένων αν και έλαβε χώρα στις 21 Νοεμβρίου έγινε με το παλαιό μισθολόγιο (σ.σ. για όσους δεν το θυμούνται, μεταξύ των οποίων, προφανώς και στον κύριο πρόεδρο η στήλη υπενθυμίζει ότι η ισχύς του νέου μισθολογίου ξεκίνησε από την 1η Νοεμβρίου....)
Οι συνταξιούχοι θα την πληρώσουν πάλι
Οι συνταξιούχοι θα την πληρώσουν πάλι. Την ευθανασία μόνο δεν έχουν ακόμα σκεφτεί.
Ο Αινείας, όταν κλήθηκε να διασώσει ό,τι
πολυτιμότερο μπορούσε από την κατεστραμμένη Τροία, χωρίς δεύτερη σκέψη επέλεξε
να πάρει στους ώμους του τον γέροντα πατέρα του.
Στην Αρχαία Ελλάδα δεν υπήρχε μεγαλύτερη
ντροπή, μεγαλύτερη καταισχύνη, από την ασέβεια και την αναλγησία απέναντι στον
γέροντα.
Δεν τους βγαίνουν τα νούμερα με το ασφαλιστικό,
οι συνταξιούχοι θα την πληρώσουν πάλι.
Μόνο την ευθανασία δεν έχουν ακόμα
σκεφτεί.
Και μιλάμε για πληρωμένα δικά τους
λεφτά, που τα καταφάγανε και τώρα λεν δεν έχω δεν σου δίνω!!!
Και μόνο που τα βάλατε με τους γέροντές
μας...
θα καείτε!!
Άνανδροι, αναίσχυντοι, προδότες!!
Σ.Λ.
πηγή:greki
Drive Safely this Xmas!!!
Είναι σοκαριστικό!!!!!!!!!!!!!!
ΠΑΡΑΚΑΛΩ: Υπόψη και κατάλληλη ΠΡΟΩΘΗΣΗ
ιδίως στους ...ζωηρότερους και πιο ανέμελους οδηγούς εξ ημών
δηλαδή σε όλους μας, μετά ένα βαρύ δείπνο και λίγο παραπάνω οινόπνευμα...
ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ ! ! !
Πολύ ισχυρό... Αυτό πρέπει το δεί κάθε άνθρωπος
που έχει τα κλειδιά ενός οχήματος και την ικανότητα της οδήγησης.
Είναι ίσως μία από τις πιο έντονες καμπάνιες που έχουμε δει ποτέ.
Ο αποστολέας γράφει ότι προβάλλεται στην TV της Αυστραλίας
(σιγά μη το 'παιζε η δική μας...)
Αξίζει τον κόπο να το προσέξετε και μετά απλά να πατήστε "Προώθηση"
Ίσως έτσι να σωθεί μια ζωή σήμερα ή αύριο ή στο μέλλον...
http://www.youtube.com/watch_popup?v=Z2mf8DtWWd8
ΠΑΡΑΚΑΛΩ: Υπόψη και κατάλληλη ΠΡΟΩΘΗΣΗ
ιδίως στους ...ζωηρότερους και πιο ανέμελους οδηγούς εξ ημών
δηλαδή σε όλους μας, μετά ένα βαρύ δείπνο και λίγο παραπάνω οινόπνευμα...
ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ ! ! !
Πολύ ισχυρό... Αυτό πρέπει το δεί κάθε άνθρωπος
που έχει τα κλειδιά ενός οχήματος και την ικανότητα της οδήγησης.
Είναι ίσως μία από τις πιο έντονες καμπάνιες που έχουμε δει ποτέ.
Ο αποστολέας γράφει ότι προβάλλεται στην TV της Αυστραλίας
(σιγά μη το 'παιζε η δική μας...)
Αξίζει τον κόπο να το προσέξετε και μετά απλά να πατήστε "Προώθηση"
Ίσως έτσι να σωθεί μια ζωή σήμερα ή αύριο ή στο μέλλον...
'Eνας πρώην μασόνος μαρτυρεί.
VIDEO: H συγκλονιστική ιστορία ενός πρώην μασόνου
‘Ηταν για χρόνια στη μασονία. Είχε μάλιστα μεγάλο «βαθμό» κι όμως κάποια στιγμή δεν άντεξε. Τι τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση; Ποιες εμπειρίες τον σημάδεψαν;
Ο συγκεκριμένος πάντως, δεν δίστασε να περιγράψει μπροστά στην κάμερα, όλα όσα βίωσε…
Μια συγκλονιστική μαρτυρία…
Δείτε το βίντεο…
Ο συγκεκριμένος πάντως, δεν δίστασε να περιγράψει μπροστά στην κάμερα, όλα όσα βίωσε…
Μια συγκλονιστική μαρτυρία…
Δείτε το βίντεο…
πηγή:prionokordela
Γαλακτομικά προϊόντα.Ποιά να διαλέξω;
Πολύτιµο και απαραίτητο -δεν είναι τυχαίο πως αποτελεί την πρώτη µας τροφή- , βιταµίνες του συµπλέγµατος Β, βιταµίνη Α, βιταµίνη D και περιέτο γάλα είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, υδατάνθρακεςχει σηµαντικές ποσότητες ανόργανων αλάτων, όπως το ασβέστιο και ο φώσφορος, που αποτελούν δοµικά υλικά για τον σκελετό.
Τύποι γάλακτος
Στην αγορά διατίθενται πολλοί και διαφορετικοί τύποι γάλακτος. Yπάρχει το κατσικίσιο γάλα, το πρόβειο, ενώ το µεγαλύτερο ποσοστό κατέχει το αγελαδινό. Επίσης, υπάρχουν κατηγοριοποιήσεις που βασίζονται στα λιπαρά που περιέχει το γάλα, στα πρόσθετα που περιλαµβάνει το τελικό προϊόν (όπως ασβέστιο), στη µορφή παστερίωσης. Κάποιες φορές αναφέρεται ακόµη και η ράτσα της αγελάδας από την οποία προήλθε το γάλα.
Το φρέσκο αγελαδινό γάλα, µικρής διάρκειας, τυποποιείται σε: α) «πλήρες», µε όλα τα λιπαρά -τουλάχιστον 3,25%- συνήθως σε µπλε συσκευασία, β) πράσινο, «µε χαµηλά λιπαρά» (2% ή λιγότερο) και γ) «χωρίς λιπαρά», συνήθως σε µοβ συσκευασία.
Την ίδια στιγµή, µπορεί κανείς να βρει αγελαδινό γάλα µε προσθήκη ασβεστίου, προσθήκη λιπαρών Ω-3, εµπλουτισµένο µε βιταµίνη D και E. Επίσης, συµπυκνωµένο γάλα, γάλα για αλλεργικά άτοµα, κεφίρ, ξινόγαλα, γάλα σόγιας, γάλα ρυζιού, αµυγδάλου και βρώµης.
Το φρέσκο αγελαδινό γάλα µικρής διαρκείας, που αποτελεί και τον κυρίαρχο «παίκτη» της αγοράς γαλακτοκοµικών, κρατάει µέχρι και πέντε µέρες από την ηµεροµηνία εµφιάλωσης και παστεριώνεται στους 71,7°C για 15 δευτερόλεπτα τουλάχιστον. Eπίσης, υπάρχει και το φρέσκο γάλα µακράς διαρκείας, που έχει περάσει από υψηλή παστερίωση και µπορεί να συντηρηθεί στο ψυγείο µέχρι και τρεις εβδοµάδες µετά την εµφιάλωση.
Τo γάλα και τα υπόλοιπα γαλακτοκοµικά προϊόντα αποτελούν την κύρια πηγή ασβεστίου, καθώς παρέχουν πάνω από το 70% του συνολικού ασβεστίου που προέρχεται από τη διατροφή. Ελάχιστα άλλα τρόφιµα παρέχουν ασβέστιο σε τόσο συµπυκνωµένες ποσότητες. Επιπλέον, οι φυτικές πηγές του ασβεστίου, όπως τα σκούρα πράσινα λαχανικά (σπανάκι, µπρόκολο) περιέχουν φυτικά και οξαλικά οξέα, τα οποία περιορίζουν την απορρόφηση του ασβεστίου από το έντερο. Είναι, λοιπόν, γενικά δύσκολο να καλύψει κάποιος τις καθηµερινές του ανάγκες σε ασβέστιο, έχοντας αποκλείσει τα γαλακτοκοµικά από τη διατροφή του.
Τι να επιλέξω;
Ιδανική επιλογή, για τους ενήλικες και τα παιδιά άνω των 2 ετών είναι το γάλα και γιαούρτι µε χαµηλά λιπαρά, διότι περιέχουν λιγότερα κορεσµένα λιπαρά οξέα και θερµίδες από τα αντίστοιχα πλήρη.
Το γάλα ή γιαούρτι µε χαµηλά λιπαρά, υπερέχει επίσης του αποβουτυρωµένου, για έναν ακόµη λόγο: όσο περισσότερο λίπος έχει το γάλα, τόσο περισσότερη βιταµίνη D περιέχει, συµβάλλοντας στη µεγαλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισµό.
Το πλήρες γάλα συνιστάται για τα παιδιά ενός έως δύο ετών, εκτός ειδικών εξαιρέσεων, καθώς ορισµένα λιπαρά είναι απαραίτητα για την ανάπτυξή τους σε αυτή την ηλικία. Από την ηλικία των 2 ετών και µετά, οι γονείς καλό θα είναι να αντικαθιστούν σταδιακά το πλήρες γάλα µε γάλα χαµηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.
Είδη γιαουρτιού
- Στραγγιστό (µε διαδικασία αποµάκρυνσης του ορού του γάλακτος). Φτιάχνεται από πλήρες γάλα αγελάδος και ανθόγαλα. Κυκλοφορεί σε πολλές εκδοχές, από light 0%, µέχρι 10% λιπαρά.
- Κλασικό αγελάδας ή πρόβειο (χωρίς ανθόγαλα) µε λιπαρά από 0- 4%. Είναι πιο ρευστό από το στραγγιστό και παρασκευάζεται από αποβουτυρωµένο ή ηµιαποβουτυρωµένο, νωπό ή συµπυκνωµένο γάλα. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν και τα γιαούρτια µε πέτσα (υψηλή συγκέντρωση λιπαρών στην επιφάνεια), από παραδοσιακές γαλακτοκοµικές µονάδες, σε πλαστικές ή πήλινες συσκευασίες.
- Γιαούρτια εµπλουτισµένα µε βιταµίνες Α και D ή προβιοτικά, δηλαδή γιαούρτια µε προσθήκη ουσιών που βοηθούν σε συγκεκριµένα προβλήµατα υγείας. Τα ζωντανά και ενεργά βακτήρια (προβιοτικά), για παράδειγµα, ασκούν θετική επίδραση στη µικροχλωρίδα του εντέρου και στην παραγωγή εντερικών αντισωµάτων, ενώ καταπολεµούν τη δυσκοιλιότητα.
- Επιδόρπια γιαουρτιού µε προσθήκη φρούτων, µελιού, ζάχαρης, µπισκότων, δηµητριακών ή καραµέλας, και συνδυασµούς τους.
Πόσα γαλακτοκομικά πρέπει να καταναλώνουμε;
Ο Παγκόσµιος Οργανισµός Υγείας συστήνει την κατανάλωση τριών µερίδων γαλακτοκοµικών την ηµέρα (1 µερίδα γαλακτοκοµικών αντιστοιχεί σε 1 ποτήρι γάλα, 1 κεσεδάκι γιαούρτι ή 30-60 γραµµ. τυρί) για να καλυφθούν οι καθηµερινές ανάγκες του οργανισµού σε ασβέστιο. Ένα φλιτζάνι γάλα, πλήρες ή αποβουτυρωµένο, περιέχει 300 mg ασβεστίου. Η συνισταµένη δοσολογία είναι τουλάχιστον 1000mg ασβεστίου ηµερησίως. Κατά τη διάρκεια περιόδων όπου οι ανάγκες είναι αυξηµένες, όπως η εγκυµοσύνη, ο θηλασµός, η εφηβεία και τα πρώτα χρόνια µετά την εµµηνόπαυση, η συνιστώµενη κατανάλωση γαλακτοκοµικών µπορεί να αυξηθεί κατά µία µερίδα. Εναλλακτικά, η κατανάλωση εµπλουτισµένων µε ασβέστιο και βιταµίνη D γαλακτοκοµικών προϊόντων µπορεί να οδηγήσει στη κάλυψη των ηµερήσιων αναγκών σε ασβέστιο, χωρίς να απαιτείται η κατανάλωση επιπλέον µερίδων γάλακτος, γιαουρτιού ή τυροκοµικών. Η βιταµίνη D παίζει σηµαντικό ρόλο στην εντερική απορρόφηση του ασβεστίου, συµβάλλει σε όλη τη διαδικασία ανάπτυξης του σκελετού και έχει αντικαρκινική δράση.
Γιαούρτι ή γάλα;
Το γιαούρτι είναι µία εύπεπτη, ελαφριά και θρεπτική τροφή, ιδανική για όλες τις ηλικίες. Περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά σε µεγάλες ποσότητες, παρέχοντας λίγες σχετικά θερµίδες και είναι πλούσιο σε ασβέστιο, πρωτεΐνες, φώσφορο και βιταµίνες. Έχει όλα τα συστατικά του γάλακτος, επειδή όµως βρίσκεται σε συµπυκνωµένη µορφή, περιέχει περισσότερο ασβέστιο και πρωτεΐνες. Το γαλακτικό οξύ που περιέχει, έχει αντισηπτικές ιδιότητες για το πεπτικό σύστηµα, εµποδίζοντας την ανάπτυξη επιβλαβών µικροοργανισµών. Επιπλέον, περιέχει προβιοτικά που βοηθούν στην καταπολέµηση της δυσκοιλιότητας και των φλεγµονωδών νόσων του εντέρου. Όταν υπάρχει δυσανεξία στη λακτόζη που περιέχει το γάλα, το γιαούρτι αποτελεί την ιδανικότερη εναλλακτική λύση για τη λήψη του απαραίτητου ασβεστίου.
Του Παναγιώτη Κλειάσιου,
Κλινικού Διαιτολόγου – Διατροφολόγου
Κλινικού Διαιτολόγου – Διατροφολόγου
πηγή:life positive
Τροφές για χαρά και κατά της μελαγχολίας.
Αν και οι περισσότεροι από εµάς αγνοούν πως η κατανάλωση ορισµένων τροφών µπορεί να αλλάξει τη χηµεία του εγκεφάλου και πως ό,τι τρώµε επιδρά στον ψυχισµό µας, πολυάριθµες έρευνες αναφέρουν ότι συγκεκριµένες θρεπτικές ουσίες, που ανιχνεύονται στα τρόφιµα, επηρεάζουν την ποσότητα 5-6 νευροδιαβιβαστών, που παράγονται από τον εγκέφαλο, µπορούν κατά συνέπεια να ρυθµίσουν τα επίπεδα της διάθεσης και του στρες.
Έτσι, κάποιες τροφές µπορούν να ρίξουν τη διάθεσή µας, ενώ άλλες να την ανεβάσουν.
Η διατροφή επηρεάζει συνήθως τους νευροδιαβιβαστές σεροτονίνη, ντοπαµίνη και νοραδρεναλίνη.Οι αλλαγές της συγκέντρωσης της σεροτονίνης στον εγκέφαλο σχετίζονται µε αλλαγές της συµπεριφοράς, της συναισθηµατικής κατάστασης και της ψυχικής διάθεσης. Η ντοπαµίνη συνδέεται µε την κινητοποίηση και την εγρήγορση, ενώ η νοραδρεναλίνη έχει σχέση µε την διάθεση, την ενέργεια και την απόδοση.
Η επίδραση των τροφών στην ποσότητα αυτών των νευροδιαβιβαστών και στον οργανισµό, γίνεται αισθητή περίπου 1,5 -2 ώρες µετά την κατανάλωσή τους. Ποιες είναι όµως οι τροφές της… χαράς;Σοκολάτα
Η σοκολάτα περιέχει περισσότερες από 300 χηµικές ουσίες, κάποιες από τις οποίες έχουν δράση παρόµοια µε αυτή των κανναβοειδών. Επιδρούν σε νευροϋποδοχείς του εγκεφάλου που εκκρίνουν την ντοπαµίνη, η οποία φέρνει ευφορία. Επίσης, στη σοκολάτα περιέχεται η ανανδαµίδη, ένα λιπίδιο που µπορεί να διαφοροποιήσει τη διάθεσή µας, αλλά και τρυπτοφάνη, που µεταβολίζεται στη σεροτονίνη.
Σύµφωνα µε έρευνα Ολλανδών επιστηµόνων, οι άνδρες που έτρωγαν µικρή ποσότητα σοκολάτας καθηµερινά είχαν χαµηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης και χαµηλότερα ποσοστά καρδιακών παθήσεων, αλλά και καλύτερη διάθεση.
ΤσάιΟλοένα και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια αναφέρεται ότι το τσάι δεν βελτιώνει µόνο την πνευµατική κατάσταση, αλλά και τη διάθεση. Αυτό οφείλεται κυρίως σε δυο φυσικές ουσίες που περιέχει το τσάι: την καφεΐνη και την θειανίνη, η οποία βοηθά την λειτουργία του εγκεφάλου, χωρίς να προκαλεί την νευρικότητα που δηµιουργεί η καφεΐνη.
ΑλκοόλΕίναι αποδεδειγµένο επιστηµονικά ότι η µέτρια κατανάλωση αλκοόλ, βοηθά στη χαλάρωση. Μεγάλες ποσότητες όµως, µπορούν να µειώσουν την διάθεση του ατόµου, εντείνοντας το στρες και να προκαλέσουν διαταραγµένο ύπνο. Ανάλογα µε την ποσότητα αλκοόλ που θα καταναλώσετε, µπορεί να περάσετε απότοµα από την αίσθηση χαλάρωσης στην υπερένταση και στη δυσκολία συγκέντρωσης.Τρόφιµα ολικής αλέσεωςΟι µη επεξεργασµένες τροφές, όπως τα τρόφιµα ολικής αλέσεως, τα φασόλια, οι σπόροι και τα αυγά, έχουν την ιδιότητα να διατηρούν σε φυσιολογικά επίπεδα τη χηµεία του εγκεφάλου.
ΚαρύδιαΤα καρύδια θεωρούνται εδώ και καιρό ως µία «τροφή του εγκεφάλου». Πλέον όµως, γνωρίζουµε πως είναι και µια άριστη πηγή ωµέγα-3 απαραίτητων λιπαρών οξέων, που «φροντίζει» τα κύτταρα του εγκεφάλου και τη διάθεση, γιατί βοηθά τους νευροδιαβιβαστές να λειτουργούν σωστά.
ΨάριαΜελέτες έχουν δείξει ότι οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν µικρότερο κίνδυνο να εµφανίσουν συµπτώµατα κατάθλιψης, όταν καταναλώνουν µεγάλες ποσότητες ψαριών, ιδιαίτερα λιπαρών ψαριών, όπως ο σολοµός, καθώς είναι πλούσια σε ωµέγα-3 λιπαρά οξέα. Τα ωµέγα-3 λιπαρά, που περιέχονται στα ψάρια, φαίνεται να επηρεάζουν θετικά τη διάθεση, ενώ έχουν συσχετιστεί µε µειωµένο κίνδυνο κατάθλιψης µετά τον τοκετό. Καλές πηγές ωµέγα-3 λιπαρών είναι η ρέγκα, η πέστροφα, ο σολοµός, οι σαρδέλες και ο τόνος.
ΦακέςΑποτελούν άριστη πηγή φυλλικού οξέος, που είναι απαραίτητο για τη διάθεση και την καλή λειτουργία των νεύρων. Mελέτη του Χάρβαρντ έδειξε ότι το 38% των γυναικών που πάσχουν από κατάθλιψη, έχουν έλλειψη φυλλικού οξέος. Αν και οι ερευνητές δεν έχουν ακόµη καταλάβει πλήρως τη σύνδεση, η συγκεκριµένη ουσία φαίνεται να επηρεάζει το µεταβολισµό της σεροτονίνης, της ντοπαµίνης και της νοραδρεναλίνης. Kαλές πηγές φυλλικού οξέος αποτελούν τα εµπλουτισµένα δηµητριακά πρωινού, τα σκουροπράσινα λαχανικά, όπως το σπανάκι και το µπρόκολο, το συκώτι και τα φασόλια.
Πηγή: Life Positive
Έτσι, κάποιες τροφές µπορούν να ρίξουν τη διάθεσή µας, ενώ άλλες να την ανεβάσουν.
Η διατροφή επηρεάζει συνήθως τους νευροδιαβιβαστές σεροτονίνη, ντοπαµίνη και νοραδρεναλίνη.Οι αλλαγές της συγκέντρωσης της σεροτονίνης στον εγκέφαλο σχετίζονται µε αλλαγές της συµπεριφοράς, της συναισθηµατικής κατάστασης και της ψυχικής διάθεσης. Η ντοπαµίνη συνδέεται µε την κινητοποίηση και την εγρήγορση, ενώ η νοραδρεναλίνη έχει σχέση µε την διάθεση, την ενέργεια και την απόδοση.
Η επίδραση των τροφών στην ποσότητα αυτών των νευροδιαβιβαστών και στον οργανισµό, γίνεται αισθητή περίπου 1,5 -2 ώρες µετά την κατανάλωσή τους. Ποιες είναι όµως οι τροφές της… χαράς;Σοκολάτα
Η σοκολάτα περιέχει περισσότερες από 300 χηµικές ουσίες, κάποιες από τις οποίες έχουν δράση παρόµοια µε αυτή των κανναβοειδών. Επιδρούν σε νευροϋποδοχείς του εγκεφάλου που εκκρίνουν την ντοπαµίνη, η οποία φέρνει ευφορία. Επίσης, στη σοκολάτα περιέχεται η ανανδαµίδη, ένα λιπίδιο που µπορεί να διαφοροποιήσει τη διάθεσή µας, αλλά και τρυπτοφάνη, που µεταβολίζεται στη σεροτονίνη.
Σύµφωνα µε έρευνα Ολλανδών επιστηµόνων, οι άνδρες που έτρωγαν µικρή ποσότητα σοκολάτας καθηµερινά είχαν χαµηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης και χαµηλότερα ποσοστά καρδιακών παθήσεων, αλλά και καλύτερη διάθεση.
ΤσάιΟλοένα και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια αναφέρεται ότι το τσάι δεν βελτιώνει µόνο την πνευµατική κατάσταση, αλλά και τη διάθεση. Αυτό οφείλεται κυρίως σε δυο φυσικές ουσίες που περιέχει το τσάι: την καφεΐνη και την θειανίνη, η οποία βοηθά την λειτουργία του εγκεφάλου, χωρίς να προκαλεί την νευρικότητα που δηµιουργεί η καφεΐνη.
ΑλκοόλΕίναι αποδεδειγµένο επιστηµονικά ότι η µέτρια κατανάλωση αλκοόλ, βοηθά στη χαλάρωση. Μεγάλες ποσότητες όµως, µπορούν να µειώσουν την διάθεση του ατόµου, εντείνοντας το στρες και να προκαλέσουν διαταραγµένο ύπνο. Ανάλογα µε την ποσότητα αλκοόλ που θα καταναλώσετε, µπορεί να περάσετε απότοµα από την αίσθηση χαλάρωσης στην υπερένταση και στη δυσκολία συγκέντρωσης.Τρόφιµα ολικής αλέσεωςΟι µη επεξεργασµένες τροφές, όπως τα τρόφιµα ολικής αλέσεως, τα φασόλια, οι σπόροι και τα αυγά, έχουν την ιδιότητα να διατηρούν σε φυσιολογικά επίπεδα τη χηµεία του εγκεφάλου.
ΚαρύδιαΤα καρύδια θεωρούνται εδώ και καιρό ως µία «τροφή του εγκεφάλου». Πλέον όµως, γνωρίζουµε πως είναι και µια άριστη πηγή ωµέγα-3 απαραίτητων λιπαρών οξέων, που «φροντίζει» τα κύτταρα του εγκεφάλου και τη διάθεση, γιατί βοηθά τους νευροδιαβιβαστές να λειτουργούν σωστά.
ΨάριαΜελέτες έχουν δείξει ότι οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν µικρότερο κίνδυνο να εµφανίσουν συµπτώµατα κατάθλιψης, όταν καταναλώνουν µεγάλες ποσότητες ψαριών, ιδιαίτερα λιπαρών ψαριών, όπως ο σολοµός, καθώς είναι πλούσια σε ωµέγα-3 λιπαρά οξέα. Τα ωµέγα-3 λιπαρά, που περιέχονται στα ψάρια, φαίνεται να επηρεάζουν θετικά τη διάθεση, ενώ έχουν συσχετιστεί µε µειωµένο κίνδυνο κατάθλιψης µετά τον τοκετό. Καλές πηγές ωµέγα-3 λιπαρών είναι η ρέγκα, η πέστροφα, ο σολοµός, οι σαρδέλες και ο τόνος.
ΦακέςΑποτελούν άριστη πηγή φυλλικού οξέος, που είναι απαραίτητο για τη διάθεση και την καλή λειτουργία των νεύρων. Mελέτη του Χάρβαρντ έδειξε ότι το 38% των γυναικών που πάσχουν από κατάθλιψη, έχουν έλλειψη φυλλικού οξέος. Αν και οι ερευνητές δεν έχουν ακόµη καταλάβει πλήρως τη σύνδεση, η συγκεκριµένη ουσία φαίνεται να επηρεάζει το µεταβολισµό της σεροτονίνης, της ντοπαµίνης και της νοραδρεναλίνης. Kαλές πηγές φυλλικού οξέος αποτελούν τα εµπλουτισµένα δηµητριακά πρωινού, τα σκουροπράσινα λαχανικά, όπως το σπανάκι και το µπρόκολο, το συκώτι και τα φασόλια.
Πηγή: Life Positive
Οι Έλληνες δεν μπορούν πλέον να βρουν καταφύγιο στο κράτος!
Τι λέει ο καθηγητής Κοινωνιολογίας Κωνσταντίνος
Τσουκαλάς
Οι πολίτες δεν μπορούν πλέον να βρουν καταφύγιο στο
κράτος, επισημαίνει ο καθηγητής Κοινωνιολογίας Κωνσταντίνος Τσουκαλάς. Αναφέρει
συγκεκριμένα: "Όλες οι στρατηγικές επιβίωσης καταρρέουν. Το κράτος δεν είναι
πλέον καταφύγιο των ανθρώπων. Η οικογένεια γίνεται όλο και πιο εύθραυστη και
παίζει ολοένα και πιο δύσκολα τον προστατευτικό της ρόλο.
Όταν εξαφανίζονται ταυτόχρονα όλα τα μέσα προστασίας που διαθέτει μια κοινωνία, αυτό δημιουργεί μεγάλο κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης».Και προσθέτει: "Για τους πολιτικούς που εναλλάσσονταν στην εξουσία το κράτος ήταν ο άξονας μιας πελατειακής πολιτικής, που στερέωνε τη θέση τους: εσύ με ψηφίζεις, εγώ βρίσκω μια θέση για τα μέλη της οικογένειάς σου.
Για τους
Έλληνες, το κράτος είναι μια απόμακρη οντότητα από την οποία πρέπει να
φυλάγονται, και την οποία δεν μπορεί κανείς να πλησιάσει παρά μόνο για να
αντλήσει όφελος".
πηγή:κάτοψη με άποψη
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)