Μια από τις δημοφιλέστερες σάλτσες του
κόσμου. Η μαγιονέζα συνοδεύει σαλάτες, κρεατικά και φυσικά ψαρικά. Δεν
θα χρειαστείς περισσότερα από 10-15 λεπτά για να την ετοιμάσεις.
Πρόσθεσε σιγά-σιγά το υπόλοιπο λάδι μέχρι η μαγιονέζα να "στέκεται"
Συστατικά
- 2 κρόκοι ολόφρεσκων αυγών
- Σπορέλαιο (ηλιέλαιο ή σησαμέλαιο)
- ελάχιστο αλάτι,
- ελάχιστο πιπέρι λευκό
- χυμός λεμονιού
- μια κουταλιά βραστό νερό
Τρόπος μαγειρέματος
Ρίξε σε ένα μίξερ τους κρόκκους των αυγών, λίγο αλάτι, πιπέρι, μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές λάδι
Ανακάτεψε βάζοντας αρχικά το μίξερ στη μικρή ταχύτητα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου