Συμβουλέψτε τον να μην βάζει ποτέ το κρέας σε ανοιχτή φωτιά με κατακόκκινα κάρβουνα. Μία φλόγα που καίει είναι αποτέλεσμα ατελούς καύσης, η φωτιά θα αποχρωματίσει το κρέας και θα το κάνει κάρβουνο, με αποτέλεσμα να μαυρίσει από έξω και να μην ψηθεί σχεδόν καθόλου από μέσα. Το κρέας σας θα ψηθεί καλά όταν τα κάρβουνα σας έχουν μαύρο χρώμα. Μην γυρνάτε ποτέ το κρέας με πιρούνι, η πιρουνιές πάνω στην σάρκα θα την κάνουν να χάσει τους χυμούς της και να γίνει το κρέας σκληρό και στυφό. Μία σπάτουλα είναι ιδανική για να κάνει αυτή τη δουλειά. Και για το τέλος, μην ξεχνάτε να προσθέτετε τις σος λίγο πριν βγάλετε τα κρέατα σας από τη φωτιά, έτσι θα πάρουν γεύση και δεν θα κινδυνέψουν να σας καούν.
Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011
Μικρά μυστικά για το κυριακάτικο μπάρμπεκιου
Συμβουλέψτε τον να μην βάζει ποτέ το κρέας σε ανοιχτή φωτιά με κατακόκκινα κάρβουνα. Μία φλόγα που καίει είναι αποτέλεσμα ατελούς καύσης, η φωτιά θα αποχρωματίσει το κρέας και θα το κάνει κάρβουνο, με αποτέλεσμα να μαυρίσει από έξω και να μην ψηθεί σχεδόν καθόλου από μέσα. Το κρέας σας θα ψηθεί καλά όταν τα κάρβουνα σας έχουν μαύρο χρώμα. Μην γυρνάτε ποτέ το κρέας με πιρούνι, η πιρουνιές πάνω στην σάρκα θα την κάνουν να χάσει τους χυμούς της και να γίνει το κρέας σκληρό και στυφό. Μία σπάτουλα είναι ιδανική για να κάνει αυτή τη δουλειά. Και για το τέλος, μην ξεχνάτε να προσθέτετε τις σος λίγο πριν βγάλετε τα κρέατα σας από τη φωτιά, έτσι θα πάρουν γεύση και δεν θα κινδυνέψουν να σας καούν.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου