Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΓΑΠ πάσχει από "σύνδρομο Καντάφι";




  • Στα όρια διάλυσης το ΠΑΣΟΚ λόγω αλαζονείας και… καρέκλας
Η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε ό,τι είχαμε αντιληφθεί τόσα χρόνια για το κόμμα που κυβέρνησε. Πως ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται σε άλλο Γαλαξία και πως τα υπόλοιπα κορυφαία στελέχη, που ακόμη παίρνουν αποφάσεις για την Ελλάδα, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα.
Όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση αποδεικνύουν ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στα όρια της διάλυσης είτε λόγω της αλαζονείας του αρχηγού του που θεωρεί το κόμμα οικογενειακή υπόθεση, είτε λόγω της φαγωμάρας των κορυφαίων που βλέπουν τον εαυτό τους ως τους σωτήρες της πατρίδας.

Αλλά από την άλλη, γιατί θα πρέπει να ασχολούμαστε με ένα κόμμα που διέλυσε τη χώρα; Και ποιον ενδιαφέρει εν πάση περιπτώσει πότε θα ξεκαθαρίσουν τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ;

Επί της ουσίας ο Γ. Παπανδρέου, αφού στήριξε τον Λ. Παπαδήμο πήγε στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου για να πει στους συναγωνιστές του ότι θα πρέπει να… ξαναγίνει Πολιτικό Συμβούλιο μετά την Πρωτοχρονιά. Όπως έκανε και όταν ήταν πρωθυπουργός, δεν πήρε καμιά απόφαση κι άφησε τα πάντα να σέρνονται, παρά την ασφυκτική πίεση που δέχεται να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Ο κ. Παπανδρέου μοιάζει με τους παλιούς κομμουνιστές που έκαναν συνεδριάσεις στις ΚΟΒΕΣ και για να λάβουν απόφαση έφτιαχναν πέντε – έξι επιτροπές μέχρι να καταλήξουν σε ακόμη μια συνεδρίαση.

Οι δελφίνοι ήταν συνεννοημένοι και το ανέμεναν. Και οι τρεις ζήτησαν να ανοίξει τώρα, πριν τις 15 Ιανουαρίου το θέμα της διαδοχής.
Ο Βενιζέλος, που έχει κάνει του κόσμου της συμφωνίες με την διαπλοκή, τόνισε ότι ως τις 15 Ιανουαρίου πρέπει να έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες, ότι θέλει καθαρές λύσεις και σταθερή ηγεσία και ότι το θέμα της διαδοχής πρέπει να έχει τελειώσει πριν την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης. Ο Βενιζέλος θέλει ένα πολιτικό χρόνο δύο μηνών για να ετοιμαστεί για εθνικές εκλογές στην περίπτωση που κερδίσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Περισσότερο από όλους πίεσε ο Λοβέρδος, που «αξιοποίησε» και τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ και πρώην νομάρχη Γιάννη Μίχα (που εμπλέκεται στο σκάνδαλο με τα γερμανικά υποβρύχια). «Από την εισήγηση προκύπτει ασάφεια. Δυστυχώς, και πάλι ασάφεια. Είπατε πως θα πράξετε το καθήκον σας, ποιο, όμως, από όλα ; Η ασάφεια αυτή περιπλέκει τα πράγματα. Ποιος άραγε ωφελείται από αυτήν ; Κατά τη γνώμη μου κανένας», είπε ο Λοβέρδος, που πρότεινε το μοντέλο της σύντομης διαδικασίας που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Φεβρουάριο. Ο Λοβέρδος είπε να μην γίνει καμία περιοδεία, να αξιοποιηθεί το διαδίκτυο για τον εσωκομματικό διάλογο, οι υποψήφιοι να μην πηγαίνουν στις Νομαρχιακές Οργανώσεις και να αρχίσουν τηλεοπτικές εμφανίσεις 3 μέρες πριν την κάλπη.

Ο Χρυσοχοϊδης δήλωσε ότι στηρίζει ολόθερμα την κυβέρνηση Παπαδήμου (ξεχνώντας όσα έχει πει εναντίον του μνημονίου…). Για τα εσωκομματικά πρότεινε ένα «οδικό χάρτη» με απολογισμό, ανασύνταξη και εκλογή ηγεσίας και οργάνων, πριν τις εθνικές εκλογές. Μάλιστα υπενθύμισε στον ΓΑΠ ότι «όπως επανειλημμένα έχετε τονίσει δεν είμαστε στην πολιτική για την καρέκλα αλλά για να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον», ενώ συμπλήρωσε ότι «δεν ταιριάζει στο ΠΑΣΟΚ το μετέωρο βήμα του πελαργού».

Αυτοδιάλυση και επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ για να εκφράσει το κέντρο και την αριστερά ζήτησε η Διαμαντοπούλου.

Υ.Γ.
1. Στα πολλά ταξίδια του στην Λιβύη μήπως ο ΓΑΠ προσεβλήθη από το … “σύνδρομο Καντάφι” και δεν εννοεί να ξεκολλήσει με τίποτα από την καρέκλα;
2. Μου άρεσε πολύ ένας τίτλος που γράφτηκε σήμερα σε κάποιο site. «Ο Γιώργος έχει ραντεβού με την ιστορία». Φοβερό, με μια επισήμανση. Η ιστορία το ξέρει αυτό;
3. Να κάνουμε μια πρόταση στον κ. Παπανδρέου; Μήπως να ζητήσει δημοψήφισμα για το αν πρέπει να φύγει και πότε από το κόμμα;

πηγή:kostasxan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου