Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Καφετιέρες, μελάνια inkjet και μια φοβερή ελληνική πατέντα


Πατήστε εδώ για τον διαγωνισμό Λουμίδη για αυτή την καφετιέρα

Πατήστε εδώ για τον σύντομο οδηγό επιλογής καφετιέρας
Μόλις είδα τις πρώτες μηχανές καφέ με κάψουλα, σαν άνθρωπος της τεχνολογίας κατάλαβα το κόλπο.  Τι κι αν με παρακαλάγανε διάφοροι ανόητοι που είχαν πάρει μηχανή Nespresso, ήταν προφανές. Τις πουλάνε κάτω από το κόστος για να σε εγκλωβίσουν με τα ανταλλακτικά.  Όπως ακριβώς με τα μελάνια για τους εκτυπωτές!  Ρε, σε εμάς πάτε να κάνετε τέτοια;
0.43 ευρώ μέσο όρο έχει μια κάψουλα.  Ένας καλός espresso χύμα είναι στα 30 ευρώ το κιλό.   Δηλαδή 0.25 ευρώ για την μερίδα των 8 γραμμαρίων που απαιτεί ο σωστός espresso.   Δηλαδή αν πίνεις 4 καφέδες την ημέρα (2-3 εσύ αλλά είναι και οι Κυριακές που έχεις κόσμο…) επί 0.18 ευρώ η διαφορά, επί 365 μέρες, έχεις 260 ευρώ κέρδος αν αγοράσεις μια υπεραυτόματη μηχανή καφέ που αλέθει από ότι οι “φτηνές” με κάψουλα.   Αν είναι για εταιρική χρήση, δηλαδή πάνω από 4 καφέδες την ημέρα μέσο όρο, το κέρδος είναι ακόμα μεγαλύτερο.
Σαν τους μεγάλους εκτυπωτές δηλαδή!  Βάλ’τε ότι στις υπεραυτόματες γλιτώνεις και θέματα συντήρησης (εδώ ο αναλυτικός μου οδηγός για την επιλογή τύπου καφετιέρας) οπότε και πιθανές βλάβες/ανταλλακτικά από κακή χρήση, σε δυο χρόνια έχουν βγάλει την διαφορά τιμής.
Αλλά γιατί δεν βγάζει κάποιος το αντίστοιχο του γεμίσματος μελανιών;  Δεν μπορεί να είναι πατενταρισμένο ένα πλαστικό κουβαδάκι με καφέ!  Σίγουρα κάθε μηχανή έχει δικό της επίπεδο αλέσματος αλλά εδώ το κάνουν για εκτυπωτές με πολύπλοκα χαρακτηριστικά και διάδραση μηχανικών μερών με υγρά ακριβείας, δεν θα γίνεται με τον καφέ;   Θέλω να μπαίνω στο καφεκοπτείο (ή μπορεί να το πουλάνε και όσοι γεμίζουν μελάνια!)  να διαλέγω όποιον καφέ θέλω (όχι τα 5-6 μόνο διαθέσιμα τώρα σε κάψουλα) και να τους λέω για ποιά μηχανή το θέλω.
Η ελληνική αυτή πατέντα (ψάχνουμε ιδέες για εξαγωγές παιδιά – οικονομική κρίση!) θα κάνει θραύση.  Χαρίζω την ιδέα σε όποιον Έλληνα την πρωτοφτιάξει.

πηγή:alexartisia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου