Θεωρίες Συνωμοσίας
"Τα μεγάλα μυστικά κρύβονται πάντα σε κοινή θέα"
Άλντους Χαξλεϋ
|
Επίσημη Εκδοχή
Για πολλά χρόνια η πολιτεία αρνούνταν ακόμα και για την ύπαρξη του φαινομένου chemtrail. Καθώς όμως οι καταγγελίες και οι επιστολές με τον καιρό αυξάνονταν, η απάντηση που δόθηκε ήταν πως τα συγκεκριμένα αεροπλάνα ψεκάζουν αυτές τις αέριες μάζες, έχοντας ως στόχο την επιβράδυνση του φαινομένου του θερμοκηπίου, ώστε να μειωθεί ο ρυθμός αύξησης της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη. Μια άλλη όχι και τόσο δημοφιλής εκδοχή, είναι πως οι ψεκασμοί πραγματοποιούνται, για να αυξηθεί η αγωγιμότητα της ατμόσφαιρας σε ηλεκτρομαγνητική ενέργεια έτσι ώστε να διευκολυνθεί η λειτουργία του HAARP (High-Frequency Active Auroral Research Program) στην Αλάσκα. Το αμερικανικό στρατιωτικό επιτελείο ισχυρίζεται ότι ο σκοπός αυτού του συστήματος είναι η έρευνα των δυνατοτήτων της ιονόσφαιρας.Θεωρία Συνωμοσίας
:Όπως προαναφέραμε, πολλοί ήταν αυτοί που λόγω συχνής παρατήρησης, αποφάσισαν να κινητοποιηθούν και κατέθεσαν ερωτήσεις στο Υπουργείο περιβάλλοντος. Η απάντηση που λάμβαναν, εάν τη λάμβαναν, ήταν πως τέτοια δράση δεν υφίσταται στην Ελλάδα και πως η ουρές που σχηματίζονται, είναι οι συνηθισμένες ουρές που αφήνει πίσω του ένα αεροπλάνο. Στη συνέχεια και αφού ο αριθμός των παρατηρήσεων και των καταγγελιών αυξήθηκε, κάποιοι πολίτες, προχώρησαν σε ανεξάρτητη χημική έρευνα ώστε να διαπιστώσουν τι πραγματικά ισχύει και τι όχι. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι "χημικές ουρές" διασπείρουν στην ατμόσφαιρα μικροσκοπικά σωματίδια αποτελούμενα από οξείδια του αλουμινίου και οξείδια του βαρίου. Αξίζει να σημειώσουμε πως γενικότερα η εισπνοή αερίων προερχομένων από αεροσκάφη προκαλεί προβλήματα υγείας, κυρίως αναπνευστικά, καθώς και η εισπνοή πυριτίου (αφορά τα πολυμερή) προκαλεί σιλίκωση, η οποία είναι βαριά πνευμονολογική βλάβη.Όσο αφορά τις χημικές ουρές τώρα τα οξείδια του βαρίου και του αλουμινίου μπορούν να προκαλέσουν:
1.αρνητικές επιπτώσεις στη μνήμη και την ικανότητα συγκέντρωσης,
2.Παρόμοια συμπτώματα με τη νόσο Alzheimer,
3.Χρόνια κόπωση (μέσω χρόνιας αύξησης του μυϊκού τόνου),
4.καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος, αυξάνοντας την πιθανότητα νόσου.
5.Δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
Οι υποστηρικτές της θεωρίας αυτής μας λένε επίσης πως οι ψεκασμοί γίνονται οριζόντια και μετά κάθετα. Δηλαδή τα αεροπλάνα ψεκάζουν μερικές φορές προς μια κατεύθυνση και μετά αλλάζουν πορεία κατά 90 περίπου μοίρες έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα πλέγμα από αέριες μάζες. Σημαντικό επίσης στοιχείο, είναι το γεγονός ότι τα εν λόγω αεροπλάνα, δεν γίνονται αντιληπτά στα ραντάρ των αεροσκαφών και κανείς δεν ξέρει από ποιο σημείο εκτελούν τις πτήσεις τους.
Η γνώμη των ειδικών
Ο Χρ. Γεωργίου, αναπληρωτής καθηγητής βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, λέει: «Η ύπαρξη τέτοιων ιχνών στον ουρανό βασίζεται τόσο σε βιντεοσκοπημένες καταγραφές τους σαν ουρές άσπρου καπνού (π.χ. στην Καλιφόρνια, στον Καναδά, ακόμη και στην Αίγινα), που παραμένουν στον ουρανό πολύ περισσότερο από το μισό περίπου λεπτό (που διαρκούν οι συνήθεις εξατμίσεις των αεροπλάνων), όσο και σε αναλύσεις βρόχινου νερού που έδειξαν την ύπαρξη υπολειμμάτων αλουμινίου 7 φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο στην πόλη Εσπανιόλα του Καναδά. Η χρήση των χημικών ιχνών είναι επιστημονικά εφικτή εδώ και πολλά χρόνια, με δεδομένο ότι είχαν προταθεί και για στρατιωτικούς σκοπούς από αμερικανούς επιστήμονες».
Ο χημικός και πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ Ν. Κατσαρός τονίζει ότι οι «χημικές ουρές» μέχρι σήμερα ούτε έχουν επιβεβαιωθεί αλλά ούτε έχουν απορριφθεί. Αναρωτιέται, αφού πρόκειται για πειράματα που θα λύσουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, γιατί η επιστημονική κοινότητα δεν τα γνωρίζει ώστε να μπορεί να συμβάλλει;
Σχετικά με τους αεροψεκασμούς ο καθηγητής πυρηνικής και σωματιδιακής φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Γεράνιου, είπε: «Ακόμη και εάν υφίστανται, οι ψεκασμοί δεν μπορούν να διαμορφώσουν το κλίμα (ραγδαίες πλημμύρες), μπορούν μόνο να μολύνουν την ατμόσφαιρα εάν είναι τοξικοί»
Videos
Προτείνουμε ακόμα το ντοκιμαντέρ "τι στο καλό ψεκάζουν" το οποίο υπάρχει με ελληνικούς υπότιτλους στο διαδίκτυο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου