Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Νέο κόμμα «προσωπικοτήτων» δίκην Παπαδήμου;

του Ιωάννη Δέμου

Σιγά-σιγά, το κάδρο συμπληρώνεται!
Στην πρώτη σελίδα του Κυριακάτικου φύλλου της Καθημερινής διαβάζουμε: "Νέο κόμμα από διακεκριμένους πολίτες εν όψει. Συνάντηση την Πέμπτη".
 
Ηγέτη με το προφίλ του κ. Λουκά Παπαδήμου αναζητούν πολίτες που ναι μεν δεν έχουν ενεργό ανάμειξη στην πολιτική, όμως μετέχουν σε πολιτικές οργανώσεις του φιλελεύθερου χώρου. Θα συναντηθούν την Πέμπτη φιλοδοξώντας να κατέλθουν από κοινού στις εκλογές. Μάλιστα, όπως διαμηνύουν, απαράβατη προϋπόθεση για να γίνει εφικτή και η δική τους συμμετοχή είναι να μην υπάρχει συμμετοχή πολιτικών προσώπων στην «εμπροσθοφυλακή» του νέου σχήματος, κάτι που δεν βρίσκει σύμφωνους όλους όσοι συζητούν. Εκεί που όλοι συναινούν, είναι τα χαρακτηριστικά αυτού που θα ηγηθεί. Σκιαγραφείται ένα πρόσωπο με «κοινά στοιχεία» με τον νυν πρωθυπουργό της χώρας" και
"Κατά πληροφορίες πάντως, σε τακτική συνεργασία με τη «Δημιουργία Ξανά» βρίσκονται ήδη και οι «Δημοκρατικοί» των κ. Θ. Πολυζωίδη και Τ. Τσάνη, η «Ενωμένη Ελλάδα» με εκπρόσωπο τον κ. Φ. Σαραντόπουλο, ο «Λόγος Πολιτών» του κ. Αν. Ματαράγκα και οι «Δημιουργικοί Πολίτες» του κ. Αλ. Κάντζη. Σημειωτέον ότι οι περισσότεροι από τους προαναφερθέντες έχουν ήδη συναντηθεί και με τους εκπροσώπους της Δράσης κ. Αρ. Αϊβαλιώτη και Τ. Αβραντίνη, ενώ σε μία από τις τελευταίες συσκέψεις τους ήταν και οι γνωστοί οικονομολόγοι κ. Αρ. Δοξιάδης και Γ. Προκοπάκης." και "...ενήμεροι δηλώνουν για την κινητικότητα στον εν λόγω χώρο και οι κ. Γ. Γραμματίδης και Λ. Τσούκαλης, οι οποίοι επίσης τάσσονται υπέρ της ιδέας μιας νέας ανεξάρτητης πρωτοβουλίας πριν από τις εκλογές." αλλά
"Ωστόσο, όπως διαμηνύουν οι επικεφαλής των ανεξάρτητων οργανώσεων, απαράβατη προϋπόθεση για να γίνει εφικτή η δική τους συμμετοχή είναι η μη συμμετοχή πολιτικών προσώπων στην εμπροσθοφυλακή. Ενδεχόμενο που φαίνεται να βρίσκει σύμφωνο υπό κάποιους όρους τον κ. Στ. Μάνο, όχι όμως και την κ. Μπακογιάννη."
 
Από τις "18 προσωπικότητες" που αυτοαποκαλούνται "Για την Ελλάδα τώρα" και οι οποίοι ...ανέλαβαν πρωτοβουλία για την ενότητα των ..."μεταρρυθμιστικών" δυνάμεων της χώρας και που συναντήθηκαν -δίκην Λέσχης Μπίλντερμπεργκ- το μεσημέρι (sic) της Κυριακής, 22 Ιανουαρίου στην Παλαιά Βουλή, φαίνεται να έχει αντίρρηση για τη μή συμμετοχή πολιτικών σε ένα νέο πολιτικό σχήμα ο κύριος, Ν. Αλεβιζάτος ενώ την άποψή του συμμερίζεται και ο Γ. Στουρνάρας.
 
Το κορυφαίο είναι ότι ομιλητές στην εν λόγω μεσημεριανή εκδήλωση των 18 ήσαν οι παρακάτω λάτρεις του Μνημονίου, της "ευρωπαϊκής ...πολυπολιτισμικής προοπτικής της χώρας" και της παράδοσής της στα νύχια των τραπεζιτών και άλλων επίβουλων: Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Μπουτάρης, ο ...Κωστής Χατζηδάκης και βεβαίως ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ Λουκάς Τσούκαλης.
 
Τελευταία μάλιστα το όνομα του Λουκά Τσούκαλη "παίζει" σε ορισμένα ΜΜΕ, ενώ μόλις χθες εμφανίστηκε στην εκπομπή του Πρετεντέρη στο MEGA, όπου άφησε να πλανάται στον αέρα η άποψή του ότι η Ελλάς είναι μία διεφθαρμένη χώρα! (Μία επί πλέον απόδειξη του ομφάλιου λώρου μεταξύ Τσούκαλη-ΕΛΙΑΜΕΠ και ΓΑΠ).
Συμπερασματικά -κατά την ταπεινή μου άποψη- το ΕΛΙΑΜΕΠ ετοιμάζεται να μεταπηδήσει από το πολιτικό παρασκήνιο στο πολιτικό προσκήνιο.
Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο Λουκάς Παπαδήμος σχεδόν επεβλήθη από τον ΣΚΑΪ, την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τον Α. Παπαχελά, Γραμματέα του Δ.Σ. του ΕΛΙΑΜΕΠ, μέλος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και της Τριμερούς Επιτροπής μαζί με τους Λουκά Παπαδήμο και τον αντιπρόεδρο του ΕΛΙΑΜΕΠ Παναγή Βουρλούμη.
Και σε μια προσπάθεια να χαθούν τα ίχνη που το συνδέουν με παγκόσμιους παρα-εξουσιαστικούς μηχανισμούς, άλλαξε η ιστοσελίδα του ΕΛΙΑΜΕΠ, εξαφανίζοντας τα ονόματα του προεδρείου και των μελών του Δ.Σ. τα οποία συνδέονται με αυτούς τους μηχανισμούς.
Βεβαίως ως άνθρωπος μπορεί να κάνω και ...λάθος.
Είδομεν!
 
(Δημοσιεύθηκε: 1/2/2012)
Πηγές:
 
πηγή:isopoliteia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου