Tέλεια γεύση και τεράστια διατροφική αξία. Ο σολομός τα έχει όλα και χρειάζεται ελάχιστα για να αποτελέσει το κυρίως γεύμα για όλη την οικογένεια. Εύκολα, γρήγορα, απλά.
Υλικά (για 4 άτομα)
4 φιλέτα σολομού
1 φλιτζανάκι του καφέ μάραθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας σπόρους μάραθου
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 λεμόνι
Εκτέλεση
1.Ανακατεύουμε σένα μπολ το χυμό του λεμονιού, το μάραθο και τους σπόρους του και το ελαιόλαδο.
2.Βάζουμε στο μπολ το σολομό και τον γυρίζουμε μπρος-πίσω, μέχρι να πάει παντού η «σάλτσα», το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες.
3.Βγάζουμε το σολομό από το ψυγείο και τον ψήνουμε σε προθερμασμένη σχάρα για 4 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά, ενώ κατά τη διάρκεια τα αλείφουμε με την υπόλοιπη σάλτας.
4.Σερβίρουμε με λεμόνι.
Πηγή: queen.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου