Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Φταίνε για όλα οι Εβραίοι;


Φταίνε για όλα οι Εβραίοι;
Φταίνε για όλα οι Εβραίοι;

Είναι το ισραήλ υπεύθυνο για την παγκόσμια οικονομική κρίση;
Πολύ σημαντικά όλα αυτά που ακούγονται τον τελευταίο καιρό για τα αίτια της οικονομικής κρίσης της χώρας μας αλλά και ολόκληρου του κόσμου γενικότερα και δύσκολα μπορούμε να αντικρούσουμε την άποψη ότι κάποιοι κερδοσκοπούν ή επιχείρησαν να κερδοσκοπήσουν χρησιμοποιώντας την...Ελλάδα.
Ναι συμφωνώ, οι Εβραίοι και "οι Παπανδρέου" ήταν κατευθυνόμενοι από μεγάλα κέντρα αποφάσεων. Τα στοιχεία δείχνουν ότι κάποιοι έχουν εβραϊκή καταγωγή και επίσης δείχνουν ότι και οι ξένες τράπεζες που έδρασαν σε βάρος μας, είναι εβραϊκών συμφερόντων.

Φταίνε για όλα οι Εβραίοι;
Να θέσω όμως τα εξής ερωτήματα κάνοντας το δικηγόρο του διαβόλου:
1)Οι εβραϊκές τράπεζες και ο υποτιθέμενος παγκόσμιος σιωνισμός στρέφεται εναντίον της Ελλάδας επειδή θέλει να την αφανίσει και να την βλάψει (πολύ εγωκεντρική άποψη),ή ως κερδοσκόποι που είναι (και είναι η δουλειά τους) θα κάνουν το παιχνίδι τους όπου τους παίρνει, και δυστυχώς εδώ τους παίρνει. Το αν μια εβραϊκή τράπεζα επιθυμεί να επενδύσει στην Ελλάδα και την συμφέρει να διαρρέει φήμες, θα το κάνει αν δει ότι την παίρνει και δεν είναι αξιόμεμπτο. Θα το κάναν και σε άλλα κράτη αν τους έπαιρνε.
2)Η εβραϊκή καταγωγή κάποιων πολιτικών δε σημαίνει ότι ενσυνείδητα δρουν εναντίον των συμφερόντων της Ελλάδας. Ο καθένας δικαιολογεί τις πράξεις του στον εαυτό του με κάποιο τρόπο. Και σίγουρα αυτοί οι πολιτικοί θεώρησαν ότι τα συμφέροντα της Ελλάδας περνάνε μέσα από τα συμφέροντα του έθνους τους αν θεωρήσουμε ότι έχουν συνείδηση εβραϊκή. Από το 1821 υπήρχε το φιλογαλλικό κόμμα, το φιλοαγγλικό και το φιλορωσικό. Όταν είσαι χώρα μικρή και αδύναμη προσπαθείς να συνεργαστείς με κάποιους "εχθρούς" σου έναντι άλλων "εχθρών". Δηλαδή ο Καραμανλής που ήταν φιλορώσος και δρούσε βάσει ρωσικών συμφερόντων, δεν ήταν προδότης; Ή μήπως η Ρωσία αγαπάει την Ελλάδα και δε θα δρούσε κερδοσκοπικά; Μήπως θα ήθελε ένα μερίδιο της πίτας των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Ελλάδας, ή μήπως μία δίοδο να παρεισφρήσει στην ΕΕ. Απλώς η σύγχρονη δεξιά στην Ελλάδα θεωρεί ότι πρέπει να συμπλέουμε με τη Ρωσία ως ορθόδοξοι που είναι κι αυτοί και όχι με τους Αμερικανοεβραίους. Αλλά ο κάθε πολιτικός εκμεταλλεύεται τις διασυνδέσεις του για χρηματοδότηση. Απλά εμείς δε θέλουνε Εβραίους. Και είναι παράλογο αυτό.
3)Συγγνώμη αλλά έχουν πλαντάζει όλοι σήμερα για δικαιώματα και αντιστέκονται στις μειώσεις συντάξεων, αυξήσεων κτλ. Ο Μίκης με υστερία λέει ότι αγώνες ετών πάνε χαμένοι σε μικρό διάστημα. Ποιος όμως ήταν που έμαθε τους Έλληνες στη νοοτροπία του συνδικαλισμού και στο να είναι ανελαστικοί ως προς μειώσεις ζητώντας συνεχώς αυξήσεις έστω κι αν δεν αντικατοπτρίζουν παραγωγικότητα; Ο Ανδρέας. Με δανικά ναι, τα οποία όμως τότε κανείς δε σκεφτόταν. Το ΠΑΣΟΚ ήταν το πρώτο κόμμα που έγινε κυβέρνηση και μίλησε για τόσα δικαιώματα, για αυξήσεις και συντάξεις. Τόσο χρήμα από δανεικά Εβραίων που έπεσε στην οικονομία τότε θα μπορούσε να γίνει ανάπτυξη και επενδύσεις. Δε φταίει το ΠΑΣΟΚ για τη νοοτροπία των Ελλήνων να σπαταλάν και να ζητούν δικαιώματα. Μη ξεχνάτε ότι αυτό συμπλέει με την Κεϋνσιανή προσέγγιση των οικονομικών και συμβάδιζε με τις τότε αντιλήψεις περί "τρίτου δρόμου", ασχέτως αν δεν καρποφόρησε στην Ελλάδα. Ήταν όμως πολλά υποσχόμενο. Οι Εβραϊκές τράπεζες προσπάθησαν να επωφεληθούν από την Ελλάδα. Μάθετε όμως ότι αυτό ήταν για αυτούς μια επένδυση. Και μια επένδυση αποδίδει περισσότερο αν η τοποθέτηση του κεφαλαίου εμφανίζει αποδόσεις. Συνεπώς οι Εβραίοι που κατηγορείτε, θα είχαν μεγαλύτερα οφέλη αν τα χρήματα που μας δίνανε και γινόντουσαν για εμάς χρέος, μπορούσαμε να τα ξεπληρώσουμε με μεγαλύτερη άνεση μέσω ανάπτυξης που θα εμφανίζαμε ως χώρα και αυτοί με τη σειρά τους ζητώντας υψηλότερες αποδόσεις για τις επενδύσεις τους.
4)Η άποψη ότι τα ξένα συμφέροντα προτίμησαν να θέσουν την Ελλάδα υποταγμένη σε ένα χρέος αμφίβολο αν θα αποπληρωθεί μόνο και μόνο για να έχουν τους Έλληνες υπόδουλους, από το να εξασφαλίσουν την επανείσπραξη των χρημάτων τους (αν πχ τα χρήματα που έδιναν πήγαιναν σε τοποθετήσεις που φέρνουν ανάπτυξη και άρα σίγουρη επανείσπραξη) μου φαίνεται παράλογο. Επένδυσαν κι αυτοί στην Ελλάδα, αλλά έχασαν διότι οι Έλληνες ως ανατολήτες, όσα χρήματα κι αν τους δόσεις δε θα γίνουν υποδομές. Το αν εκ των υστέρων και εν μέσω διεθνούς κρίσεως έκαναν κερδοσκοπικά παιχνίδια εναντίον μας με τα spreads για να συμμαζέψουν τις απώλειες τους, δεν είναι αξιόμεμπτο για κερδοσκοπικούς οργανισμούς.
5)Αν μιλήσουμε με αριθμούς και τα βάλουμε κάτω, όλες οι απώλειες που υφιστάμεθα συνολικά ως λαός και θα υποστούμε στο άμεσο μέλλον από την κρίση χρέους μας, ισούται με όλες τις παροχές που εισπράξαμε σε αυξήσεις, συντάξεις, επιδοτήσεις και γίνανε τζιπάκια, μπουζούκια κτλ. Και αν συγκρίνουμε αυτές τις σπατάλες με όλα αυτά που έφαγαν οι πολιτικοί θα δούμε ότι το μέρος των χρημάτων που φαγώθηκαν από πολιτικούς, εξοπλισμούς κτλ είναι πολύ μικρότερο από αυτά που απόλαυσε ο λαός. Θα μου πείτε, τι απόλαυσε ο λαός, όταν σε άλλες χώρες όπως Σουηδία απολαμβάνει πολλά περισσότερα. Θα σας πω, βρείτε πρώτα πώς εργάζονται και τι παράγουν αυτοί οι λαοί και πείτε μου μετά γιατί δε στρέφουν την προσοχή τους εκεί οι Εβραίοι.
Προσωπικά αν ήμουν Εβραίος κερδοσκόπος και γνώριζα εκ των προτέρων την κατάντια της Ελλάδας αφού της δάνεισα τόσα χρήματα, δε θα της τα είχα δώσει  ποτέ.
 
πηγή : ramnousia δια αβόλευτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου